به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از کیتکو نیوز، موقعیت سفتهبازی در بازار فلزات گرانبها در هفتههای اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است؛ توضیح اینکه سفتهبازان (Speculators) اشخاصی هستند که داراییها، ابزارهای مالی، کالاها یا ارزها را به امید فروش آنها با سود در آینده خریداری میکنند و بدین ترتیب به سرمایهگذاری سوداگرانه میپردازند. علت محدودشدن موقعیت این سوداگران آن بود که صندوقهای تأمینی عمدتاً شرطهای پوزیشن شورت را پوشش میدهند. با این وجود، بازار هنوز قادر نیست علاقهی فزایندهی کافی برای یک رالی پایدار را جلب کند.
در حالی که طلا و نقره همچنان به رشد خود بالاتر از کف قیمت چند سالهی اخیر ادامه میدهند، برخی از تحلیلگران بر این باورند که همگام با حفظ سیاست پولی تهاجمی فدرال رزرو، مبارزهی فلزات گرانبها ادامه دارد.
اگرچه انتظار میرود بانک مرکزی ایالات متحده در ماه آینده تا ۵۰ واحد پایه افزایش را مدنظر قرار دهد، هدف نهایی افزایش نرخ پایانی بالای ۵ درصد همچنان پابرجاست.
تحلیلگران کالا در CPM Group با توصیهی مؤکد به سرمایهگذاران مبنی بر «بیطرفماندن نسبت به طلا در کوتاهمدت» خاطرنشان میکنند: «شرایط اقتصادی در ایالات متحده هنوز نسبتاً سالمتر از سایر مناطق مهم در سراسر جهان است. این امر میتواند نقش کلیدی در حمایت از دلار آمریکا ایفاء کند و در نتیجه بر قیمت طلا در کوتاهمدت تاثیر بگذارد.»
برخی از تحلیلگران معتقدند که آخرین دادههای کمیسیون معاملات آتی کالا حاکی از آن است که احساسات در طلا و نقره بهبود یافته است، اما آنها بر این باور نیز پافشاری میکنند که برای ایجاد یک روند صعودی پایدار، باید اقدامات بیشتری انجام شود.
بازار طلا اکنون با ۲۵۴۵۷ قرارداد در پوزیشن لانگ خالص همراه بوده و موقعیت صعودی این فلز درخشان به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته رسیده است.
در طول دورهی بررسی، قیمت طلا به بالاترین حد در سه ماه گذشته، و به ۱۷۹۱.۸۰ دلار در هر اونس رسید. با این حال، به نظر میرسد فشار کوتاهمدت خود را پشت سر گذاشته است، زیرا قیمتها از آن زمان به زیر ۱۷۵۰ دلار در هر اونس کاهش یافتهاند.
طبق اظهارات اوله هاسن، رئیس استراتژی کالا در ساکس بانک: «ناکامی فلز زرد در شکستن بالاتر از مقاومت کلیدی در منطقهی ۱۸۰۰ دلاری، طلا را در معرض تنزل قرار داد؛ زیرا فلز زرد اکنون بالاتر از ۱۷۲۰ دلار، روی حمایت ۱۷۳۵ دلاری متمرکز شده است.»
گفتنی است که با وجود بهبود موقعیت صعودی در بازار، تحلیلگران کالا در TD Securities انتظار دارند تا پایان سال شاهد کاهش قیمتها باشند.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت نقره
در حالی که موقعیت صعودی نقره بهبود یافته است، اما حتی در مقایسه با طلا، اعتقاد به تداوم کمتری را به تصویر میکشد.
تعداد قراردادهای پوزیشن لانگ خالص نقره اکنون به ۱۳۱۰۹ رسیده است که بالاترین سطح از اوایل ماه مه است.
در طول دورهی بررسی، قیمت نقره به بالای ۲۲ دلار در هر اونس رسید. با این حال، این افزایشها عمر کوتاهی داشتهاند و قیمتها اکنون زیر ۲۱ دلار در هر اونس معامله میشوند.
تحلیلگران بر این باورند که نه تنها افزایش نرخ بهره بر نقره تاثیر میگذارد، بلکه انتظار میرود رکود اقتصادی بر تقاضای صنعتی این فلز گرانبها نیز تاثیرگذار باشد.