ین ژاپن امروز برای سومین روز متوالی به روند باخت ادامه داد. گفته میشود کاهش ارز ژاپن به دلیل اظهارات کازوئو اوئدا اتفاق افتاده است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «افایکس استریت» ین ژاپن (JPY) احتمالاً تحت تأثیر اظهارات کازوئو اوئدا، رئیس بانک ژاپن (BoJ) در روز دوشنبه، روند باخت سه روزهی خود را متوقف کرد.
اوئدا خاطرنشان کرد که پیشرفتهایی در دور شدن از نرخ بهرهی صفر و افزایش انتظارات تورمی حاصل شده است، اما نیاز به تثبیت مجدد آنها این بار بر مبنای هدف ۲ درصدی وجود دارد. وی همچنین با اشاره به موضع احتیاط بانک مرکزی آمریکا، آن را هماهنگ با سایر بانکهای مرکزی برشمرد که چارچوبهای هدفگذاری تورمی را دارند.
گفتنی است نرخ تورم سالانهی ژاپن، بالاتر از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی ژاپن باقی مانده است. این روند تورمی پایدار، بانک مرکزی را تحت فشار قرار میدهد تا بر سیاستهای سختگیرانهای پایبند باشد. BoJ بر اهمیت یک چرخهی کارآمد که مشخصهی آن، دستیابی پایدار و باثبات به هدف قیمتی ۲ درصدی خود، همراه با رشد قوی دستمزد است، به عنوان ضرورتی برای عادیسازی سیاستها تاکید کرده است.
شاخص دلار آمریکا (DXY)، که ارزش دلار آمریکا (USD) را در برابر شش ارز اصلی دیگر اندازهگیری میکند، در زمان انتشار این مطلب، در حوالی ۱۰۴.۷۰ معامله شد. روز جمعه، دلار به دلیل کاهش بازدهی ۱۰ ساله خزانه داری ایالات متحده، که ۴.۴۶ درصد بود، جایگاه خود را از دست داد. این موضوع را میتوان به بهبود احساس ریسک پس از انتظارات تورمی مصرف کننده ۵ ساله دانشگاه میشیگان در روز جمعه نسبت داد.
روندهای روزانهی بازار: ین ژاپن پس از اظهارات مقامات BoJ افزایش یافت
شینیچی اوچیدا، معاون رئیس بانک مرکزی آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که آنها به منظور دستیابی به هدف ثبات قیمت ۲ درصدی، از طریق تعدیل نرخ سیاستی کوتاهمدت به چارچوب سیاست پولی متعارف بازگشتهاند، اوچیدا همچنین ابراز داشت که آنها با موفقیت از مرز صفر-پایین عبور کردهاند.
انتظارات تورم مصرفکننده ۵ ساله UoM اندکی کاهش یافت و به ۳.۰% رسید که کمتر از ۳.۱% پیشبینیشده بود.
و اما بر اساس گزارش ابزار نظارت بر نرخ CME، احتمال اجرای کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر از ۴۹.۰ درصد در هفتهی قبل، به ۴۴.۹ درصد کاهش یافته است.
در روز جمعه، اداره سرشماری ایالات متحده، گزارش سفارشات کالاهای بادوام را منتشر کرد که در مقابل کاهش ۰.۸ درصدی پیشبینیشده، با افزایش ۰.۷ درصدی ماهانه، حکایت از بازگشت قوی در ماه آوریل داشت. با این حال، رقم مارس نسبت به برآورد اولیه ۲.۶ درصدی، به ۰.۸ درصد کاهش یافت.
شاخص ملی قیمت مصرف کننده ژاپن (CPI) از ۲.۷ درصد در ماه آوریل، به ۲.۵ درصد کاهش یافت و دومین ماه متوالی اعتدال را نشان داد؛ با این حال، رقم این شاخص، همچنان بالاتر از هدف ۲ درصدی بانک ژاپن (BoJ) باقی ماند. آنچه مسلم است تورم پایدار بر بانک مرکزی فشار میآورد تا سیاستهای سختگیرانهی بیشتری را در نظر بگیرد.
بازده اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله ژاپن هفتهی گذشته برای اولین بار از ماه مه ۲۰۱۳ از ۱ درصد فراتر رفت که علت رشد آن، افزایش شرط بندی معاملهگران مبنی بر تشدید سیاستهای بانک ژاپن در سال ۲۰۲۴ بود.
تحلیل تکنیکال: سقوط دلار/ین (USD/JPY) به ۱۵۶.۵۰
جفت دلار/ین (USD/JPY) در روز دوشنبه نزدیک به ۱۵۶.۷۰ معامله شد. از آنجا که این جفت در نزدیکی رأس الگوی گُوِه قرار دارد، یک برگشت نزولی بالقوه توسط الگوی گُوه در حال افزایش در نمودار روزانه ظاهر میشود. با این حال، شاخص قدرت نسبی ۱۴ روزه (۱۴-RSI) سوگیری اندکی صعودی دارد و بالای ۵۰ میماند. افت زیر این آستانه، نشاندهندهی تغییر در حرکت است.
جفت دلار/ین (USD/JPY) ممکن است بار دیگر، مرز بالایی گوه در حال افزایش را در حدود ۱۵۷.۳۰ آزمایش کند. اگر این جفت از این سطح فراتر رود، میتواند سطح ۱۶۰.۳۲ را هدف قرار دهد که بالاترین نقطه خود را در بیش از سی سال گذشته ترسیم میکند.
از نظر حمایت، میانگین متحرک نمایی ۹ روزه (۹-EMA) در ۱۵۶.۴۰ به عنوان حمایت فوری و پس از آن لبهی پایینی گوه صعودی و سطح روانی ۱۵۶.۰۰ قرار دارد. اگر این سطوح شکسته شوند، میتوانند فشار نزولی بر جفت USD/JPY وارد کنند و به طور بالقوه، آن را به سمت حمایت بازگشتی در ۱۵۱.۸۶ بکشانند.