تاریخ: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۱

سکوت نفت ادامه دارد

با خنثی‌شدن بهبود تقاضای چین به دلیل نگرانی‌ پیرامون ذخایر عظیم نفت خام آمریکا، نفت خام امروز نوسان چندانی نداشت و ثابت ماند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز پنج‌شنبه به طور کلی ثابت بود، زیرا چشم‌انداز تقاضای سوخت در چین که پیرو بازگشایی محدودیت‌های کووید ارتقاء یافته بود، به دلیل نگرانی‌هایی خنثی شد که بیان می‌کرد ذخایر نفت خام آمریکا که به بالاترین حد خود رسیده، ممکن است نشانه‌ی تضعیف تقاضا در اقتصاد شماره ۱ جهان باشد.
معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۴۴۶ به وقت گرینویچ با ۱ سنت افزایش به ۸۵ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۳ سنت کاهش به ۷۸ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه رسید؛ هر دو معیار از شروع هفته تاکنون، بیش از ۶ درصد رشد داشته‌اند.
بنا به اظهارات تحلیلگران هایتونگ فیوچرز، ذخایر نفت خام ایالات متحده همچنان از انتظارات فراتر رفته است که تا حدی احساسات صعودی ناشی از امید به بهبود تقاضای چین را از بین می‌برد.
اداره‌ی اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت خام در ایالات متحده هفته‌ی گذشته به بالاترین حد خود از ژوئن ۲۰۲۱ رسیده که البته این میزان ناشی از مازاد تولید بوده است. ذخایر بنزین و مشتقات ایالات متحده نیز هفته‌ی گذشته به دلیل تضعیف تقاضا افزایش یافت.

مقامات فدرال رزرو روز چهارشنبه اعلام کردند که با توجه به تلاش‌های بانک مرکزی ایالات متحده برای کاهش تورم، افزایش بیشتر نرخ بهره همچنان در دستور کار قرار دارد؛ اگرچه هیچ یک از آنها حاضر به اظهار این موضوع نبودند که گزارش داغ مشاغل ژانویه می‌تواند آنها را به سمت سیاست پولی تهاجمی‌تر سوق دهد.
در این بین، چشم‌انداز قوی‌تر تقاضا از سوی چین از قیمت‌های نفت حمایت کرد، زیرا دومین مصرف‌کننده‌ی بزرگ نفت جهان، بیش از سه سال سیاست سخت‌گیرانه‌ی کووید صفر شامل قرنطینه‌های سراسر شهر و آزمایش‌های کلان در دسامبر را لغو کرد.
دانیل هاینس و سونی کوماری، تحلیلگران بانک ANZ در یادداشتی در روز پنج‌شنبه ذکر کردند: «مسافرت در چین به دنبال تعطیلات سال نو قمری به شدت افزایش یافته است. ما انتظار داریم مصرف نفت چین در سال جاری حدود ۱.۰ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و به تبع آن، رشد قوی در اواخر سه ماهه‌ی اول ظاهر شود.»
به طور کلی، انتظار می‌رود این امر، تقاضای جهانی را در سال ۲۰۲۳، به میزان ۲.۱ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
در عین حال، آذربایجان بریتیش پترولیوم در روز ۷ فوریه پس از زلزله‌ی مهیب ترکیه و سوریه، محموله‌های نفت خام آذربایجان از بندر جیهان ترکیه را وضعیت اضطراری اعلام کرد. شایان ذکر است که این فاجعه، عملیات در جیهان را متوقف، و جریان نفت خام از عراق و آذربایجان را مختل کرده است.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید