تاریخ: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۹:۲۲

این بار فدرال رزرو علیه دلار!

گرچه فدرال رزرو در روز گذشته ۲۵ واحد پایه افزایش را اعمال کرده بود، اما به ضرورت افزایش‌های بیشتر اشاره‌ای نکرد و از این رو، دلار امروز تضعیف شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، دلار آمریکا در روز پنج‌شنبه و در اوایل معاملات اروپا عقب‌نشینی کرد؛ ارز ایالات متحده در شرایطی مسیر افت جلسه‌ی قبل را تداوم بخشید که فدرال رزرو پس از آخرین افزایش نرخ بهره، از توقف چرخه‌ی انقباض یک ساله‌ی خود خبر داد.
در ساعت ۰۲:۵۵ به وقت شرقی (۰۶:۵۵ به وقت گرینویچ)، شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر دنبال می‌کند، با ۰.۲ درصد کاهش در سطح ۱۰۰.۱۴ معامله شد. البته این شاخص در جلسه‌ی قبل، بیش از ۰.۶ درصد کاهش را تجربه کرده بود.
بانک مرکزی ایالات متحده نرخ بهره را در روز چهارشنبه ۲۵ واحد پایه افزایش داد، اما پیش‌بینی دیگری مبنی بر ضرورت افزایش بیشتر نرخ‌ها برای مهار تورم ارائه نداد.
تحلیلگران ING در یادداشتی قید کردند که اکنون باید زمان «پایان چرخه‌ی افزایش نرخ باشد، چرا که فدرال رزرو ممکن است برای ارائه‌ی آخرین مراحل از انقباضات خود، به تأثیر شرایط مالی ناشی از بحران بانکی اخیر متکی بماند».
علاوه بر این‌ها، شکنندگی سیستم بانکی ایالات متحده نیز اخیراً بر دلار تأثیر گذاشته است؛ در همین راستا، سقوط آخر هفته‌ی بانک فرست ریپابلیک به این معناست که سه بانک منطقه‌ای در چند ماه گذشته به بن‌بست برخورد کرده‌اند.
البته این آشفتگی اواخر روز چهارشنبه ادامه یافت، چرا که سهام بانک دیگری به نام PacWest Bankorp در معاملات پس از ساعت کاری، بیش از ۵۰ درصد سقوط کرد، در حالی که بلومبرگ گزارش داد که بانک در روز پنج‌شنبه، به ارزیابی گزینه‌های استراتژیک خواهد پرداخت.
هم‌اکنون تمرکز روز پنج‌شنبه به بانک مرکزی اروپا معطوف شده است که انتظار می‌رود بدون اینکه ارزیابی دقیقی از سیاست‌های آینده ارائه کند، در اواخر جلسه، نرخ بهره‌ی خود را احتمالاً ۲۵ واحد پایه افزایش دهد.

اما به گفته‌ی تحلیلگران دویچه بانک، یورو/دلار (EUR/USD) ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۱.۱۰۷۵ رسید؛ این جفت دقیقأ پائین‌تر از سقف قیمت یک ساله‌ی اخیر خود یعنی ۱.۱۰۹۶ قرار دارد و احتمالاً بالاترین سطح خود از سال ۲۰۲۱ را به تصویر می‌کشد.
بانک مرکزی آلمان در همین زمینه اظهار داشت: «ما شاهد ادامه‌ی حرکت یورو/دلار آمریکا به سمت ۱.۱۵ تا اواسط سال هستیم. در حالی که به نظر می‌رسد فدرال رزرو در حال توقف است، بانک مرکزی اروپا ممکن است هنوز اقدامی برای انجام‌دادن داشته باشد.»
در چشم‌انداز گزارش‌ها، داده‌هایی که قیمت‌های تولیدکننده‌ی منطقه یورو در ماه مارس را نشان می‌دهند، در اواخر جلسه منتشر خواهند شد. در حالی که انتظار می‌رود قیمت‌های تولیدکننده در ماه مارس افت ۱.۷ درصدی را نشان دهند، این امر همچنان حکایت از افزایش سالانه ۵.۹ درصدی دارد.
از طرفی، از آنجا که انتظار می‌رود بانک انگلستان نیز در هفته‌ی آینده‌ به دلیل افزایش شدید تورم، به رویکردی سختگیرانه رجوع کند، پوند/دلار (GBP/USD) با ۰.۱% افزایش در سطح ۱.۲۵۷۵، به عبارتی نزدیک به بالاترین سطح ۱۱ ماهه یعنی ۱.۲۵۹۴ معامله شد.
دلار/ین (USD/JPY) نیز ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۳۴.۲۹ رسید. شایان ذکر است که کاهش بازده اوراق قرضه‌ی ایالات متحده و همچنین رشد تقاضای پناهگاه امن در پی نگرانی‌های فزاینده‌ی بانکی ایالات متحده، ین ژاپن را مورد حمایت قرار داد.
دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) با ۰.۱ درصد افزایش به ۰.۶۶۷۳ رسید که در واقع دلار استرالیا به پشتوانه‌ی گزارش خرده‌فروشی قوی و داده‌های تراز تجاری تقویت شد. در حالی که دلار/یوان (USD/CNY) با بازگشایی چین پس از تعطیلات هفته‌ی طلایی، ۰.۱ درصد کاهش یافت و به سطح ۶.۹۰۵۹ رسید.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید