با بروز پیشبینیهایی مبنی بر کاهش موجودی انبارهای آمریکا و همچنین رشد خوب تقاضا در بازارها، قیمت نفت امروز افزایش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز سهشنبه افزایش یافت؛ از یک سو پیشبینی کاهش موجودی انبارها در آمریکا، به عنوان بزرگترین مصرفکنندهی نفت خام جهان، و از سوی دیگر، نشانههایی مبنی بر اینکه تقاضا در بازارهای نوظهور همچنان در سطح بالایی قرار دارد، این روند را تقویت کرد.
از آنجا که انتظار میرود بانکهای مرکزی منطقهای نرخ بهرهی خود را ثابت نگه دارند، معاملات آتی نفت خام احتمالاً به دلیل قدرتگرفتن بازارهای سهام آسیایی، تقویت شده است.
در کنار اینها، نشانههای تقاضای قوی سوخت در هند، سومین مصرفکنندهی بزرگ نفت جهان، در ماه مارس نیز از قیمتها حمایت کرد. در ماه گذشته، مصرف سوخت ۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و به رکورد ۴.۸۳ میلیون بشکه در روز رسید.
نفت خام برنت با ۵۷ سنت یا ۰.۶۸ درصد افزایش به ۸۴.۷۵ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۰ سنت یا ۰.۷۵ درصد افزایش به ۸۰.۳۴ دلار رسید.
قیمتهای آتی نفت از زمانی بیش از ۵ درصد افزایش یافته است که سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه بازار را در هفتهی گذشته با دور جدیدی از کاهش تولید که در ماه می آغاز شد، غافلگیر کردند.
در زمینهی عرضه، دادههای صنعت در مورد ذخایر نفت خام ایالات متحده در روز سه شنبه منتشر میشود. پنج تحلیلگر شرکتکننده در نظرسنجی رویترز تخمین زدند که ذخایر نفت خام در هفتهی منتهی به ۷ آوریل، حدود ۱.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است.
لازم به یادآوری است که قیمت نفت پس از سه هفته متوالی افزایش، در روز دوشنبه کاهش یافت و آنچه بر این موضوع تأثیر مستقیم داشت دادههای شغلی ایالات متحده بود که از یک سو، به بازار کار ضعیف اشاره داشت و از سوی دیگر، انتظارات برای افزایش نرخ فدرال رزرو را برانگیخت که البته به نوبهی خود میتواند تقاضای نفت را کاهش دهد.
در روزهای دوشنبه و سهشنبه، انتظارات افزایش نرخ، شاخص دلار آمریکا را تقویت کرد که این امر بر قیمت نفت تأثیر گذاشت؛ چرا که قدر مسلم، تقویت دلار باعث گرانترشدن نفت برای سایر دارندگان ارز میشود.
علاوه بر این، گزارش تورم ایالات متحده که در روز چهارشنبه منتشر میشود میتواند به منظور سنجش مسیر کوتاهمدت نرخ بهره، به سرمایهگذاران کمک کند.
در آسیا، دادههای چین حاکی از آن است که دادههای تورم مصرفکننده در ماه مارس به پایینترین سرعت از سپتامبر ۲۰۲۱ رسیده است که میتواند بیانگر ضعف تقاضا در بحبوحهی بهبود نابرابر اقتصادی باشد.