تاریخ: ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶

بازار نزولی کنونی کریپتو، بهتر از ۲۰۱۸ و بدتر از ۲۰۱۴

با این‌که بازار نزولی فعلی که باعث سقوط ۷۰ درصدی قیمت بیت‌کوین شده، برای سرمایه‌گذاران بسیار دردناک بوده است، هم‌چنان بهتر از بازار نزولی در سال ۲۰۱۸ است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از کریپتواسلیت، داده‌های اخیر بازار نشان می‌دهند وضعیت بازار نزولی فعلی از نظر بازده‌ی سرمایه‌گذاری هم‌چنان بهتر از وضعیت بازار کریپتو در دوره‌ی نزولی سال ۲۰۱۸ است. با وجود این، وضعیت بازار کریپتو در دوره‌ی نزولی سال ۲۰۱۴ به مراتب بهتر از وضعیت فعلی بود.
به گزارش کوین مارکت کپ، بیت کوین (BTC) سال ۲۰۲۲ را با قیمت ۵۰,۷۰۰ دلار آغاز کرد؛ ولی در روزهای پایانی این سال قیمت بیت کوین با حدود ۷۰ درصد کاهش به زیر ۱۷,۰۰۰ دلار رسیده است.

دوره‌ی نزولی بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ با شروع تنش در شرق اروپا آغاز شد. در ادامه، وضعیت بازار کریپتو پس از فروپاشی ترا لونا رو به وخامت گذاشت و قیمت بیت کوین روز به روز به سطوح پایین‌تر سقوط کرد.
بازار کریپتو پس از فروپاشی صرافی اف‌تی‌ایکس در ۷ نوامبر کف‌های جدیدی را تجربه کرد. بیت کوین که پیش از آن به سختی تلاش می‌کرد خود را به بالای ۲۱,۰۰۰ دلار برساند، پس از سقوط اف‌تی‌ایکس و تاثیر دومینویی آن بر سایر شرکت‌های کریپتو به نزدیکی ۱۵,۰۰۰ دلار سقوط کرد.

اثر دومینویی فروپاشی اف‌تی‌ایکس باعث ورشکستگی شرکت‌های دیگری نظیر بلاک‌فای و جنسیس شد. هم‌چنین، افزایش نرخ بهره توسط  فدرال رزرو با هدف مبارزه با تورم نیز وضعیت بیت کوین را روز به روز وخیم‌تر کرد. 
در روز گذشته ۲۷ دسامبر (۴ دی)، بیت کوین با یک حرکت صعودی ضعیف توانست خود را به ۱۷,۰۰۰ دلار نزدیک کند، ولی این حرکت صعودی مومنتوم کافی را برای عبور از سد ۱۷,۰۰۰ دلار نداشت. 

چرخه‌های نزولی ۲۰۱۴ – ۲۰۱۵
قیمت بیت کوین پس از آن‌ که برای نخستین بار در دسامبر ۲۰۱۳ توانست به ۱,۰۰۰ دلار برسد، در عرض یک ماه دوباره به ۶۰۱.۷۸ دلار سقوط کرد و وارد یک دوره‌ی نزولی طولانی‌مدت شد. این ارز دیجیتال طی دو سال بعد نیز هم‌چنان به کاهش قیمت خود ادامه داد و در ژوئن ۲۰۱۴ به کف ۳۲۰ دلار رسید. پس از آن‌، بیت کوین در ژانویه‌ی ۲۰۱۵ کف ۱۷۰ دلار را نیز تجربه کرد.

زمستان سخت و طولانی بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۴ با هک شدن صرافی ام‌تی‌. گاکس آغاز شد. این صرافی امکان برداشت بیت کوین را در اوایل ماه فوریه ۲۰۱۴ متوقف کرد. در نهایت، این پلتفرم مجبور به توقف فعالیت شد و سرانجام اعلام ورشکستگی کرد.
مقامات مالی و نهادهای نظارتی نگرانی‌های خود را درباره‌ی وضعیت بیت کوین و تاثیر مخرب آن بر اقتصاد ابراز کردند. در نتیجه، احساسات عمومی در مورد بیت کوین تا آگوست ۲۰۱۵ به شدت منفی بود.
بیت کوین که سال ۲۰۱۴ را با قیمت ۷۷۳.۴۴ دلار آغاز کرده بود، تا پایان آن سال با بیش از ۵۹ درصد کاهش به ۴۶۲.۵۳ دلار رسید.

چرخه‌های نزولی سال ۲۰۱۸
بیت کوین پس از بازگشت به سطح ۱,۰۰۰ دلار در ژانویه‌ی ۲۰۱۷، روند صعودی عظیمی را آغاز کرد و تا پایان آن سال به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید. با وجود این، اوج ۲۰,۰۰۰ دلاری قیمت بیت کوین کوتاه مدت بود، و تقریبا ظرف یک سال بعد بیش از ۸۱ درصد از ارزش خود را از دست داد و به ۳,۲۰۰ دلار رسید.

هک شدن صرافی کوین‌چک، یک صرافی ارز دیجیتال ژاپنی، باعث آغاز زمستان سخت سال ۲۰۱۸ شد. متعاقب آن، در ماه‌های مارس و ژوئن آن سال فیس بوک و گوگل تبلیغات مربوط به عرضه‌های اولیه و فروش توکن را ممنوع کردند. هم‌چنین، اقدامات سختگیرانه‌ی نهادهای نظارتی برای محدود کردن بازار کریپتو نیز ضربات مهلکی بر این بازار وارد کردند.
بیت کوین که سال ۲۰۱۸ را با قیمت ۱۴,۹۷۸ دلار آغاز کرده بود، در پایان آن سال با بیش از ۷۴ درصد کاهش به قیمت ۳,۷۴۶.۷۱ دلار رسید.
هم‌اکنون، در لحظه‌ی نگارش این مطلب – در حوالی ساعت ۱۰:۳۰ روز چهارشنبه ۷ دی – بیت کوین با ۱.۵۲ درصد کاهش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱۶,۶۱۹ دلار معامله می‌شود. عملکرد هفتگی بیت کوین نیز منفی است، زیرا ارزش آن نسبت به هفت روز گذشته ۱.۳۴ درصد کاهش یافته است. ارزش کل بازار بیت کوین اکنون به ۳۱۹,۸۱۵,۸۸۰,۷۷۹ دلار رسیده است.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید