گرچه قیمت نفت امروز به دنبال کاهش دلار و وعدهی افزایش ذخایر نفت از سوی ایالات متحده افزایش یافت اما نتوانست از سطحی محدود فراتر رود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز سهشنبه با حمایت کاهش ارزش دلار و برنامهی ایالات متحده برای توسعهی مجدد ذخایر نفت افزایش یافت، اما عدم اطمینان در مورد تأثیر افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ در چین، بزرگترین واردکننده نفت، سودهای آن را محدود کرد.
بهای معاملات آتی نفت برنت، ۱۵ سنت یا ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۷۹.۹۵ دلار در هر بشکه رسید که بدین ترتیب به ۷۶ سنت افزایش در جلسهی قبل افزود.
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) پس از ۹۰ سنت افزایش در جلسه قبل، با ۳۲ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش به ۷۵.۵۱ دلار در هر بشکه رسید.
هر دو قرارداد در اوایل جلسه بیش از ۱ دلار افزایش یافتند.
بهای نفت پس از انتشار رکورد ۱۸۰ میلیون بشکهای در سال جاری، به دنبال برنامهی اعلامی هفتهی گذشتهی آمریکا مبنی بر خرید حداکثر ۳ میلیون بشکه نفت به منظور تأمین ذخایر استراتژیک، افزایش یافته است.
طبق گزارش دریافتشده از نظرسنجی اولیه رویترز در روز دوشنبه، انتظار میرود ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی گذشته حدود ۲۰۰ هزار بشکه کاهش داشته باشد، در حالی که ذخایر بنزین و مشتقات افزایش یافته است.
این نظرسنجی پیش از گزارشهای موسسه نفت آمریکا در روز سهشنبه و اداره اطلاعات انرژی، بازوی آماری وزارت انرژی ایالات متحده – که قرار است روز چهارشنبه منتشر شود – انجام شد.
علاوه بر اینها، دلار ضعیفتر نیز از قیمتها حمایت کرده است و بدین ترتیب نفت را برای صاحبان سایر ارزها ارزانتر میکند.
واندانا هاری، بنیانگذار Vanda Insights در سنگاپور، بر فشارهای ناشی از دغدغههای اقتصادی تأکید کرد و ابراز داشت: «افزایش نفت خام، اگرچه متوسط است، اما آزمایشی به نظر میرسد. عجیب نیست که انتظار داشته باشیم که فشار نزولی ناشی از نگرانیهای اقتصادی جهانی غالب شود.»
با تمام اینها، تحلیلگران معتقدند که نشانههای واضحی از رشد تقاضا برای افزایش بیشتر قیمتها مورد نیاز است.
ادوارد مویا، تحلیلگر OANDA در یادداشتی خاطرنشان کرد: «چشمانداز تقاضای نفت برای افزایش قیمتهای نفت خام کلیدی خواهد بود و ممکن است با مشاهدهی سیگنالهای متناقض با بازگشایی چین، مشکلی برای شفافیت وجود داشته باشد.»
طبق اظهارات تینا تنگ، تحلیلگر در CMC Markets، در حالی که چین محدودیتهای همهگیر را کاهش داده است، روند افزایش موارد کووید ۱۹ برای بازارهای نفت به دلیل عدم اطمینان در مورد بهبود اقتصادی این کشور، نزولی بوده است.
شایان ذکر است که نگرانیهای بینالمللی پیرامون شیوع کووید رو به افزایش است و تصمیم پکن برای برچیدن رژیم سختگیرانه «صفر کووید» منجر به مرگهای احتمالی، جهشهای ویروسی و تأثیرات اقتصادی خواهد شد. از این رو، شهرهای سراسر کشور برای نصب تختهای بیمارستانی و ساخت کلینیکهای غربالگری دست به رقابت زدهاند.