به دنبال حمایت سیاستگذاران از افزایش نرخ بهره با سرعت کمتر، قیمت طلا امروز به بالاترین حد خود رسید. اما سایر فلزات گرانبها با کاهش مواجه شدند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، پس از اینکه صورتجلسه فدرال رزرو در دسامبر نشان داد که سیاستگذاران به اتفاق آرا از افزایش نرخ بهره با سرعت کمتری حمایت کردهاند، قیمت طلا روز پنجشنبه به بالاترین حد خود در هفت ماه گذشته رسید و بدین ترتیب تا حدودی به بازارهای فلزات که از افزایش هزینههای استقراض آسیب دیده بودند، کمک کرد.
هر اونس طلا با اندکی افزایش به ۱۸۵۵.۴۵ دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا تا ساعت ۱۹:۲۶ به وقت شرقی (ساعت ۰۰:۲۶ به وقت گرینویچ) در حدود ۱۸۶۰.۸۰ دلار در هر اونس ثابت ماند و به بالاترین سطح خود از اواسط ژوئن رسید. جالب است که هر دو ابزار شروع قدرتمندی را در سال ۲۰۲۳ ثبت کردند و در دو جلسه گذشته نزدیک به ۲ درصد افزایش یافتند.
در این بین، بازارهای فلزی گستردهتر با چشمانداز کندی اقتصاد جهانی دچار افت شدند. در میان فلزات صنعتی، قیمت مس کاهش یافت و پس از یک شروع بد در سال جدید، با افت در سومین روز متوالی مواجه شد.
معاملات آتی مس در معاملات اولیه آسیا ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۳.۷۴۱۲ دلار در هر پوند رسید و از آخرین بستهشدن خود در سال ۲۰۲۲ تقریباً ۲ درصد کاهش یافت.
لازم به ذکر است که عدم اطمینان در مورد بازگشایی اقتصادی در چین به شدت بر فلز قرمز تأثیر گذاشت، زیرا بزرگترین واردکننده مس جهان با افزایش چشمگیر عفونتهای کووید ۱۹ مواجه است.
اگرچه انتظار میرود با بازگشایی اقتصاد چین، تقاضای مس در نهایت بهبود یابد، اما قیمتها برای نوسانات کوتاهمدت تعیین شدهاند، چرا که زمان بازگشایی مذکور همچنان نامشخص است.
با تمام اینها، صورتجلسات فدرال رزرو نشان داد که سیاستگذاران بیش از حد بر کاهش تورم تمرکز کردهاند و قرار است نرخهای بهره آمریکا را برای مدت طولانیتری بالاتر نگه دارند. چنین سناریویی احتمالاً سود در بازارهای فلزی را محدود خواهد کرد.
به ویژه پس از هشدار صندوق بینالمللی پول مبنی بر اینکه بزرگترین اقتصادهای جهان در سال ۲۰۲۳ با رکود بالقوه مواجه هستند، قیمت شمش نیز با افزایش تقاضای پناهگاه امن برای داراییهای غیر دلاری افزایش یافت.
از سوی دیگر، چشمانداز افزایشهای کوچکتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو بر دلار نیز تاثیر گذاشت و به شرطبندیهای بیشتری در این زمینه دامن زد که گرچه ارزش دلار پس از یک رشد درخشان در سال ۲۰۲۲ به اوج خود رسید، اما احتمالاً در ماههای آینده بیشتر تضعیف خواهد شد. به علاوه، بازدهی خزانهداری ایالات متحده به شدت کاهش یافت و به پایینترین حد در سه هفتهی گذشته رسید.
عامل دیگری که توانسته بر فلزات صنعتی تأثیر بگذارد، علائم کندشدن فعالیت تجاری در سایر اقتصادهای بزرگ است. دادههای روز چهارشنبه نشان داد که فعالیتهای تولیدی ایالات متحده برای دومین ماه متوالی در دسامبر کاهش یافت و نگرانیها از کندی رشد اقتصادی در این کشور را تشدید کرد.
در چشمانداز سایر فلزات گرانبها، قیمت نیکل پس از قرائت ایالات متحده ۶ درصد کاهش یافت، و این در حالی است که قیمت فلزات با کاربردهای صنعتی، مانند پلاتین و نقره نیز با کاهش مواجه شد.