روسیه و ایران از سال گذشته در پس زمینه تحریمهای غرب علیه دو کشور، استفاده از ارزهای ملی را در تسویهحسابهای تجاری خارجی گسترش دادند. تحلیلگران میگویند که ایجاد توکن خلیج فارس میتواند بر دلار آمریکا تأثیر بگذارد کریس دوونشایر الیس گفت ایجاد بالقوه توکن خلیج فارس توسط روسیه و ایران نباید در آینده نزدیک […]
روسیه و ایران از سال گذشته در پس زمینه تحریمهای غرب علیه دو کشور، استفاده از ارزهای ملی را در تسویهحسابهای تجاری خارجی گسترش دادند.
تحلیلگران میگویند که ایجاد توکن خلیج فارس میتواند بر دلار آمریکا تأثیر بگذارد
کریس دوونشایر الیس گفت ایجاد بالقوه توکن خلیج فارس توسط روسیه و ایران نباید در آینده نزدیک هژمونی دلار را تهدید کند، اما این ابتکار میتواند در طول زمان با تشویق سایر کشورها به دنبال ارزهای دارای پشتوانه به تضعیف آن کمک کند.
ممکن است فقط طلا نباشد. این میتواند داراییهای مادی دیگری مانند هیدروکربنها، کشاورزی، سایر فلزات گرانبها، جواهرات و حتی آب شیرین باشد. بدیهی است که از نظر طلا، کشورهایی که دارای ذخایر بزرگ طلای استخراج نشده مانند استرالیا، روسیه، آفریقای جنوبی، اندونزی و برزیل هستند، سود خواهند برد.
Devonshire Ellis توضیح داد که ظهور شبکه بزرگتری از توکنهای دارای پشتوانه دارایی میتواند به کشورها کمک کند تا با ارائه جایگزینی برای سیستم بانکی سوئیفت، دلار آمریکا و یورو، تحریمهای غرب را دور بزنند.
او گفت:
کشورهایی مانند ونزوئلا که به شدت تحت تحریم هستند اما دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان هستند، مشتاق دیدن این نوع توسعه فناوری هستند.
حرف او توسط پل گونچاروف، مدیر تحقیقات ارزهای دیجیتال در Dezan Shira & Associates در مسکو، تکرار شد و توصیف کرد که پیامدهای جدی نه تنها برای دلار آمریکا بلکه برای بانکهای مرکزی سراسر جهان خواهد داشت.