افزایش نرخ بهره بانک ژاپن منجر به تقویتِ شدید ین ژاپن و لیکوئیدشدن بیش از ۱ میلیارد دلار از پوزیشنهای اعتباری ارزهای دیجیتال در عرض ۲۴ ساعت گذشته شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز و به نقل از «FXempire»، قیمت بیتکوین (BTC) در ماه (آگوست) به شدت سقوط کرده بهنحوی که برطبقِ دادههایِ ثبتشده تا (۶ آگوست)، این ارز دیجیتال، ۱۴.۵ درصد اُفت داشته. همچنین، در بدترین حالتِ پیشآمده، قیمت BTC سقوط ۲۳.۲۵ درصدی را تجربه نموده و یک کف ششماهه در ناحیه ۴۹۵۸۰ دلار را دوباره به بوته آزمایش گذاشت.
چرا قیمت بیتکوین اینقدر پایین آمده است؟
درهمین راستا، ورودِ چندینِ عاملِ منفی در یک زمان موجبِ تشدید فروشِ اولین رمزارز جهان در ماه (آگوست) شده است، به این شکل که در (۳۱ جولای ۲۰۲۱)، بانک مرکزی ژاپن (BOJ) نرخهایِ بهره را از ۰ درصد به ۰.۲۵ درصد افزایش داد که این امر منجر به رشد ارزشِ شدید ین ژاپن (JPY) شد. حرکت مذکور، بسیاری از سرمایهگذاران را غافلگیر کرد، زیراکه این ارز ملی بهدلیل نرخهای بهره پایینِ قبلی، یک ارزِ موردِعلاقه برای معاملاتِ قرضی بود. درهمین حال، تاجرانی که اقدام به قرضگرفتنِ ین ژاپن کرده بودند تا در داراییهایِ با بازدهی بالاتر ازجمله بیتکوین سرمایهگذاری کنند، با ضررهایِ قابلتوجهی مواجه و مجبور به لغو موقعیتهای (پوزیشنها) معاملاتی خود شدند.
افزون بر این، افزایش نرخ و تقویت ین ژاپن، موجب فروش گسترده در بازار شد، بهطوریکه شاخصِ نیکی ۴۰۰ (Nikkei 400) ژاپن بدترین اُفت دو روزه خود از سال (۱۹۸۷) را تجربه کرد و دیگر بازارهای جهانی نیز با کاهشهایِ چشمگیری روبهرو شدند. این آشفتگیِ گسترده در بازار، به فشارِ فروش بر توکن بومی بیتکوین افزود. از سوی دیگر، کاهشِ ناگهانی قیمت در بازار کریپتو منجر به یک رشته از تصفیههایِ اجباریِ معاملاتیِ دارایِ اهرم (لِوریج) شد که این کاهش را تشدید کرد. درهمین حال، بیش از ۱ میلیارد دلار در پوزیشنهایِ اهرمی در عرض ۲۴ ساعت لیکوئید شد که بدترین وضعیت از (مارس ۲۰۲۴) بود. بهطور همزمان، دادههایِ ضعیفِ اقتصادی از ایالات متحده، ازجمله گزارشِ ناامیدکننده مشاغل نیز، ترس از رکودِ احتمالی را برانگیخت و این امر به احساساتِ منفی افزود و تقاضا برای داراییهایِ پُرخطر را کاهش داد.
بیتکوین درحالِ تکرار الگویِ نزولی در دوران کووید-۱۹ است
تا تاریخ (۶ آگوست)، BTC با قیمت ۵۶۲۷۵ دلار معامله میشد که ۱۳.۵۱ درصد رشد را نشان میدهد و کمتر از ۲۴ ساعت پس از اُفت قیمت به زیرِ ۵۰ هزار دلار به پایینترین سطحِ شش ماهه خود رسید. همچنین، با نگاهی به اصولِ بازار جهانی، مانند نشانههایِ روبه رشدِ رکود، سرمایهگذاران بر رویِ مداخله اضطراری فدرال رزرو (Fed) ایالات متحده حساب میکنند. در بازار بورس کالای شیکاگو (CME) نیز اکنون بیش از ۵۰ واحدِ پایه (bps) کاهشِ نرخ بهره تا (سپتامبر) و ۱۲۵ واحدِ پایه تا ماه (دسامبر) پیشبینی میشود. این درحالی است که پیش از این، بازارها بر روی کاهش ۲۵ واحد پایه در ماه (سپتامبر) شرطبندی میکردند.
نکته جالب توجه آن است که فدرال رزرو بهطورِ مشابهی به آشفتگیِ بازارِ جهانی در ماه (مارس ۲۰۲۰)، زمانیکه تعطیلیهایِ مربوط به دورانِ پاندمیِ کووید-۱۹ شدت یافته بود، پاسخ داد. دراین حال، بانک مرکزی ایالات متحده، نرخ بهره را به نزدیکِ صفر کاهش داد و با خریدِ اوراقِ قرضه خزانهداری ایالات متحده، موجب افزایش نقدینگیِ بازار شد. پس از آن، روند قیمتِ بیتکوین، بازگشت و یکی از قویترین روندهای صعودی (بولران) خود را به ثبت رساند. علاوه بر این، شباهتهایِ اساسی میان (مارس ۲۰۲۰) و (آگوست ۲۰۲۴) باعث شده تا برخی از معاملهگران به این مسئله معتقد باشند که BTC ممکن است در ماههایِ آینده، چرخه بازگشتِ قیمت خود را تکرار کند.
برای مثال، یک اینفلوئنسر ارز دیجیتال در شبکه اجتماعی X که با نام مستعار « Captain Faibik» فعالیت میکند نمودار زیر را برای نمایشِ پرایس اکشن بیتکوین درحالِحاضر و گذشته را به اشتراک گذاشته است. درهمین راستا، او انتظار دارد تا قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال، روندِ صعودی خود را از سر بگیرد و در بهترین حالت به ۱۵۶ هزار دلار برسد.
سلب مسئولیت: تلاش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز بر ارائه محتوای مفید و صرفاً در راستای افزایش آگاهی مخاطب است و توصیه مالی محسوب نمیگردد.