نفت امروز به دلیل نگرانیها در مورد کاهش عرضه، پس از افت شدید روز قبل، بار دیگر با جهش همراه شد.
به گزارش بیما ،به نقل از اینوستینگ، نفت روز چهارشنبه بار دیگر جهش کرد؛ گفتنی است طلای سیاه در جلسهی قبل افت شدیدی را پشت سر گذاشت و به این ترتیب، یک رگهی سه روزه از افزایشها را پایان داد.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۷ سنت یا ۰.۲۳ درصد افزایش، در ۷۵.۷۰ دلار معامله شد و بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲۵ سنت یا ۰.۳۱ درصد افزایش، به ۷۹.۸۰ دلار در هر بشکه رسید.
قیمتها در پی کاهش بیش از ۲ درصدی روز سهشنبه، که یک رگهی سه روزه از رشد بیش از ۷ درصدی را به همراه داشت، جهش داشتند. و علت آن بود که نگرانیها در مورد حاشیهی سود پایین پالایشگاهها بر انتظارات برای تقاضای سوخت تأثیر گذاشت، در حالی که دادهها نشان میدهند رشد مصرف جهانی کمتر از پیش بینی امسال بوده است.
گفتنی است کاهش عرضهی بالقوه از لیبی و خاورمیانه از یک سو و نگرانیها در مورد تقاضای جهانی سوخت از سوی دیگر، موجبات نگرانی سرمایهگذاران را فراهم کرده است.
غیر از آن، دادههای منتشرشدهی صنعت که حکایت از کاهش موجودی نفت و سوخت ایالات متحده در هفته گذشته دارد، نیز از بازار حمایت میکنند.
با این حال، بزرگترین خطرات همچنان از دست دادن بالقوهی عرضه در لیبی است، جایی که تولید حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز ممکن است در بحبوحهی اختلافات سیاسی بین جناحهای دولتی رقیب، و تشدید درگیری اسرائیل و غزه برای دخالت شبهنظامیان در لبنان تعطیل شود.
تحلیلگران ANZ در یادداشتی، به «ریسکهای ژئوپلیتیک» اشاره کردند که همچنان در بازار جریان دارد.
مهندسان روز سهشنبه از توقف تولید چندین میدان نفتی در سراسر لیبی در بحبوحهی اختلاف بر سر کنترل بانک مرکزی و درآمد نفتی، به دلیل تعطیلی خبر دادند. البته هنوز هیچگونه تعطیلی از سوی دولت مستقر در طرابلس یا شرکت ملی نفت (NOC) که مسئول منابع نفتی است، مورد تأیید قرار نگرفته است.
به گفتهی منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم در روز سه شنبه، ذخایر نفت خام در هفته منتهی به ۲۳ اوت هفته گذشته، ۳.۴۰۷ میلیون بشکه کاهش یافت. ذخایر بنزین نیز ۱.۸۶۳ میلیون بشکه کاهش یافت و مشتقات نیز با کاهش ۱.۴۰۵ میلیون بشکهای همراه بود.
دادههای هفتگی ذخیرهسازی نفت ایالات متحده از سوی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) بعداً در روز چهارشنبه، ارائه میشود.
در حوزهی ژئوپلیتیک، درگیریها در نوار غزه بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس ادامه یافت و فلسطینیها را آواره کرد؛ ناگفته نماند نشانههای اندکی از پیشرفت ملموس در مذاکرات آتشبس در قاهره وجود داشت. تیراندازی اسرائیل و گروه شبه نظامی حماس در امتداد مرز لبنان در آخر هفته، تأییدی بر عدم پیشرفت در مذاکرات بوده است.