دلار آمریکا امروز در برابر سایر همتایان خود تحت فشار بود؛ پوند، یورو، دلار استرالیا و دلار نیوزلند همگی با درصدهای مختلف، روند افزایشی را ثبت کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «رویترز»، دلار هفته را تحت فشار روز دوشنبه آغاز کرد؛ گفتنی است شاخص دلار آمریکا در روزهای اخیر، حدود ۰.۴ درصد از دست داد و در واقع، برای دومین هفتهی متوالی کاهش یافت. این شاخص در روز دوشنبه در آسیا حدود ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۰۱.۱۰ رسید.
با نگاهی به وضعیت معاملاتی بازار، معاملهگران شرطبندی کردند که دلار ممکن است همراه با نرخهای بهرهی ایالات متحده به اوج خود برسد، و معالوصف از آنجا که ارزهای دیگر به طور پیوسته در حال افزایش بودند، فروش ارز ایالات متحده در برابر همتایانش توسعهی چشمگیری یافت. در کنار اینها، معاملهگران به دادههای مربوط به تورم و وامها، نگاه محتاطانهای نیز داشتند..
گرچه فدرال رزرو در هفتهی گذشته، نرخ بهره را ۲۵ واحد افزایش داد، اما کمی محتاطانهتر از سایر همتایان خود در چشمانداز به نظر میرسید و به علاوه، از رهنمون در مورد لزوم افزایشهای آتی خودداری کرد.
بر اساس ابزار سنجش احتمال فدرال، معاملات آتی نرخ بهره ایالات متحده تقریباً یک سوم احتمال کاهش نرخ را در ماه جولای نشان میدهند – اگرچه در این بین، دادههای شغلی قویتر از پیشبینیهای منتشرشده ایالات متحده در روز جمعه به قریبالوقوعبودن آن اشاره کرد.
تحلیلگران HSBC در یادداشتی میگویند: «فدرال رزرو تمایل به دورشدن از احتمال کاهش نرخ بهره در سال جاری دارد، که تا حدودی با بازاری که نرخ بهره را کاهش میدهد، در تضاد است.»
این تحلیلگران همچنین خاطرنشان کردند: «اگر فدرال رزرو در طول سال ۲۰۲۳ درستی خود را ثابت کند، ادامهی روند کاهش دلار را دشوارتر خواهد کرد.»
البته در حال حاضر، احتمالاً بازار با موضوع اوج نرخهای فدرال رزرو که اوج آشکار دلار را توجیه میکند، همگام است.
پوند(استرلینگ) که در بالاترین سطح ۱۱ ماهه ۱.۲۶۵۲ دلاری قرار داشت، در آستانهی افزایش نرخ بهره بانک مرکزی انگلیس در روز پنجشنبه مورد توجه قرار گرفت.
یورو اگرچه نتوانسته است از مقاومت ۱.۱۱ دلار عبور کند، اما نسبت به پایینترین سطح ماه سپتامبر نزدیک به ۱۶ درصد افزایش یافته است؛ این ارز با ۰.۲ درصد افزایش به ۱.۱۰۴۲ دلار رسید.
دلار استرالیا به بالاترین حد خود در سه هفتهی اخیر، و با ۰.۴ درصد افزایش به ۰.۶۷۷۴ دلار رسید. ین ژاپن نیز در سطح ۱۳۴.۷۵ در هر دلار ثابت ماند. و اما دلار نیوزیلند با ۰.۳ درصد افزایش به ۰.۶۳۱۳ دلار رسید.
اواخر دوشنبه، یک نظرسنجی در پی یافتن پاسخ به این سوال بود که آیا بانکها پس از شکست سه وامدهندهی آمریکایی در هفتههای اخیر، اعتبار خود را سختتر میکنند یا خیر – چرا که این امر در صورت اعمال فشار نزولی بر نرخهای بهره، میتواند بر دلار تاثیر مستقیم بگذارد.
از سوی دیگر، از آنجا که قانونگذاران در تلاش برای مذاکره بر سر بنبست در مورد سقف بدهی ایالات متحده هستند و وزیر خزانه داری هشدار داد که ممکن است دولت تا اول ژوئن نتواند بدهیها را پرداخت کند، معاملهگران به دقت سرفصل های خبری از این دست را دنبال میکنند. علاوه بر آن، دادههای تورم ایالات متحده که در روز چهارشنبه منتشر میشود، در مرکز توجه خواهد بود.
استیو انگلندر، رئیس تحقیقات فارکس استاندارد چارترد نیز به خطرات گستردهتری در سیستم مالی اشاره کرد که ناشی از تشدید مشکلات بانکهای منطقهای است و به نوبهی خود میتواند دلار را بیشتر افزایش دهد.
انگلندر افزود: «با تمام اینها، این موضوع به دلیل انعطافپذیری بانکهای بزرگ، بعید به نظر میرسد. از نظر من، تشدید نگرانیها در مورد سقف بدهی، منبع محتملتری برای تقویت دلار البته از طریق تقاضا برای نقدینگی فوری این ارز خواهد بود.»