پیش از تصمیمگیری در مورد افزایش آتی نرخ بهره و در بحبوحهی انتشار دادههایی مبنی بر کاهش فرصتهای شغلی در ایالات متحده، دلار با کاهش روبرو شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، دلار در روز گذشته کاهش یافت، این افت قیمت قبل از اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه افزایش دهد و پس از انتشار دادههایی رخ داد که حاکی از کاهش فرصتهای شغلی ایالات متحده در ماه مارس بود.
شاخص دلار پس از رسیدن به ۱۰۲.۴۰، ۰.۲۲ درصد کاهش یافت و به ۱۰۱.۹۳ رسید که بالاترین رقم از ۱۱ آوریل بود.
فرصتهای شغلی در ایالات متحده برای سومین ماه متوالی کاهش یافت و اخراجها به بالاترین سطح در بیش از دو سال گذشته رسید که نشاندهنده نرمشدن نسبی بازار کار است که البته به نوبهی خود قادر است به مبارزه فدرال رزرو با تورم دامن بزند.
به علاوه، وزارت بازرگانی ایالات متحده نیز اعلام کرد که سفارشات کارخانهها در ماه مارس ۰.۹ درصد افزایش یافته است که کمتر از انتظار برای افزایش ۱.۱ درصدی است.
این دادهها در شرایطی منتشر شد که سرمایهگذاران در تلاش برای ارزیابی این موضوع بودند که آیا فدرال رزرو در پایان جلسهی دو روزهی خود، افزایش نرخ بهره را متوقف میکند یا چنانچه تورم بالا باقی بماند، بر مواضع تهاجمی خود پایبند خواهد بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA خاطرنشان کرد: «سوال بزرگ این است که آیا فدرال رزرو سیگنالی مبنی بر محدودشدن سیاست به اندازهی کافی میدهد، یا اینکه نشانههایی در خصوص عدم نیاز به تشدید بیشتر سیاست را در بازار منعکس میکند.»
و اما یورو در برابر دلار آمریکا ۰.۲۳ درصد افزایش یافت و به ۱.۱۰۰۱ دلار رسید، این ارز قبلا به ۱.۰۹۴۰ دلار کاهش یافت که پایینترین رقم از ۲۱ آوریل بود.
پس از آن که دادهها نشان داد بانکهای منطقه یورو در حال بستن خروجیهای اعتباری هستند و شاخص کلیدی تورم در نهایت در حال کاهش است، ارزش پول واحد سقوط کرد و این امر منجر به تشدید احتمال افزایش نرخ کمتر توسط بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه شد.
بانک مرکزی اروپا احتمالاً در این هفته ۵۰ واحد نرخهای پایه را افزایش میدهد. لازم به یادآوری است که ارز واحد از اواسط ماه مارس به دلیل انتظارات مبنی بر اینکه اختلاف نرخ بهره با دلار آمریکا به کاهش خود ادامه خواهد داد، در روند صعودی قرار گرفته است.
استیو انگلنر، رئیس تحقیقات جهانی فارکس G10 و استراتژی کلان آمریکای شمالی در بانک استاندارد چارترد در یادداشتی قید کرد: «مزیت مورد انتظار نرخ پیشبینیشدهی آمریکا در برابر یورو کمترین میزان در ۱۰ سال گذشته است و سهام منطقه یورو عملکرد بهتری را نسبت به سهام ایالات متحده در یک دههی گذشته تجربه کرده است.»
دلار استرالیا ۰.۵۱ درصد افزایش یافت و به ۰.۶۶۶۴ دلار رسید، ارز استرالیا پیش از این به ۰.۶۷۱۷ دلار رسیده بود که بالاترین رقم از ۲۱ آوریل بود.
البته این ارز زمانی در برابر دلار جهش کرد که بانک مرکزی استرالیا (RBA) به طور غیرمنتظره نرخ نقدی را به ۳.۸۵ درصد رساند و خاطرنشان کرد که ممکن است برای اطمینان از بازگشت تورم به هدف در یک بازهی زمانی معقول، نیاز به تشدید بیشتر باشد.
و اما در ژاپن، پس از تصمیم هفتهی گذشته بانک مرکزی ژاپن برای حفظ نرخهای بهرهی فوقالعاده پایین، ین افزایش یافت و ضررهای قبلی را معکوس کرد. دلار پس از رسیدن به ۱۳۷.۷۸ ین که بالاترین رقم از ۸ مارس بود، با ۰.۵۶ درصد کاهش به ۱۳۶.۶۷ ین رسید.