در حالی که ارزهای آسیایی همچون یوان چین، دلار استرالیا و ین ژاپن در معاملات امروز با کاهش مواجه شدند، دلار آمریکا به طور نسبی ثابت ماند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، روز چهارشنبه دلار در میان اظهارات تندروانهی مقامات فدرال رزرو ثابت ماند؛ در همین راستا، شاخص دلار و معاملات آتی شاخص دلار در معاملات آسیایی افزایش اندکی داشتند. در حالی که ارزهای آسیایی با سقوط بیشتر مواجه شدند.
یوآن ۰.۳ درصد سقوط کرد و به ضعیفترین سطح خود از اواسط دسامبر رسید، یوان فراساحلی نیز برای اولین بار در سال جاری از سطح مهم روانی ۷ عبور کرد. شایان توجه است که مجموعهای از قرائتهای ضعیف اقتصادی حاکی از کندشدن روند بهبود در چین بود و از این رو، نگرانیها در مورد کندشدن رشد اقتصادی باعث شد که یوان چین از سطوح کلیدی تنزل یابد.
علاوه بر آن، عامل دیگری که باعث کاهش یوان شد، شرطبندی فزاینده مبنی بر این بود که بانک خلق چین برای حمایت از رشد اقتصادی به تسهیل بیشتر سیاستهای پولی نیاز دارد. این امر نهتنها میتواند نرخ اصلی وام بانکی را بیشتر به محدودهی کمسابقهای برساند، بلکه شکاف بین نرخ بهرهی چین و ایالات متحده را نیز افزایش میدهد.
از سوی دیگر، تقویت دلار نیز اهرم فشار دیگری بر یوان شد، چرا که پس از یک رشته اظهارنظرهای جنگطلبانهی مقامات فدرال رزرو در این هفته، دلار از لحاظ ارزش در جایگاه بهتری قرار گرفت. ناگفته نماند که اجماع عمومی بین سیاستگذاران این است که تورم هنوز خیلی بالاست که چنین تفکری قطعأ میتواند افزایش بیشتر نرخ بهره را در ماههای آینده توسط بانک مرکزی رقم بزند. به علاوه، انتظار میرود نرخهای ایالات متحده برای مدت طولانیتری بالاتر باقی بماند.
اما از یک سو، تضعیف ارزهای آسیایی در سطوح وسیعتری رخ داد و از سوی دیگر، احساسات نیز به دلیل عدم اطمینان در مورد سقف بدهی ایالات متحده تحت فشار قرار گرفتند.
در کنار اینها، اگرچه رهبران جمهوریخواه و دموکرات هر دو تصریح کردهاند که نکول آمریکا بعید است، انتظار میرود سیاستگذاران در اواخر این هفته به مذاکرات دربارهی افزایش سقف بدهی ادامه دهند.
در چشمانداز سایر ارزها، به پشتوانهی حمایت اندک از سوی دادههایی که حکایت از رشد بیش از حد انتظار اقتصاد ژاپن در سه ماههی اول سال ۲۰۲۳ داشت، ین ژاپن ۰.۱ درصد سقوط کرد. با این حال، دورنمای اقتصادی همچنان در بحبوحهی کاهش رشد در بزرگترین بازارهای صادراتی ژاپن، در هالهای از ابهام باقی مانده است.
سایر ارزهای آسیای جنوب شرقی نیز عقبنشینی کردند. به طوری که رینگیت مالزی ۰.۵ درصد کاهش یافت و بات تایلند نیز ۰.۳ درصد کاهش را تجربه کرد.
انتظار میرود که احساسات نسبت به ارزهای پرخطر آسیایی در روزهای آینده تحت فشار باقی بماند، چرا که عوامل نگرانکنندهای همچون افزایش نرخهای بهرهی آمریکا، بدترشدن رشد در چین و عدم اطمینان در مورد سقف بدهی ایالات متحده همچنان برجسته باقی مانده است.
در مورد دلار استرالیا، ضرر و زیانها محدود بود؛ چرا که دادهها نشان داد رشد دستمزدها در سه ماههی اول اندکی کاهش یافته است که میتواند حامل خبر کاهش تورم در ماههای آینده باشد.
و اما دلار سنگاپور در پی کاهش مجدد صادرات غیرنفتی این کشور در ماه آوریل، ۰.۱ درصد کاهش یافت. گفتنی است که چشمانداز این کشور در سال گذشته بهبود اندکی را به تصویر کشیده، چرا که رکود رشد چین به شدت بر اقتصاد سنگاپور تأثیر گذاشته است.