قیمت نفت گرچه در روز جمعه افزایش یافت، اما به دلیل افزایش نرخ بهره و بروز نگرانیها در مورد بحران بانکی، سومین هفتهی کاهشی را تجربه کرد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت روز جمعه افزایش یافت؛ در همین راستا، نفت خام برنت با ۲.۸ دلار یا ۳.۹ درصد افزایش در سطح ۷۵.۳۰ دلار در هر بشکه بسته شد. وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده نیز پس از چهار روز کاهش که آخرین بار در اواخر سال ۲۰۲۱ مشاهده شد، به ۲.۷۸ دلار یا ۴.۱ درصد به ۷۱.۳۴ دلار رسید.
با نگاهی به نوسانات نفت در هفتههای اخیر به وضوح میتوان دید که پس از کاهش شدید در اوایل هفتهی جاری در آستانهی افزایش نرخ بهره و نگرانی از اینکه بحران بانکی ایالات متحده منجر به کندی رشد اقتصاد و کاهش تقاضای سوخت شود، این سومین هفتهی متوالی است که نفت خام کاهش را تجربه میکند.
شاخص برنت نیز هفته را با کاهش حدود ۵.۳ درصدی به پایان رساند، در حالی که WTI حتی پس از بازگشت در روز جمعه، ۷.۱ درصد سقوط کرد. هر دو معیار برای اولین بار از ماه نوامبر برای سه هفتهی متوالی کاهش یافتند.
دنیس کیسلر، معاون ارشد تجارت در BOK Financial خاطرنشان کرد: «نفت خام در تلاش است تا کاهش اخیر قیمتها را که ناشی از نرخهای بهرهی بالاتر و ترس از رکود به ویژه در بخش بانکی است، معکوس کند.»
استفان برنوک، تحلیلگر بازار نفت PVM، که همچون برخی دیگر از تحلیلگران، عوامل بنیادین در بازار فیزیکی برای آنان قویتر از آن چیزی است که بازار آتی نشان میدهد، جنون فروش در هفتهی گذشته را ناشی از نگرانی در مورد تقاضای مرتبط با ریسکهای رکود اقتصادی و فشار در بخش بانکی ایالات متحده دانست. وی همچنین به گسست بزرگی اشاره کرد که بین تعادل نفت و بهای آن وجود دارد.
تحلیلگران کامرزبانک بر افزایش بیش از حد نگرانیها برای تقاضای نفت اشاره کردند. آنها اغلب انتظار دارند در هفتههای آینده قیمتها به سمت صعودی اصلاح شود
در چشماندازی دیگر، سهام نیز که اغلب همراه با قیمت نفت حرکت میکنند، افزایش یافتند.
از سوی دیگر، گزارش مشاغل بهتر از حد انتظار به کاهش برخی از ترسها از رکود اقتصادی قریبالوقوع کمک کرد که البته این موضوع تا حدی تحت تأثیر ترسهای مجدد بانکی برانگیخته شده بود. سرمایهگذاران همچنین انتظار دارند که فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را در نشست ماه ژوئن خود متوقف کند.
با این حال، در چین، به دلیل افت قابل توجه سفارشها فعالیت کارخانهها بهطور غیرمنتظرهای در ماه آوریل کاهش یافت و تقاضای داخلی ضعیف بر بخش تولیدی گسترده امتداد یافت.
و اما کلوین وانگ، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA در سنگاپور، همچنان بر این باور است که انتظارات از کاهش بالقوهی عرضه در نشست بعدی گروه تولیدکنندهی اوپک پلاس در ماه ژوئن، تا حدودی قیمتها را مورد حمایت قرار داده است.
دادههای شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز حاکی از آن بود که تعداد دکلهای نفتی ایالات متحده، که نشاندهندهی تولید آتی است، در این هفته با ۳ واحد کاهش به ۵۸۸ واحد رسید.