تاریخ: ۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۲
1

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی با ارزهای دیجیتال فرق دارند!

مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول در یک برنامه‌ تلویزیونی در مورد لزوم توجه به تفاوت‌ بین ارزهای دیجیتال معمولی و ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی صحبت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از کوین ادیشن، کی‌وی سوبرامانیان، اقتصاددان هندی، مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول (IMF)، و مشاور ارشد سابق اقتصادی دولت هند، در یک برنامه‌ی تلویزیونی در مورد لزوم توجه به تفاوت‌های میان ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و ارزهای دیجیتال معمولی نظیر بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) صحبت کرد. 
مدیر اجرایی صندوق بین‌المللی پول در این برنامه‌ی تلویزیونی به تفصیل درباره‌ی تفاوت‌های میان ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و سایر ارزهای دیجیتال و اهمیت توجه به این تفاوت‌ها سخنرانی کرد.
وی گفت: «ما باید بین ارزهای دیجیتال معمول در بازار کریپتو و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تمایز قائل شویم. ارز دیجیتال بانک مرکزی با ارز یا پول فیزیکی که در جیب خود حمل می‌کنیم، تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارد. ارز دیجیتال بانک مرکزی اساسا ارز دیجیتالی است که توسط بانک مرکزی یک کشور صادر می‌شود. با وجود این، ارز دیجیتال بانک مرکزی به نوعی، بخشی از ارز در گردش یک کشور خواهد بود که صرفا توسط بانک مرکزی آن کشور به صورت دیجیتالی صادر می‌شود.»
سوبرامانیان بر این نکته تاکید کرد که بانک‌های مرکزی استراتژی‌های قدرتمند و تثبیت‌شده‌ای برای کنترل تورم، و هم‌چنین، سیستم مدیریتی مستحکم و ریشه‌داری برای تامین اعتبارات ندارند. به اعتقاد وی، چنین مفاهیمی فقط مربوط به کتاب‌های درسی اقتصادی است و فقط به صورت تئوری در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود؛ ولی بسیاری از اقتصادها در عمل در اجرای آن‌ها دچار مشکل می‌شوند.
وی در مورد یک نظریه‌ی رایج، موسوم به واسطه‌گری مالی نیز صحبت کرد. به گفته‌ی وی، این نظریه بانک‌ها را به عنوان یک واسطه در نظر می‌گیرد که سپرده‌های نقدی را جمع‌آوری می‌کند و به سایر مشتریان وام می‌دهد – چیزی شبیه یک واسطه برای نقل و انتقال کردن کالا.
نقص اساسی این نظریه این است که بانک‌ها در واقع سازنده‌ی پول هستند؛ یعنی وظیفه‌ی آن‌ها فقط جا‌به‌جایی پول نیست.
به علاوه، وی توضیحاتی را نیز درباره‌ی تصورات نادرست رایج در خصوص عملکرد بانک‌ها ارائه داد. وی گفت: «عده‌ای تصور می‌کنند بانک‌ها فقط می‌توانند به اندازه‌ی دارایی‌های خود وام دهند. ولی در واقعیت، بانک‌ها می‌توانند بسیار بیش‌تر از آن‌چه دارند، وام دهند.»
سوبرامانیان در پایان گفت: «چاپ ارز بر اساس تقاضا صورت می‌پذیرد. بنابراین، صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی نیز مانند هر ارز دیگری، فقط بر اساس تقاضا انجام می‌شود.»
نهادهای سنتی و بانک‌های مرکزی جبهه‌گیری خاصی علیه ارزهای دیجیتال دارند. بنابراین، آن‌ها برای ارائه‌ی نسخه‌‌ای صرفا دیجیتالی از ارز فیات اقدام به صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی می‌کنند. ۲۰۲۲، سالی سراسر سرد و تاریک برای کریپتو بود و این مسئله باعث کاهش شدید اعتماد عمومی به ارزهای دیجیتال شد. ولی با آغاز سال ۲۰۲۳، به نظر می‌رسد شرایط برای ارزهای دیجیتال تغییر کرده باشد. 
هم‌اکنون، در لحظه‌ی نگارش این مطلب – در حوالی ساعت ۱۱:۰۰ روز پنج‌شنبه ۱۲ ژانویه / ۲۲ دی – بیت کوین با ۴.۱۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱۸,۱۶۸ دلار معامله می‌شود. ارزش بیت کوین نسبت به یک هفته‌ی گذشته ۸.۰۰ درصد افزایش یافته است. حجم معاملات بیست و چهار ساعته‌ی بیت کوین نیز اکنون با ۴۶.۹۹ درصد افزایش به ۲۳,۶۱۶,۷۰۷,۷۲۷ دلار رسیده است.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید