در حالی که معاملهگران در انتظار گزارشهای کلیدی و تصمیمات سیاستی بانکها هستند، دلار و جفتارزهای مرتبط به این ارز، با نوسانات قیمت زیادی مواجه شدند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز، سایت «افایکس استریت» در یادداشتی تحلیلی با مروری بر رویدادهای بازار ارز، حرکت قیمت ارزها و جفتارزهای کلیدی را در روز سهشنبه ۱۷ ژانویه ۲۰۲۳ مصادف با ۲۷ دی ماه ۱۴۰۱، بدین شرح به نگارش در میآورد:
دلار آمریکا روز سهشنبه پیرو بهبود قبلی، به روند رشد خود ادامه میدهد. در این بین، نقش ریسکپذیری را نمیتوان نادیده گرفت که پس از انتشار اعداد رشد چین، همچنان وضعیتی آزمایشی دارد. اگرچه تولید ناخالص داخلی سه ماههی چهارم چین بالاتر از پیشبینیها بود، اما سطحی در حد دومین سرعت کُند از دههی ۱۹۷۰ را منعکس کرد.
دادههای رسمی منتشرشده توسط اداره ملی آمار (NBS) در روز سه شنبه نشان داد که تولید ناخالص داخلی چین در سه ماههی چهارم سال جاری، ۲.۹ درصد افزایش یافته است که بالاتر از پیشبینیهای ۱.۸ درصدی موردتوافق بوده و از سرعت ۳.۹ درصدی در سه ماههی سوم کاهش یافته است. اقتصاد چین در سال ۲۰۲۲، ۳.۰ درصد رشد کرد. خردهفروشی دسامبر چین در سال گذشته ۱.۸ درصد نسبت به سطوح ۷.۸- درصد و ۵.۹- درصد قبلی، کاهش یافت. در حالی که تولید صنعتی این کشور در مقایسه با ۰.۵ درصد برآوردشده و ۲.۲ درصد قبلی، به ۱.۳ درصد رسید.
در بازارهای معاملاتی، سرمایهگذاران در حال ارزیابی دادههای چین هستند و در آستانهی تصمیم سیاستی مهم بانک ژاپن (BoJ)، که موعد آن روز چهارشنبه است، مضطرب شدهاند. در عین حال، بیانیهی خزانهداری ایالات متحده موجی از نگرانی را به بازارها سرازیر کرده است؛ این بیانیه حاکی از آن است که جانت یلن، وزیر خزانهداری، اولین دیدار رو در روی خود را با لیو هی، معاون نخست وزیر چین، در ۱۸ ژانویه در زوریخ برگزار خواهد کرد.
لازم به یادآوری است که سهام آسیایی به دلیل ماهیت مختلط خود، به دنبال ضرر و زیانهای سهام چین، تضعیف شدهاند؛ در این راستا، شاخص ژاپنی، نیکی (Nikkei 225)، پیش از تصمیم BoJ، شاهد یک رالی جبرانی بوده و معاملات آتی S&P 500 آمریکا در روز، ۰.۱۱ درصد کاهش یافته است.
در چشمانداز جفتارزها، دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) و دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) در بحبوحهی دادههای اقتصادی خوشبینانهی چین و پیش از مذاکرات برنامهریزیشدهی ایالات متحده و چین، روند بهبود را حفظ کردهاند.
دلار آمریکا/دلار کانادا (USD/CAD) با پایینترین سطح یعنی ۱.۳۴۰۰ روبهرو میشود، زیرا دلار کانادا از افزایش ۱ درصدی قیمت WTI بهره میبرد.
در این بین، در میان چشمانداز دلگرمکنندهی تقاضا برای سال ۲۰۲۳، قیمت نفت آمریکا به مرز ۸۰ دلار نزدیک میشود.
اما در مورد ارز واحد، پس از قیمت منفی روز جمعه، یورو/دلار آمریکا در اوایل دوشنبه با رسیدن به سطح ۱.۰۸۷۴، بهترین سطوح خو در ۹ ماه گذشته را ثبت، و سپس به نزدیکی ۱.۰۸۵۰ عقبنشینی کرد.
پوند/دلار (GBP/USD) در محدودهی باریکی در حدود ۱.۲۲۰۰ معامله میشود و منتظر اطلاعات اشتغال انگلستان برای جهتگیری جدید است. نرخ بیکاری سازمان بینالمللی کار در بریتانیا احتمالاً برای سه ماه منتهی به نوامبر در سطح ۳.۷ درصد باقی خواهد ماند. علاوه بر آن، ارقام تغییر تعداد مطالبات بیکاری در ماه نوامبر به ۳۰.۵ هزار رسید، در حالی که نرخ شمارش مطالبات در طول مدت ذکرشده، ۳.۹ درصد بود. گفتنی است که دادههای دستمزد بریتانیا، کلید اصلی آمار تورم روز چهارشنبه خواهد بود.
با وجود اصلاح جزئی در دلار آمریکا و بازده مثبت اوراق قرضهی خزانهداری ایالات متحده در سراسر منحنی، یورو/دلار (EUR/USD) همچنان بالای ۱.۰۸۰۰ حمایت میشود. لازم به ذکر است که اظهارنظرهای نادرست از سوی مقامات بانک مرکزی اروپا، همچنان به منزلهی حامی قدرتمندی برای یورو عمل میکند. فیلیپ لین، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی اروپا، روز سه شنبه در مصاحبهای با فایننشال تایمز اظهار داشت: «نرخهای بهره باید از آنچه اکنون هستند، بالاتر باشد.»
اما در بازار فلزات گرانبها، قیمت طلا پایینتر از آستانهی ۱۹۰۰ دلار است، البته به نظر میرسد در بحبوحهی انتظارات فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره، قیمت طلا محدود شده است.
در چشمانداز ارزهای دیجیتال، بیت کوین به بالای سطح ۲۱۰۰۰ دلار بازگشته است و ضررهای خود را تا این سه شنبه معکوس کرده است. این در حالی است که اتریوم در محدودهی آشنا در حدود ۱۵۵۰ دلار باقی میماند.