در حالی که سرمایهگذاران در انتظار دریافت اطلاعات جدید در مورد افزایش آتی نرخ بهره توسط فدرال رزرو هستند، دلار در برابر ین ژاپن افزایش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، دلار روز دوشنبه در برابر ین ژاپن افزایش یافت و دقیقأ پائینتر از سقف قیمت شش ماههی خود باقی ماند؛ دلار آمریکا آخرین بار با ۰.۴۶ درصد افزایش در روز به ۱۳۸.۵۵ ین رسید، که درست پایینتر از سقف قیمت ۶ ماههی ۱۳۸.۷۵ بود که در روز پنجشنبه به آن رسید.
در این بین، سرمایهگذاران در حالی که منتظر اخبار توافق کنگره برای افزایش سقف بدهی آمریکا بودند، به منظور دریافت سیگنالهایی برای قطعیت در مورد تداوم افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو ایالات متحده، با جدیت اطلاعات جدید را پیگیری کردند.
با نگاهی به نوسانات اخیر در بازارهای ارزی، از آنجا که گزارشهای اقتصادی قویتر از حد انتظار بوده است و مقامات جنگطلب فدرال رزرو چشمانداز افزایش بیشتر نرخ بهره را زنده نگه میدارند، دلار آمریکا در دو هفتهی گذشته افزایش یافته است.
مارک چندلر، استراتژیست ارشد بازار در بنوکبرن گلوبال فارکس در نیویورک، خاطرنشان میکند: « آنچه مسلم است افزایش نرخهای بهرهی آمریکا به دلار ایالات متحده کمک کرد، و بدین ترتیب دلار طی دو هفته جهش خوبی داشت.»
پس از آن که جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس، روز دوشنبه بیان کرد که فدرال رزرو همچنان نیاز به افزایش نیم واحد دیگر نرخ بهره در سال جاری دارد، دلار افزایش ملایمی را به ثبت رساند، البته ناگفته نماند پیش از این، نظرات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در روز جمعه مبنی بر اینکه شرایط سختتر اعتباری میتواند به معنای افزایش کمتر نرخ بهره باشد، دلار را از بالاترین سطح خود دور کرده بود.
نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس نیز رأی خود را به افزایش نرخ بهره یا توقف چرخهی انقباض بانک مرکزی در جلسهی ماه آینده به منزلهی مخاطرهای دانست، در حالی که مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو اظهار داشت که هنوز خیلی زود است که صریحأ عنوان کنیم که آیا بانک مرکزی ایالات متحده در نشست سیاستگذاری ۱۳ تا ۱۴ ژوئن نرخ بهره را افزایش خواهد داد یا خیر.
به طور مشابه رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، نیز کمی صبر قبل از تصمیمگیری در مورد هر گونه حرکت دیگری را منطقی دانست، در حالی که توماس بارکین، رئیس فدرال رزرو ریچموند، از قرار معلوم هنوز متقاعد نشده که تورم در حال کاهش مستمر است.
یک نظرسنجی سالانه از سوی فدرال رزرو گزارش داد که تورم احساس امنیت مالی خانوارهای ایالات متحده را از بین برده است و بسیاری میگویند که پساندازهای خود را برای تأمین مخارج زندگی به اتمام رساندهاند، در مورد بازنشستگی احساس امنیت کمتری دارند و خرید کالاهای مورد نیاز خود را به تاخیر انداختهاند یا مبادرت به خرید محصولات ارزانتر کردهاند.
یورو با ۰.۱۲ درصد افزایش به ۱.۰۸۱۹ دلار رسید؛ ارز واحد در روز جمعه به پایینترین سطح بیش از ۷ هفتهی اخیر خود یعنی ۱.۰۷۶۰ دلار رسیده بود.
شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر شش ارز اصلی دیگر اندازهگیری میکند، ۰.۱۵ درصد افزایش یافت و به ۱۰۳.۱۷ رسید و دقیقأ در زیر بالاترین سطح ۱۰۳.۶۳ هفتهی گذشته قرار گرفت، سطحی که آخرین بار در ۲۰ مارس مشاهده شد.
سرمایهگذاران همچنین بر روی مذاکرات برای افزایش سقف بدهی ایالات متحده متمرکز شدهاند، چرا که خطر نکول حتی چنانچه بعید به نظر برسد، به عنوان تضعیف احساسات ریسک تلقی میشود.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و کوین مککارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، پس از تماس تلفنی روز یکشنبه که هر دو طرف مثبت توصیف کردند، دیداری در روز دوشنبه برای بحث در مورد سقف بدهی داشتند.
فرانچسکو پسوله، استراتژیست FX در ING با اشاره به عقبنشینی روز جمعه ابراز داشت: «بازارها شاهد چالشی در مورد محدودیت بدهی هستند و در عین حال فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را عقب میاندازد که در نهایت برای دلار مثبت است.»
پوند(استرلینگ) پس از رسیدن به پایینترین سطح سه هفتهای ۱.۲۳۹۲ دلاری در روز پنجشنبه، با تغییری نهچندان چشمگیر در سطح ۱.۲۴۴۲ دلار بود. دلار استرالیا نیز در سطح ۰.۶۶۵۲ دلار ثابت ماند.
و اما دلار نیوزیلند با ۰.۱۸ درصد افزایش به ۰.۶۲۸۸ دلار رسید و معاملهگران برای افزایش نیم امتیازی فدرال رزرو در روز چهارشنبه، شرطبندی را به ۱ در ۳ افزایش دادند.
در سرزمین اژدها، یوان چین در معاملات فراساحلی تا ۷.۰۴۶۵ در هر دلار تضعیف شد؛ این ارز در واقع پایینترین سطح شش ماههی خود را در ۷.۰۷۵۰ در روز جمعه به ثبت رساند.
بدیهی است که با کاهش نشانههای رو به رشد بهبود اقتصادی چین پس از کووید، یوآن تحت فشار قرار گرفته است، البته پس از اینکه بانک خلق چین متعهد شد نوسانات شدید نرخ ارز را مهار کند، در روز جمعه تا حدی فرجه دریافت کرد.