با انتشار دادههایی مبنی بر رشد تورم مصرفکننده، دلار استرالیا به بالاترین حد خود در ۵ ماه اخیر رسید؛ اما ترس از رکود، حرکت اکثر ارزهای آسیایی را محدود کرد
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، دلار استرالیا روز چهارشنبه به بالاترین حد خود در پنج ماه گذشته رسید؛ این دقیقأ زمانی بود که مطابق با دادهها، تورم مصرفکننده در سه ماههی چهارم بالاتر از حد انتظار بود. اما بیشتر ارزهای آسیایی بدان دلیل حرکت محدودی داشتند که ترس از رکود جهانی، خوشبینی نسبت به بهبود بالقوهی اقتصادی در چین را خنثی کرد.
دلار استرالیا در برابر دلار نزدیک به ۱ درصد جهش کرد و به ۰.۷۱۱۵ رسید که در واقع، قویترین سطح آن در بیش از پنج ماه گذشته است. دادهها نشان میدهد که تورم CPI استرالیا در سه ماههی دسامبر بیش از حد انتظار، افزایش یافته است که احتمالاً از افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی خبر میدهد.
در حالی که تورم بالا و افزایش نرخ بهره احتمالاً اقتصاد استرالیا را نیز تحت تأثیر قرار میدهد، هزینههای استقراض بالاتر نیز باعث میشود دلار استرالیا جذابتر به نظر برسد. لازم به یادآوری است که بانک مرکزی در سال ۲۰۲۲ نرخها را ۴۰۰ واحد پایه افزایش داده بود تا تورم را مهار کند و بدین وسیله از ارز در برابر کاهش بیشتر ارزش دلار دفاع کرد.
ING در یادداشتی خاطرنشان کرد که بانک مرکزی استرالیا باید در ماههای آینده نرخها را حداقل ۵۰ واحد پایه دیگر افزایش دهد تا فشارهای فزایندهی قیمت را مهار کند – سناریویی که به نفع دلار استرالیا است.
اما در جاهای دیگر، پس از آن که دادهها نشان داد تورم مصرفکننده اصلی در دسامبر بیش از حد انتظار رشد کرده است، دلار سنگاپور ۰.۴ درصد جهش کرد و به بالاترین حد در ۵ سال اخیر رسید. همچنین انتظار میرود که این روند منجر به اعمال اقدامات تشدیدکنندهتری توسط ادارهی پولی سنگاپور شود.
شایان ذکر است با بروز و افزایش نگرانیها نسبت به رکود اقتصادی ایالات متحده، ارزهای آسیایی به طور گستردهتری عقبنشینی کردند، البته دادههایی که نشان داد فعالیتهای تجاری برای هفتمین ماه متوالی کاهش یافته است نیز بیتأثیر نبودند. در این بین، دلار با اقبال کمی از نظر تقاضا برای پناهگاه امن مواجه شد، از این رو، شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار در تجارت آسیا، حرکت محدودی داشتند.
در چشماندازی دیگر، انتظارها مبنی بر اینکه نرخ بهرهی آمریکا با سرعت کمتری افزایش خواهد یافت، سرمایهگذاران را ترجیحأ به سمت طلا به عنوان پناهگاه امن سوق داد، در حالی که ین ژاپن نیز در جلسات اخیر سود برد. اما بیشتر ارزهای آسیایی ریسکمحور، در میان ترس از اینکه کندشدن رشد اقتصادی میتواند جریان سرمایه به این منطقه را متوقف کند، قیمتهای کمی را از آن خود کردند.
یوان چین به دلیل تعطیلات، تا حد زیادی در معاملات بدون تغییر بود، در حالی که یوان فراساحلی ۰.۲ درصد افزایش یافت. ین ژاپن ۰.۲ درصد کاهش یافت، در حالی که روپیه اندونزی ۰.۵ درصد کاهش را ثبت کرد.
بدیهی است که ترس از رکود تا حد زیادی خوشبینی نسبت به بهبود بالقوه اقتصاد چین را خنثی کرده است. معاملهگران شرط میبندند که اقتصاد با تعطیلات سال نو قمری در این کشور تقویت میشود، بهویژه پس از آن که چین اکثر محدودیتهای ضد کووید را لغو، و مرزهای خود را در اوایل امسال بازگشایی کرد.