به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، از زمان انجام موفقیتآمیز پروژهی ادغام اتریوم در ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) تاکنون، قیمت توکن اتریوم (ETH) ۱۷ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که قیمت بیت کوین (BTC) در مدت مشابه، ۲.۳ درصد و شاخص S&P 500 حدود ۷.۲ درصد کاهش یافتهاند. پروژهی ادغام اتریوم و انتقال این شبکه به سیستم اثبات سهام (PoW) در شرایطی رخ داد که بازار کریپتو عمیقا نزولی بود؛ ولی این مسئله نیز نمیتواند عملکرد نسبتا ضعیف اتریوم را توجیه کند.
از ماهها پیش از انجام پروژهی ادغام، تبلیغات گستردهای در خصوص تاثیرات انجام این پروژه، نه تنها بر قیمت اتریوم، بلکه بر تمام بازار کریپتو انجام شده بود. بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکردند نسخهی اثبات سهام اتریوم با تمام مزایای خود – از جمله ضد تورمی بودن، کاهش مصرف انرژی، دوستدار محیط زیست بودن و غیره – میتواند آیندهی کریپتو را تغییر دهد. برخیها حتی پیشبینی میکردند که اتریوم پس از انجام پروژهی ادغام میتواند بیت کوین را از تخت پادشاهی به زیر بکشد و جانشین آن شود.
البته، بسیاری از مزایای وعده داده شده پس از انجام پروژهی ادغام محقق شدند. حذف ماینرها از اکوسیستم اتریوم و در نتیجه کاهش ۹۹.۹۵ درصدی میزان مصرف انرژی آن از جمله وعدههایی بود که به خوبی محقق شدند. با کاهش میزان پاداش ماینینگ اتریوم، عرضهی سالانهی این توکن با ۹۰٪ کاهش، از ۵.۵ میلیون به ۰.۶ میلیون رسید.
با توجه به ضدتورمی بودن این اتفاق، انتظار میرفت ارزش هر توکن اتریوم (ETH) افزایش یابد. در واقع، اتریوم پس از پروژهی ادغام در مقایسه با بیت کوین بسیار ضدتورمیتر شده است؛ این در حالی است که، عرضهی آن مانند بیت کوین محدود نیست – میزان عرضهی بیت کوین قرار است فقط ۲۱ میلیون کوین باشد.
همانطور که گفته شد، بسیاری از وعدههای مربوط به پروژهی ادغام محقق شدهاند، ولی چرا انجام این پروژه تاثیر مثبتی بر قیمت اتریوم نگذاشته است؟ مشکل اینجا است که انتقال اتریوم به سیستم اثبات سهام تنها نخستین گام برای ورود به میدان رقابت و عرض اندام اتریوم برای رقبای اثبات سهامی خود مانند کازمس، سولانا، آوالانچ، الگوراند، کاردانو و غیره است. برخی از رقبای اتریوم در اثبات سهام هماکنون تراکنشهای تقریبا فوری و ارزانقیمتی به کاربران ارائه میدهند، ولی شبکهی اتریوم هنوز در ابتدای این راه است.
وحشت سرمایهگذاران از تصمیمهای سختگیرانهی فدرال رزرو و احتمال افزایش نرخ بهره نیز به مشکلات بازار کریپتو دامن زده است. با هر اظهارنظر جدید از سوی مقامات فدرال رزرو یا با انتشار هر گزارش اقتصادی جدید در ایالات متحده – مانند گزارش اشتغال – سرمایهگذاران تمایل خود را به ورود به بازار کریپتو از دست میدهند. این مسئله مسلما بر وضعیت اتریوم نیز تاثیر منفی و مستقیم داشته است.
در حال حاضر، در لحظهی نگارش این مطلب – در حوالی ساعت ۱۱:۰۰ روز دوشنبه ۱۸ مهر – اتریوم با ۰.۰۱ درصد افزایش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱,۳۱۹ دلار معامله میشود.