به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از کوین تلگراف، جامعهی کاربران کریپتو در کشور ترکیه با پیروی از این ضربالمثل قدیمی که میگوید «بازار نزولی بهترین فرصت برای ساختن است»، تلاش میکنند تا استانبول – مرکز تجاری ترکیه – را به یکی از مراکز جهانی اتریوم تبدیل کنند.
ترکیه یکی از فعالترین کشورها در حوزهی کریپتو و بلاک چین است؛ علاقهی مردم ترکیه به حوزهی کریپتو فراتر از بازار و مسائل معاملاتی است. نه تنها شمار قابل توجهی از سرمایهگذاران، بلکه جامعهی محلی در این کشور که متشکل از دانشگاهها، استارتآپهای فعال در وب ۳، و توسعهدهندگان بلاک چین است، برای پیشرفت ترکیه در حوزهی کریپتو تلاش میکنند. این کشور میزبان رویدادهای مهمی مانند اتریوم استانبول، اقتصاد بلاک چین و هفتهی بلاک چین در استانبول بوده است. این کشور اهداف بالاتری را در این حوزه دنبال میکند.
به گفتهی ارکان اوز، یکی از اقتصاددانهای کشور ترکیه، نرخ بالای تورم یکی از عوامل اصلی علاقهمندی شدید مردم ترکیه به داراییهای کریپتو است. وی در این خصوص گفت:
«بسیاری از مردم [در ترکیه] فکر میکنند که با استفاده از روشهای سنتی، دیگر نمیتوانند ماشین یا خانهی مورد نظرشان را بخرند. به همین دلیل، علاقهمندی به داراییهای کریپتو روز به روز در حال افزایش است.»
با وجود این، ارکان اوز خاطرنشان کرد که «پذیرش کریپتو» صرفا به معنی راهاندازی استارتآپها یا پروژههای بلاک چین نیست، بلکه این اکوسیستم نیاز به مقررات و قواعد مناسب دارد. وی افزود: «دولت ترکیه باید زیرساخت قانونی مناسبی ایجاد کند که سرمایهگذاران و معاملهگران بتوانند با خیالی آسوده به معاملهی داراییهای دیجیتال بپردازند.»
جامعهی کاربران کریپتو و علاقهمندان به این صنعت در کشور ترکیه به سختی تلاش میکنند تا هفتمین گردهمایی سالانهی دِوکُن (Devcon)، بزرگترین کنفرانس اکوسیستم اتریوم، را به استانبول بیاورند. این جنبش با حمایت شخصیتهای کلیدی محلی شکل گرفت، و در مدت کوتاهی در میان تمام علاقهمندان به این صنعت در ترکیه گسترش یافت.
امسال، گردهمایی دِوکُن (Devcon) قرار است پس از چندین بار تاخیر، در روزهای بین ۱۱ تا ۱۴ اکتبر (۱۹ تا ۲۲ مهر) در شهر بوگوتا، پایتخت کلمبیا، برگزار شود. تانسل کایا، استاد دانشگاه کادیر هاس و مدیر عامل شرکت مایند استون، بر اهمیت میزبانی ترکیه از این رویداد تاکید میکند. از نظر وی، برگزاری این رویداد در استانبول برای دانشجویان ترک با استعدادی که امکان حضور در کشورهای خارجی را ندارند، فرصت بسیار مناسبی خواهد بود.
به گفتهی کایا: «ما از توسعهدهندگان نرمافزار و جوامع دانشجویی در ترکیه همواره میخواهیم که گردهماییهای دوکن را دنبال کنند، ولی رفتن به خارج از ترکیه برای همهی علاقهمندان آسان نیست.»