بیشتر ارزهای دیجیتال امروز سرخپوش بودهاند و ارزش کل بازار کریپتو طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵ درصد کاهش یافته است. سه دلیل اصلی برای این اتفاق وجود دارد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از کوین ادیشن، بر اساس دادههای وبسایت ردیاب بازار کریپتو، کوین مارکت کپ، ارزش جهانی بازار ارزهای دیجیتال طی ۲۴ ساعت گذشته ۵.۳۷ درصد کاهش یافته است. بیشتر ارزهای دیجیتال برتر بازار، امروز شنبه ۲۶ آذر، سرخپوش بوده و با ریزش قیمت مواجه هستند. هماکنون، در لحظهی نگارش این مطلب – در حوالی ساعت ۱۳:۱۵ – بیت کوین (BTC) با ۱.۹۳ درصد کاهش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱۶,۷۴۰ دلار معامله میشود. در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار، کاردانو (ADA) و بایننس کوین (BNB) به ترتیب با ۷.۶۲ و ۷.۳۸ درصد کاهش قیمت، بدترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشتهاند.
در زمان نگارش این مطلب، ارزش بازار ارزهای دیجیتال به حدود ۸۰۳.۲۹ میلیارد دلار رسیده است. کاهش شدید قیمت ارزهای دیجیتال و ارزش بازار کریپتو طی بیست و چهار ساعت اخیر سه دلیل عمده دارد.
شاید بزرگترین عاملی که طی هفتهی گذشته بر ارزش جهانی بازار کریپتو تاثیر گذاشته و باعث کاهش آن شده است، افزایش تردید و نگرانی در مورد وضعیت بایننس، بزرگترین صرافی بازار ارزهای دیجیتال، باشد. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بازار کریپتو گزارش اخیر صرافی بایننس در خصوص اثبات ذخایر آن را نگرانکننده تلقی کردهاند – گزارش اثبات ذخایر به میزان داراییهای نگهداریشده توسط یک صرافی اشاره میکند. این گزارش باعث افزایش نگرانیها در خصوص احتمال تجربهی یک ورشکستگی دیگر شده است.
عامل بعدی سقوط بازار کریپتو در روز جاری را میتوان افزایش اخیر ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو دانست. با وجود آنکه این رقم در مقایسه با ارقام قبلی ۰.۲۵ درصد کاهش یافته و همین موضوع باعث دلگرمی و افزایش امیدواری سرمایهگذاران بازار کریپتو شده بود، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در سخنرانی اخیر خود به تداوم روند افزایش نرخ بهره اشاره کرده است. به گفتهی وی، سیاستهای سختگیرانهی فدرال رزرو همچنان ادامه خواهند داشت، و میزان نرخ بهره در ماههای آینده نیز افزایش خواهد یافت.
در نهایت، ماجرای بازداشت و محاکمهی مدیرعامل سابق صرافی ورشکستهی افتیایکس نیز سومین عامل مؤثر در کاهش ارزش بازار کریپتو طی چند روز اخیر بوده است.
موسسهی تحلیلی سانتیمنت، در گزارشی که روز گذشته در توییتر به اشتراک گذاشت اعلام کرد، «در حال حاضر بازار کریپتو گرفتار بدبینی و ناامیدی شده است.» البته، این موسسهی اضافه کرد که این ناامیدی و تردید را از لحاظ تاریخی میتوان به عنوان نشانهای از رسیدن بازار کریپتو به پایینترین سطوح خود در دورهی نزولی کنونی تلقی کرد.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میشود، نگرانیها و تردیدها پیرامون وضعیت صرافی بایننس، سیاستهای پولی فدرال رزرو و تداوم تاثیرات فروپاشی افتیایکس باعث ایجاد احساسات منفی و نزولی در میان معاملهگران و سرمایهگذاران بازار کریپتو شدهاند.