تاریخ: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۹:۲۲

داده‌های اقتصادی حامل اخبار بد برای نفت

در حالی که داده‌های اقتصادی روایتگر بدترشدن شرایط ایالات متحده و چین هستند، و به دنبال کاهش تقاضا، نفت خام و شاخص‌های نفتی با کاهش بیشتر مواجه شدند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در معاملات آسیایی روز دوشنبه پس از ثبت چهار هفته‌ی متوالی کاهش، در سایه‌ی نگرانی‌ها پیرامون کندشدن رشد اقتصادی، بیشتر افت کرد.
معاملات آتی نفت برنت با ۰.۷ درصد کاهش به ۷۳.۶۷ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز با درصد مشابه ۰.۷ کاهش به ۶۹.۵۶ دلار در هر بشکه رسید. گفتنی است که هر دو قرارداد در هفته‌ی گذشته بین ۱.۸ تا ۲ درصد کاهش یافتند.
از آنجا که آخرین داده‌ها حاکی از بدترشدن شرایط اقتصادی در ایالات متحده و چین – دو مصرف کننده‌ی بزرگ نفت در جهان است، بازارهای نفت خام با حمایت اندکی روبرو شدند. این امر به نوبه‌ی خود نگرانی‌ها را برانگیخت که تقاضای نفت در سال جاری شاهد بهبودی بسیار کندتر از حد انتظار خواهد بود که خود بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد.
از سوی دیگر، قدرت دلار که از پایین‌ترین سطح یک ساله‌ی خود جهشی را به ثبت رساند، نیز قیمت‌ها را تحت فشار نگه داشت. گفتنی است که در این بین، بازارها بر روی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری شرط‌بندی کردند.
هم‌اکنون تمرکز روی داده‌های اقتصادی بیشتر اعم از شاخص‌های اقتصادی ایالات متحده و چین، از جمله داده‌های تولید صنعتی و خرده‌فروشی از هر دو کشور معطوف شده است تا وضعیت اقتصادهای مربوطه مورد سنجش قرار گیرد. افزون بر آن، رشته‌ای از اظهارات مقامات فدرال رزرو نیز در مرکز توجه قرار دارند.

با نگاهی به آمارهای اخیر می‌توان به وضوح دید که داده‌ها از چین حاکی از آن است که جهش اقتصادی پس از کووید در بزرگترین واردکننده‌ی نفت جهان رو به افول است و این موضوع در شرایطی که بخش عظیم تولیدی این کشور با کاهش تقاضا دست و پنجه نرم می‌کند، بیشتر به چشم می‌خورد.
شایان ذکر است که تورم چین علیرغم لغو محدودیت‌های ضد کووید، افزایش چندانی را ثبت نکرده است و این امر حکایت از آن دارد که مصرف‌کنندگان نسبت به هزینه‌های کلان پس از همه‌گیری، جانب احتیاط را حفظ می‌کنند.
این مسائل منجر به بروز برخی تردیدها در مورد بهبودی اقتصادی در چین شده است که خود باعث می‌شود تقاضای نفت در سال جاری به بالاترین حد خود برسد؛ این امر در شرایطی صادق است که اوپک اخیراً پیش‌بینی خود را برای بهبود دو برابر کرده است. در کنار این‌ها، انتظار می‌رود گزارش ماهانه‌ی آژانس بین‌المللی انرژی که روز سه‌شنبه منتشر می‌شود، منعکس کننده‌ی نشانه‌های بیشتری در این زمینه باشد.
در ایالات متحده، داده‌های ضعیف احساسات مصرف‌کننده که در روز جمعه منتشر شد، بازارها را تحت تأثیر کندی رشد در بزرگترین اقتصاد جهان قرار داد. به علاوه، این امر با عدم اطمینان فزاینده در مورد سقف بدهی ایالات متحده و همچنین نگرانی‌های مجدد از سقوط بانکی در این کشور همراه شد.
افزون بر آن، به منظور دریافت بینش بیشتر در مورد سیاست پولی ایالات متحده، تمرکز این هفته بر روی تعدادی از سخنرانان فدرال رزرو، به ویژه رئیس جروم پاول در روز جمعه است. البته در همین راستا، نشانه‌هایی از تورم سرسخت ایالات متحده باعث شد که بازارها در انتظارات نسبت به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری تجدید نظر کنند که این امر به نوبه‌ی خود نه‌تنها باعث افزایش بهای دلار شد، بلکه رکود در بازارهای نفتی را نیز رقم زد.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید