از آنجا که قانونگذاران آمریکایی علیرغم مذاکرات، قادر نبودند از بحران سقف بدهی خارج شوند، دلار آمریکا امروز کاهش یافت. اما اکثر ارزها با افزایش مواجه شدند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، دلار آمریکا در روز چهارشنبه به طور گستردهای تضعیف شد و در معاملات اولیهی آسیا کاهش یافت.
و در همین راستا، شاخص دلار آمریکا، در مقابل سبدی از ارزها، آخرین بار ۰.۰۷ درصد کاهش یافت و به ۱۰۱.۵۵ رسید.
با نگاهی به رویدادهای کلیدی، میتوان به وضوح مشاهده کرد که یک دلیل محکم برای این ضعف ارز ایالات متحده، آن بود که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و قانونگذاران ارشد نتوانستند از بنبست بحران سقف بدهی خارج شوند، اگرچه حرکت دلار با وجود احتیاط پیش از انتشار آمار تورم در ایالات متحده در اواخر روز، تا حدودی حاشیهای بود.
در حالی که تنها چند هفته تا احتمال نکول بیسابقه ایالات متحده باقی مانده است، بایدن و کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان، پس از مذاکرات روز سهشنبه بر سر افزایش سقف بدهی ۳۱.۴ تریلیون دلاری آمریکا، اختلاف نظر داشتند.
معالوصف، دو طرف با گفتگوهای بیشتر موافقت، و دستیاران خود را نیز به گفتگوهای روزانه در مورد زمینههای توافق احتمالی، متعهد کردند. بایدن، مک کارتی و سه رهبر ارشد دیگر کنگره قرار است روز جمعه دوباره با یکدیگر دیدار کنند.
در چشمانداز سایر ارزها، یورو با ۰.۱۱ درصد افزایش به ۱.۰۹۷۱ دلار و پوند(استرلینگ) با ۰.۱ درصد افزایش به ۱.۲۶۳۴ دلار رسید. کیوی با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۰.۶۳۳۸ دلار رسید.
کارول کنگ، استراتژیست ارزی در بانک مشترکالمنافع استرالیا با بیان اینکه اخیراً توجه زیادی به مسائل سقف بدهی شده است خاطرنشان کرد: «فکر نمیکنم این مسئله به این زودی برطرف شود و طبق روال گذشته، مسائل معمولاً در آخرین لحظه حل خواهند شد؛ این بدان معناست که ممکن است نوسانات بیشتری در بازارها وجود داشته باشد… و به عقیدهی من، همانطور که در گذشته شاهد بودیم، دلار میتواند حتی بیشتر تضعیف شود.
اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز، انتظار افزایش ۵.۵ درصدی قیمتهای اصلی مصرفکننده در ماه آوریل را داشتند؛ از این رو، دادههای تورم ایالات متحده آمریکا در کانون توجه سرمایهگذاران خواهد بود.
آنچه مسلم است دادههای قویتر از حد انتظار میتواند دردسری برای فدرال رزرو باشد. مقامات این بانک، از مارس ۲۰۲۲ تاکنون، ۱۰ افزایش متوالی نرخ بهره را به منظور مهار تورم، در برنامهی کاری خود لحاظ کردند و همین هفتهی گذشته در را به روی توقف چرخهی انقباض تهاجمی خود گشودند.
ویشنو واراتان، رئیس اقتصاد و استراتژی بانک میزوهو، با تأکید بر اینکه فدرال رزرو به شتاب مجدد تورم نیاز دارد، اظهار داشت: «با افزایش ۵۰۰ واحدی در ثانیه نرخ بهره و پیشبینی کاهش اعتبارات ناشی از رکود در میان بانکهای منطقهای، چرخهی انقباضی گستردهتر فدرال رزرو صرفأ براساس تورم چسبنده، بعید است.»
به علاوه، بازارهای پولی با احتمال تقریباً ۸۲ درصدی قیمتگذاری میکنند که فدرال رزرو در نشست بعدی خود در ژوئن نرخهای خود را متوقف کند و همچنین انتظار میرود که کاهش نرخ از ماه جولای تا پایان سال آغاز شود.
افزایش انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو در اواخر سال جاری کاهش نرخ بهره را آغاز خواهد کرد، ناشی از استرس اخیر در بخش بانکی است که با سقوط بانک سیلیکونولی در ماه مارس به وجود آمد.
در سایر ارزها، ین ژاپن با ۰.۱ درصد افزایش به ۱۳۵.۱۱ در هر دلار رسید و دلار استرالیا آخرین بار با ۰.۰۸ درصد افزایش به ۰.۶۷۶۷۵ دلار رسید.
گرچه کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن (BOJ) روز سهشنبه صریحأ به برنامهی بانک مرکزی ژاپن در جهت پایاندادن به سیاست کنترل منحنی بازده اشاره کرد و کوچککردن ترازنامه را پس از بهبود چشمانداز تورم و رسیدن به هدف ۲ درصدی، امری بدیهی و ضروری دانست، اما اظهارات وی کمک چندانی به افزایش ین نکرد.
و در نهایت، از آنجا که رشد قدرتمند شغلی و سودهای معدنی با افزایش خزانههای استرالیا افزایش یافته است، دولت کارگری استرالیا روز سهشنبه اولین مازاد بودجه در ۱۵ سال گذشته را گزارش کرد که بر بهای ارز استرالیا تأثیر گذاشت.