در پی اظهارات جروم پاول و تقویت انتظارات برای کاهش نرخ بهره، نفت امروز با رشد قیمت همراه بود.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «اینوستینگ» نفت در معاملات روز دوشنبهی آسیا با افزایش همراه بود، معاملات آتی نفت برنت منقضی در اکتبر، با ۰.۸ درصد افزایش به ۷۹.۵۹ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با رشد ۰.۶ درصدی، به ۷۵.۴۵ دلار در هر بشکه رسید.
گفتنی است در حوزهی ژئوپلیتیک، در حالی که خصومت و درگیری در منطقه ادامه دارد، گزارشهای رسانهها حاکی از عدم پیشرفت در راستای آتشبس اسرائیل و حماس است.
در پی اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو که منجر به تقویت انتظارات برای کاهش در ماه سپتامبر شد، بازارهای نفت نیز به دلیل خوشبینی نسبت به کاهش نرخهای بهره آمریکا تقویت شدند. البته نفت در روز جمعه به دنبال اظهارات پاول، با بهبود ارزش همراه بود.
آتش بس غزه همچنان در مذاکرات قاهره، دور از دسترس است
براساس گزارشهای رسانهها، مذاکرات بین حماس و اسرائیل در قاهره به هیچ توافقی برای آتشبس در پایان هفته منجر نشد و از این رو، از احتمال کاهش تنش در جنگ ۱۰ ماهه کاست.
گرچه مقامات آمریکایی بر این باورند که این مذاکرات، سازنده بوده است، اما فقدان آشکار توافق نهایی، خوشبینی مقامات آمریکایی را به یأس بدل کرد. با این حال، قرار است مذاکرات در روزهای آینده ادامه یابد.
افزون بر آن، گرچه حزبالله و اسرائیل خاطرنشان کردند که خواستار تشدید تنش نیستند، اما حملات بین هر دو طرف در پایان هفته، چشمانداز آتشبس را پیچیدهتر کرد.
در بحبوحهی شرطبندیها مبنی بر اینکه اثر سرریز درگیری اسرائیل و حماس میتواند تولید نفت را در منطقه غنی از نفت خام ناپایدار کند، بیثباتی مداوم در خاورمیانه باعث شد تا معاملهگران تا حدودی صرف ریسک را به سمت نفت جذب کنند.
از آنجا که معاملهگران شرط میبندند که بزرگترین اقتصاد جهان به سمت فرود نرم پیش میرود، خوشبینی فزاینده نسبت به کاهش نرخهای بهرهی آمریکا عامل دیگری برای حمایت از قیمت نفت بود.
در چشمانداز ارز ایالات متحده، دلار به پایینترین حد در ۱۳ ماه گذشته سقوط کرد و به نفع بازارهای نفت خام شد. آنچه مسلم است دلار پایینتر، نفت را برای خریداران بینالمللی ارزانتر میکند.
گرچه انتظار میرود فدرال رزرو در ماه سپتامبر نرخ بهره را کاهش دهد، اما معاملهگران بر سر کاهش ۲۵ یا ۵۰ واحدی به دو دسته تقسیم میشوند.
به علاوه، دادههای موجودی اخیر از ایالات متحده حکایت از قویماندن تقاضای سوخت در این کشور دارد که این امر شرطبندیها را مبنی بر قویماندن تقاضای نفت تقویت میکند. با این حال، نگرانیهای مستمر در مورد کاهش رشد اقتصادی در بزرگترین واردکنندهی نفت چین، افزایش کلی نفت خام را محدود کرد.