اکوایران: میزان درآمد کارمزدی بانکها در سال ۱۴۰۱ با رشد ۵۷ درصدی نسبت به سال قبل به ۳۶ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان رسیده که تقریبا معادل ۸۸ درصد خالص مطالبه بانکها از شرکتهای دولتی است.
به گزارش اکوایران، بررسی آخرین گزارش عملکرد بانکها در سال ۱۴۰۱ نشان میدهد بالاترین میزان درآمد از محل کارمزدهای دریافتی به بانک ملت تعلق دارد. عمده اطلاعات بانکی در دسترس، مربوط به بانکهایی است که در بورس حضور دارند؛ این بانکها طبق قوانین مکلف به انتشار عملکرد مالی خود بر روی سایت کدال هستند.
در میان بانکهای فعال کشور، ۱۳ بانک نسبت به انتشار آخرین گزارش عملکرد خود در پایان اسفند ماه ۱۴۰۱ بر روی سایت کدال اقدام کرده و آخرین وضعیت مالی خود را به ثبت رساندهاند.
۳۶ همت درآمد بانکی از کانال کارمزد
بررسی گزارش عملکردهای بانکی مورد اشاره نشان میدهد، در سال گذشته بانکها (۱۳ بانک) بیش از ۳۶ همت درآمد از محل کارمزد کسب کردهاند که سهم بانکهای ملت، تجارت و صادرات بیش از دیگر بانکها بوده است.
بانکها بابت ارایه خدماتی مثل تراکنشها، پرداخت قبض، ماندهگیری از حساب، انتقال وجه، نقد کردن چک بانکی، واریز نقدی وجه، باز کردن حساب، دریافت دسته چک و خدمات دیگر اقدام به دریافت کارمزد میکنند.
درآمد کارمزدی بانکها یکی از کانالهای مهم درامدی در بانکهای اروپایی است اما در ایران سهم ناچیزی از درآمدهای بانکی را در برمیگیرد و نسبت به نرم جهانی در سطح پایینتری قرار دارد.
با این حال میزان درآمد کارمزدی بانکها در سال ۱۴۰۱ با رشد ۵۷ درصدی نسبت به سال قبل به ۳۶ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان رسیده که تقریبا معادل ۸۸ درصد خالص مطالبه بانکها از شرکتهای دولتی است.
طبق آخرین گزارش بانک مرکزی خالص مطالبه بانکها از شرکتهای دولتی در پایان دی ماه سال ۱۴۰۱ به حدود ۴۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رشد ۹۰ درصدی درآمد کارمزدی بانک سینا
بانک ملت با درآمد کارمزدی ۸.۴ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در میان بانکهای کشور رکورد دار است، پس از آن بانک تجارت با درآمد کارمزدی معادل ۸.۱ همت در رتبه دوم قرار دارد.
کمترین میزان درآمد کارمزدی نیز به بانک رسالت تعلق دارد، به طوری که این بانک در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد از محل کارمزد کسب کرده است.
بررسی آمارها همچنین نشان میدهد بیشترین رشد درآمد کارمزدی بانکها در سال ۱۴۰۱ مربوط به بانک سینا است، به طوری که میزان درآمد کارمزدی این بانک در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته است.