در حالی که وست تگزاس نفت آمریکا بیش از ۴ درصد افزایش یافت، برنت در مقیاس هفتگی بیش از ۳.۵ درصد رشد کرد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز جمعه بالاتر رفت و در مقیاس هفتگی، بیش از ۳.۵ درصد افزایش را تجربه کرد. بهای معاملات آتی نفت برنت با ۵۰ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش به ۷۹.۶۶ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۵ سنت یا ۰.۹ درصد رشد، به ۷۶.۸۴ دلار رسید.
در حالی که وست تگزاس نفت آمریکا بیش از ۴ درصد افزایش یافت، برنت در مقیاس هفتگی بیش از ۳.۵ درصد رشد کرد.
گفتنی است دادههای مثبت اقتصادی و سیگنالهایی از سوی سیاستگذاران فدرال رزرو مبنی بر اینکه میتوانند نرخهای بهره را در اوایل سپتامبر کاهش دهند، از میزان نگرانیها پیرامون تقاضا میکاهد. در این بین، نگرانیها در مورد گسترش درگیری خاورمیانه، همچنان خطرات عرضه را افزایش میدهد.
دنیس کیسلر، معاون ارشد بازرگانی در BOK Financial، با اشاره به روند بهبود نفت خام، تنشهای ژئوپلیتیکی را یک عامل مثبت برشمرد و خاطرنشان کرد که نگرانیها پیرامون رکود حداقل در حال حاضر، اندکی آرام شده است.
سه تن از سیاستگذاران فدرال رزرو در روز پنجشنبه با ابراز اطمینان در مورد اینکه مهار تورم برای کاهش نرخ بهره کافی است، عقبگرد فراتر از انتظار در دادههای مربوط به مطالبات بیکاری در ایالات متحده را کمکی به تقویت این بهبود قلمداد کرد.
تعداد آمریکاییهایی که درخواستهای جدید برای دریافت مزایای بیکاری را ارائه کردند، بیش از حد انتظار کاهش یافت که حکایت از نرمشدن تدریجی بازار کار دارد و ترسهای در حال محوشدن این بازار را منعکس میکند.
به علاوه در چشمانداز گزارشهای کلیدی، دادههای اداره آمار از افزایش سریعتر از انتظار شاخص قیمت مصرفکننده چین در ماه گذشته خبر داد.
پییر ویرت (Pierre Veyret)، تحلیلگر فنی در اکتیو ترید (ActivTrades) ضمن تأکید بر تقویت شتاب مثبت با اعداد تورم فراتر از انتظارات چین، اظهار داشت که در این زمینه، تعجبآور نیست که قیمت هر بشکه در سطح ۸۰ دلار آزمایش شود.
ویرت علت دیگر سودبردن قیمت هر بشکه را افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه برشمرد. چرا که این تشدید تنشها میتواند منجر به بروز نگرانیهایی در مورد اختلال در تولید و کاهش عرضه جهانی نفت شود که ناشی از گسترش درگیری احتمالی است.
به علاوه، براساس اظهارات پزشکان فلسطینی، پیرو حملات هوایی نیروهای اسرائیلی در روز پنجشنبه، دستکم ۴۰ نفر کشته شدند.
انتظار میرود قتل رهبر حزبالله در هفتهی گذشته حملات تلافیجویانهی ایران علیه اسرائیل را به همراه داشته باشد که این موضوع، نگرانیها پیرامون عرضهی نفت از بزرگترین منطقهی تولیدکننده جهان را تقویت میکند.
رهبران ایالات متحده، مصر و قطر روز پنجشنبه از اسرائیل و حماس خواستند تا به منظور نهاییکردن آتشبس غزه و توافقنامهی آزادی گروگانها، برای مذاکره در ۱۵ اوت دیدار کنند.
در کنار اینها، درگیری روسیه و اوکراین نیز همچنان ادامه دارد که به نوبهی خود به تشدید تنشهای ژئوپلیتیک دامن میزند.
در عین حال، شاخص دلار که ارز ایالات متحده را در برابر شش ارز دیگر اندازهگیری میکند، پس از سه روز افزایش، با ۰.۱۳۶ درصد کاهش به ۱۰۳.۱۴ رسید. دلار ضعیفتر از آنجا که نفت را برای خریداران خارجی ارزانتر میکند، کمکی برای تقاضا محسوب میشود.
شرکت ملی نفت لیبی با حمایت بیشتر از قیمتها، با اشاره به اینکه به دلیل اعتراضات، به تدریج تولید میدان نفتی شراره را کاهش داده است، از روز چهارشنبه در این میدان نفتی، فورس ماژور را اعلام کرد.