در بحبوحهی نگرانیها در مورد ترس از رکود و با وجود معاملهگران محتاط، بهای نفت امروز تا حدودی افزایش یافت. نفت برنت و وست تگزاس اینترمیدیت نیز صعود کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، بهای نفت در روز دوشنبه اندکی افزایش یافت؛ در همین راستا، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱۱ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش به ۷۵.۴۱ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۰.۲ درصد یا ۱۲ سنت افزایش، به ۷۱.۴۶ دلار رسید.
تینا تنگ، تحلیلگر سیامسی مارکتز میگوید: «جهش نفت به دنبال بازگشت سهام انرژی در وال استریت در جمعهی گذشته، منجر به فروش ارزان در اوایل هفته شد و این موضوع در پی گزارش دادههای شغلی قوی ایالات متحده اتفاق افتاد که در واقع، تسکینی برای نگرانیها در مورد رکود اقتصادی قریبالوقوع بود.»
تنگ همچنین معتقد است که قیمتهای نفت ممکن است به روند صعودی ادامه دهند.
از سوی دیگر، عاملی که شاخص برنت را در هفتهی گذشته ۵.۳ درصد کاهش داد و منجر به سقوط WTI به میزان ۷.۱ درصد شد، ترس از کندشدن اقتصاد به دلیل بحران بانکی ایالات متحده و کاهش تقاضای سوخت در بزرگترین کشور مصرفکنندهی نفت جهان بود.
در چشمانداز معاملات، با وجود کاهش ترس از رکود در ایالات متحده، که برای اولین بار از نوامبر قیمتها را برای سه هفتهی متوالی کاهش داد، معاملهگران جانب احتیاط را رعایت کردند.
اما در عین حال، آنچه به شاخصها کمک کرد تا هر کدام حدود ۴ درصد در روز جمعه جهش را ثبت کنند، گزارش شغلی سالم در ایالات متحده در ماه آوریل، دلار ضعیفتر و انتظار برای تصمیمگیری در مورد کاهش عرضه در نشست بعدی سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت و متحدان، موسوم به اوپک پلاس در ژوئن بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر OANDA با اشاره به اینکه قیمتهای نفت در حالت تثبیت هستند، خاطرنشان کرد: «معاملهگران انرژی در انتظارند تا اوپک پلاس از تمایل احتمالی خود مبنی بر کاهش بیشتر تولید خبر دهد.»
تحلیلگران گلدمن ساکس (NYSE:GS) روز شنبه در یادداشتی بر نگرانیهای بیش از حد در مورد تقاضای کوتاهمدت و همچنین افزایش عرضهی جهانی تأکید کردند که اولی به دلیل استرس در سیستم بانکی ایالات متحده و رکود صنعتی و مورد دوم به علت تبعیت محدود از کاهش اوپک پلاس رقم خورده است.
این بانک سرمایهگذاری پیشبینی قیمت برنت را ۹۵ دلار در هر بشکه تا دسامبر و ۱۰۰ دلار تا آوریل حفظ کرد.
در کنار اینها، تحلیلگران ایانزد ریسرچ بر این باورند که تمرکز بازار اکنون از نگرانیهای اقتصادی به سمت محدودکردن عرضهی نفت، تغییر جهت میدهد.
در حوزهی دادهها نیز انتظار میرود که ایالات متحده ارقام تورم قیمت مصرفکننده را در ماه آوریل در روز چهارشنبه گزارش کند که در بحبوحهی انتظارات گسترده مبنی بر توقف افزایش نرخ توسط فدرال رزرو آمریکا، میتواند سرنخهای بیشتری در مورد تغییرات نرخ بهره ارائه کند.
از آنجا که فعالان بازار همچنان در تلاش برای ارزیابی بهبود اقتصادی در دومین مصرفکنندهی بزرگ نفت جهان هستند، معاملهگران این هفته همچنین به شدت شاخصهای اقتصادی چین از جمله تجارت، تورم، وامها و ارقام عرضهی پول در ماه آوریل را رصد خواهند کرد.