با وجود برخی پیشبینیها در مورد تقاضا و همچنین دادههای اقتصادی، نفت امروز با کاهش قیمت مواجه شد؛ برنت و وست تگزاس اینترمیدیت نیز کاهش یافتند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از افزایش شدید هفتهی گذشته کاهش یافت، زیرا معاملهگران در آستانهی پیشبینیهای تقاضا از سوی اوپک و آژانس بینالمللی انرژی و همچنین رگباری از دادههای اقتصادی در هفتهی جاری محتاطانه رفتار کردند و بدین ترتیب برخی از سودها محدود شد.
معاملات آتی نفت برنت با ۰.۵ درصد کاهش به ۸۵.۰۹ در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با ۰.۶ درصد کاهش به ۷۹.۶۷ دلار در هر بشکه رسید. انتظار میرود حجم معاملات به دلیل تعطیلات ایالات متحده در روز دوشنبه محدود باشد.
پس از اینکه چین مرزهای خود را بازگشایی کرد و به طور اساسی از سیاست سختگیرانهاش برای مقابله با کووید صفر فاصله گرفت، قیمت نفت خام هفتهی گذشته با چشمانداز افزایش تقاضای این کشور، بیش از ۸ درصد افزایش یافت. علاوه بر آن، ضعف دلار آمریکا به دلیل وجود نشانههایی از کاهش تورم در این کشور نیز به نفع قیمت نفت بوده است.
اکنون تمرکز بر گزارش ماهانهی سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت (اوپک) است که قرار است روز سه شنبه منتشر شود. بازارها منتظرند ببینند آیا در مواجهه با بهبود اقتصاد چین، پیشبینیها برای تقاضای جهانی تغییر خواهد کرد یا خیر.
معاملهگران همچنین منتظر گزارشی در مورد بازارهای نفت خام از سوی آژانس بینالمللی انرژی (IEA) هستند که در روز چهارشنبه منتشر میشود تا چشمانداز این سازمان در مورد قیمت نفت و تقاضا در سال جاری ارائه شود.
فراتر از دادههای ارگانهای صنعتی، بازارهای نفت خام نیز منتظر دادههای اقتصادی و جلسات بانک مرکزی در این هفته هستند.
نشست سیاست پولی بانک مرکزی ژاپن نیز در بحبوحهی بازارهای مالی متلاطم، اهمیت زیادی دارد.
علاوه بر قرائت تورم از منطقه یورو و انگلیس، دادههای مربوط به خردهفروشی در ایالات متحده، تورم دروازهی کارخانهها و تولید صنعتی نیز در کانون توجه قرار دارند.
با توجه به افزایش ترس از رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۳، بازارها به دنبال هر گونه نشانهای از کاهش رشد اقتصادی خواهند بود. با هشدار صندوق بینالمللی پول در مورد رکود بالقوه در سال جاری، قیمت نفت در هفتهی اول سال کاهش یافت.
تداعی وجود رکود تا حد زیادی هر گونه صعود را در بازارهای نفت خام محدود کرده است، زیرا معاملهگران میترسند که تقاضای نفت تحت تاثیر کندشدن رشد اقتصادی در سراسر جهان قرار گیرد.
در حالی که تقاضای چین نشانههایی از بهبود را منعکس میکند، این کشور با بدترین شیوع کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکند و از این رو، بازارها نگران آن هستند که بازگشت اقتصادی عمیقتر را به تأخیر بیندازد.