در حالی که سرمایهگذاران نگران رکود در ایالات متحده و همچنین ضعف در تقاضای نفت هستند، قیمت نفت امروز دو جلسهی افزایشی خود را معکوس کرد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت روز پنجشنبه پس از دو جلسه افزایش، عقبنشینی کرد؛ این در حالی است که نگرانی سرمایهگذاران در مورد رکود احتمالی ایالات متحده و تقاضای ضعیفتر نفت همچنان ادامه دارد.
نفت خام برنت تا ساعت ۰۳۵۲ به وقت گرینویچ با ۲۰ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش به ۸۷.۱۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۵ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش به ۸۳.۱۱ دلار رسید.
از آنجا که تضعیف دادههای تورم در ایالات متحده امیدواریهایی را ایجاد کرد که فدرال رزرو احتمالاً افزایش نرخهای بهره را متوقف کند، هر دو شاخص در روز چهارشنبه ۲ درصد افزایش یافتند و به بالاترین حد خود در بیش از یک ماه گذشته رسیدند.
با این وجود، انقباضات قبلی، که نرخ بهره را به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۷ رسانده بود، این نگرانیها را برانگیخت که تمرکز فدرال رزرو بر توقف تورم ممکن است رشد اقتصادی و تقاضای آتی نفت را در بزرگترین مصرفکنندهی نفت جهان کاهش دهد.
ییپ جون رانگ، استراتژیست بازار در IG میگوید: «مذاکرات در مورد رکود احتمالی ایالات متحده که در صورتجلسهی اخیر فدرال رزرو مشخص شد، همچنان چشمانداز تقاضای نفت را که در حال حاضر با شرایط سختتر عرضه رد شده است، زیر سوال میبرد.»
شاخص قیمت مصرفکنندهی ایالات متحده (CPI) در ماه گذشته ۰.۱ درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات اقتصاددانان برای افزایش ۰.۲ درصدی بود و نسبت به افزایش ۰.۴ درصدی در فوریه نیز کاهش یافت. البته این آمار، باعث افزایش انتظارات فدرال رزرو برای توقف افزایش نرخ بهره پس از افزایش احتمالی در ماه می شد.
با تمام اینها، مقامات فدرال رزرو در ارزیابی پیامدهای بالقوهی استرس بانکی، یک «رکود خفیف» را در اواخر سال جاری پیشبینی کردند.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت فوجیتومی سکیوریتیز اظهار داشت: «WTI به بالای ۸۳ دلار در هر بشکه رسید که در واقع نزدیک به بالاترین سقف خود از دسامبر گذشته بوده است؛ این امر باعث ایجاد حس احتیاط در بین سرمایهگذاران شد.»
دو هفته پیش، بعد از توافق سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت (اوپک) و متحدانی مانند روسیه برای کاهش تولید، بازار نفت با جهش مواجه شد.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی ایالات متحده روز چهارشنبه خاطرنشان کرد که دولت بایدن قصد دارد به زودی ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده را دوباره پر کند و امیدوار است این کار را با قیمتهای پایینتر نفت انجام دهد.
البته بازارها در روز چهارشنبه از افزایش اندک ذخایر نفت خام ایالات متحده شانه بالا انداختند و آن را تا حدی به انتشار اجباری نفت از ذخایر اضطراری ایالات متحده و کاهش صادرات در ابتدای ماه نسبت دادند.
در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش ۶۰۰ هزار بشکهای را داشتند، ادارهی اطلاعات انرژی روز چهارشنبه اعلام کرد، ذخایر نفت خام هفتهی گذشته ۵۹۷ هزار بشکه افزایش یافت. در عین حال، کاهش ذخایر بنزین و مشتقات آن، کمتر از حد انتظار بود.
در راستای تغییرات قیمت نفت، فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی بر این باور است که بازار جهانی نفت در نیمهی دوم سال ۲۰۲۳ میتواند شاهد انقباض باشد که قیمتها را بالاتر خواهد برد.