در پی گرایش بیشتر تقاضای پناهگاه امن به سمت دلار که ناشی از کندی رشد اقتصادی بود، بهای طلا امروز در ادامهی کاهش قبلی خود، با افت بیشتر مواجه شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت طلا در روز دوشنبه روند نزولی هفتهی قبل را امتداد داد و بار دیگر کاهش یافت. هر اونس طلا کمتر از ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۲۰۰۹.۹۹ دلار رسید، در حالی که معاملات آتی طلا در ساعت ۲۰:۰۱ به وقت شرقی (۰۰:۰۱ GMT) با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۰۱۴.۶۰ دلار در هر اونس رسید. فلز زرد پس از کاهش ۰.۳ درصدی هفتهی گذشته، اکنون به آزمایش سطح حمایت ۲۰۰۰ دلار نزدیک شده است.
آنچه از بررسی نوسانات هفتهی قبل تاکنون بر میآید، طلا به شدت از بالاترین رکورد قبل خود عقبنشینی کرده است و علت واضح آن است که ترس از کندشدن رشد اقتصادی و نرخهای بهره بالا باعث شد تشدید تقاضای پناهگاه امن به سمت دلار هدایت شود و از این رو، معاملهگران سودهای اخیر خود را محدود کردند. از سوی دیگر، انتظارات مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری کاهش یافت.
تمرکز این هفته اکنون بر سرنخهای بیشتری از سلسله سخنرانیهای مقامات فدرال رزرو، به ویژه رئیس جروم پاول در روز جمعه است.
در ایالات متحده آنچه عمیقأ به چشم میخورد، نشانههای بدتر شدن شرایط اقتصادی است و دادههای روز جمعه نیز حاکی از آن است که از آنجا که تورم ثابت مانده و بازار کار کند شده است، احساسات مصرفکننده در ماه می بدتر شده است.
مجموعه دادههایی پیرامون تولید اعم از تولیدات صنعتی و خردهفروشی در این هفته قرار است منتشر شود و انتظار میرود که در مورد وضعیت اقتصاد ایالات متحده بیشتر شفافسازی کند. علاوه بر اینها، فدرال رزرو در مورد یک رکود خفیف در سال جاری هشدار داده است.
در چشمانداز رویدادهای اجتماعی در محیط بازار، در بحبوحهی تداوم مشاجره بین سیاستگذاران بر سر افزایش سقف بدهی، علاوه بر نگرانی در مورد نکول بدهی ایالات متحده به عنوان منبعی از دغدغههای بیشمار بازارها، ترسهای مجدد از سقوط و بحران بانکی ایالات متحده نیز برانگیخته شده است.
گرچه این دو عامل در هفتهی گذشته باعث افزایش تقاضای پناهگاه امن برای طلا شده بود، اما در بحبوحهی شرطبندیها مبنی بر اینکه فدرال رزرو برای مدت طولانیتری نرخهای بهره را بالاتر نگه میدارد، معاملهگران روند معاملاتی را کمرنگ کردند. این امر به نوبهی خود ارزش دلار را بالا برد و مسیری را برای ارز ایالات متحده گشود تا بهترین هفتهی خود از سپتامبر را ثبت کند.
آنچه مسلم است نرخهای بهرهی بالا هزینهی فرصت نگهداری داراییهای بدون بازده را افزایش میدهد – روندی که به طور چشمگیری طلا را تا سال ۲۰۲۲ تحت تاثیر قرار داد.
و اما در چشمانداز دیگر، سایر فلزات گرانبها، که در هفتهی گذشته کاهش شدیدی را به ثبت رساندند، در روز دوشنبه افزایش یافتند. به طوری که معاملات آتی پلاتین ۰.۳ درصد افزایش یافت، در حالی که نقره ۰.۱ درصد افزایش را ثبت کرد.
از سوی دیگر، در دنیای فلزات صنعتی به نظر میرسد که روند کاهشی تداوم دارد، چرا که قیمت مس در روز دوشنبه در ادامهی مسیر کاهش شدید هفتهی گذشته، بیشتر افت کرد. در این راستا، معاملات آتی مس در پی گذر از سقوط نزدیک به ۴ درصدی هفتهی گذشته، با ۰.۱ درصد کاهش به ۳.۷۲۶۳ دلار در هر پوند رسید که البته بدترین کاهش از نوامبر تاکنون تلقی میشود.
بیشترین چیزی که قیمتهای مس را در هفتهی گذشته تحت تاثیر قرار داد، نشانههای جهش سرد و راکد اقتصادی در چین بود. در این بین، بازارها انتظارات خود را برای تقاضای کالا در سال جاری کاهش دادند. البته گفتنی است که سایر فلزات صنعتی، مانند نیکل و سنگ آهن نیز زیان زیادی را تجربه کردند، اما با توجه به اینکه چین بزرگترین واردکنندهی فلز قرمز در جهان است، مس به لحاظ بدترین ضربه و آسیب، در ردهی اول بود.