اکوایران: روند تراکنشهای اینترنتی منتشر شده از سوی بانک مرکزی در سامانه شاپرک نشان میدهد تعداد تراکنشها در مهر ماه افت ۱۲ درصدی داشته و در آبان نیز ۴ درصد کمتر از پایان تابستان بوده است. بررسیهای استانی نشان میدهد این شاخص در استان کردستان رکورددار افت بوده و در آبان ماه ۴۴ درصد ریزش داشته است.
بانک مرکزی آمار تراکنش های شاپرک در آبان ماه را به روزرسانی کرد. این آمار در سه بخش و به تفکیک هر استان منتشر میشود. این سه بخش عبارتند از موبایل، پایانه فروش و اینترنت. روند دادههای بخش اینترنت در شاپرک میتواند گویای تأثیر وضعیت اینترنت بر خرید و بده بستان اشخاص در هر مقطع باشد.
در همین رابطه دادههای بانک مرکزی نشان میدهد روند تراکنشهای اینترنتی در مهر ماه افت قابل توجهی را داشته که البته در ماه بعد صعودی شده است.
افت قابل توجه تراکنش های اینترنتی در مهر ۱۴۰۱
تعداد تراکنشهای شاپرک در مهر ماه با افت ۱۲ درصدی از ۱۸۷ میلیون و ۸۷۳ هزار عدد به ۱۶۴ میلیون و ۹۱۸ عدد رسیده و ۱۲.۲ درصد کاهش پیدا کرد.
شاخصی که در ماه بعد دوباره صعودی شده و در آبان ماه به ۱۷۹ میلیون و ۱۴۲ هزار عدد رسید. با این حال هنوز این رقم در مقایسه با شهریور ماه ۴.۶ درصد پایین تر آمده است.
افت تعداد تراکنش ها در شهریورماه ، همسو با کاهش مبلغ در این شاخص بوده است. در این آمارها مشاهده میشود حجم تراکنشها از ۱۰۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان ۴.۳ درصد افت پیدا کرده و در پایان این ماه به ۹۸ هزار و ۴۹۸ میلیارد تومان رسید.
اما در ادامه حجم این مبلغ دوباره صعودی شده و به مرز ۱۱۴ هزار و ۱۱۲ میلیارد تومان رسید. طبق بررسی ها این رقم نسبت به ماه قبل ۱۵.۹ درصد رشد پیدا کرده و بالاتر از شهریور ماه قرار گرفت.
با توجه به افت تعداد تراکنش ها، و رشد مبلغ این شاخص در آبان ماه میتوان گفت دلیل رشد مبلغ تراکنشها افزایش ارزش هر تراکنش در کشور بوده است. این رقم از ۵۹۷ هزار تومان به ۶۳۷ هزار تومان در آبان ماه رسید.
این شاخص ها به تفکیک استان های کشور نشان می دهد تعداد تراکنش ها در استانهای کردستان و کهگیلویه و بویراحمد کاهشی بوده است.
روند کاهشی حجم تراکنش ها در غرب کشور
بررسی تعداد تراکنش ها به تفکیک هر استان نشان می دهد این رقم در استان کردستان در آبان ماه افتی قابل ملاحظه داشته و از مرز ۲۵۸ هزار و ۳۳۴ تراکنش اینترنتی به ۱۴۳ هزار و ۵۸۶ عدد تقلیل پیدا کرده و ۴۴ درصد افت پیدا کرده است.
این افت در استان کهگیلویه و بویر احمد برابر با ۱۳.۵ درصد بوده و استان زنجان نیز با افت ۳ درصدی دومین رکورد افت تراکنش ها را داشته است.
مبلغ تراکنش ها به تفکیک هر استان نیز نشان می دهد در کهگیلویه و بویر احمد حجم تراکنش ها افتی ۱۸.۹ درصدی را ثبت کرده که رکورددار کاهش مبلغ تراکنش در این استان بوده است.