با اعلام عقبنشینی فدرال رزرو از افزایش شدید نرخهای بهره و فرونشینی نسبی تورم، دلار امروز کاهش یافت؛ یورو و پوند اما مخالف جهت دلار حرکت کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز, دلار روز پنجشنبه کاهش یافت. و این زمانی بود که فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد از مبارزه با تورم کنارهگیری کرده است و بدین ترتیب به بازارها اطمینان داد که پایان کارزار افزایش نرخ بهره بانک مرکزی نزدیک است.
سرمایهگذاران از سخنان روز چهارشنبه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، سیگنالی مبهوتکننده دریافت کردند؛ اظهارات پاول حاکی از آن بود که فرآیند کاهش تورم در بزرگترین اقتصاد جهان در حال جانگرفتن است، البته وی علاوه بر این، خاطرنشان کرد که نرخهای بهره به افزایش خود ادامه خواهد داد و در آینده، کاهشی در کار نیست.
بیانیه روز چهارشنبه فدرال رزرو، که پس از پایان جلسهی سیاست دو روزه آن منتشر شد، اولین تأیید صریح بانک مرکزی بر کاهش تورم بود؛ لازم به ذکر است در این بیانیه، سیاستگذاران با افزایش ۲۵ واحد پایه نرخ بهره موافقت کردند.
و در ادامهی کار، به دنبال اظهارات پاول، دلار سقوط کرد. شاخص دلار آمریکا، در برابر سبدی از ارزها، در روز چهارشنبه به ۱۰۰.۸۰ واحد کاهش یافت. این شاخص آخرین بار با ۰.۰۷% کاهش در سطح ۱۰۰.۸۸ قرار گرفت که به این ترتیب، در روز چهارشنبه بیش از ۱% کاهش را ثبت کرد.
ری آتریل، رئیس استراتژی فارکس (FX) در بانک ملی استرالیا این تغییر رویکرد را نوعی آرامش نامید و افزود: «چیزی وجود نداشت که واقعاً دیدگاه غالب بازار را به چالش بکشد. گرچه پاول مطرح کرد که نرخها باید برای مدتی محدود شوند، اما این موضوع بازار را از بیان اینکه چنین مدت زمانی به جای دو سال ممکن است شش ماه باشد، منصرف نخواهد کرد.»
دلار استرالیا روز پنجشنبه در معاملات اولیهی آسیا به بالاترین سطح هشت ماههی خود یعنی ۰.۷۱۵۸ دلار رسید و آخرین خرید ۰.۷۱۵۰ دلاری را پس از افزایش ۱.۲ درصدی در جلسهی قبل انجام داد.
کیوی به طور مشابه پس از جهش بیش از ۱ درصدی در روز چهارشنبه، به اوج هشت ماههی جدید ۰.۶۵۳۶۵ دلار رسید.
دلار در برابر ین ژاپن، بیش از ۰.۵ درصد کاهش یافت و به پایینترین سطح خود یعنی ۱۲۸.۱۷ رسید.
با کنارهگیری فدرال رزرو از سیاستگذاریهای تهاجمی، اکنون زمینه برای بانک مرکزی اروپا (ECB) و بانک انگلستان (BoE) فراهم شده است تا تصمیمات خود در مورد نرخ بهره را در اواخر روز پنجشنبه اعلام کنند. انتظار افزایش ۵۰ (bp) واحد پایه از هر دو بانک، کاملأ منطقی است.
یورو در روز پنجشنبه به اوج تقریباً ۱۰ ماهه ۱.۱۰۳۴ دلار رسید، در حالی که آخرین بار ۰.۳ درصد بالاتر و در سطح ۱.۱۰۲۳ دلار بود؛ از سوی دیگر، پوند (استرلینگ) با ۰.۱۴ درصد افزایش به ۱.۲۳۹۲ دلار رسید.
دادههای روز چهارشنبه حاکی از آن بود که تورم منطقه یورو برای سومین ماه متوالی در ژانویه کاهش یافته است. اما هر گونه تسکین برای بانک مرکزی اروپا ممکن است محدود باشد، زیرا رشد قیمت پایه ثابت مانده و نگرانیهایی در مورد قابلاعتمادبودن ارقام نیز مطرح شده است.
تارک هورچانی، رئیس بخش کارگزاری اصلی در میبانک سکیوریتیز با تأکید بر اینکه «در اروپا، با وجود کاهش قیمت انرژی، فشار تورم همچنان بسیار بالاست.» ابراز داشت: «ما باید شاهد ادامهی افزایش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا حداقل تا پایان سه ماههی اول ۲۰۲۳ باشیم.»
اگرچه آمارهای رسمی در روز چهارشنبه صریحأ نشان داد که فرصتهای شغلی به طور غیرمنتظرهای در ماه دسامبر افزایش یافته است و به بازار کار همچنان فشرده اشارهی مستقیم دارد، در ایالات متحده، گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی روز جمعه، آزمون بعدی فدرال رزرو برای مبارزه با تورم خواهد بود.
بازارها در حال حاضر انتظار دارند که نرخ وجوه فدرال رزرو تا ژوئن به کمتر از ۴.۹ درصد برسد، در حالی که پیش از این انتظار میرفت که اوج آن کمتر از ۵ درصد باشد.