طلا امروز در بحبوحهی شرطبندی معاملهگران بر روی سود، از اوج ۹ ماههی خود عقبنشینی کرد؛ سایر فلزات گرانبها مانند نقره و پلاتین نیز نوساناتی داشتند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت طلا در روز چهارشنبه کاهش یافت و از اوج نزدیک به ۹ ماههی جلسهی قبل خود عقبنشینی کرد، چرا که پیش از انتشار دادههای اقتصادی ایالات متحده، که میتواند مسیر سختترشدن سیاست فدرال رزرو را هدایت کند، برخی از سرمایهگذاران بر روی سود خود شرطبندی کردند.
امروز چهارشنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳ مصادف با ۵ بهمن ۱۴۰۱، هر اونس طلا در ساعت ۰۷۳۰ GMT، پس از رسیدن به بالاترین حد خود از اواخر آوریل در روز سه شنبه، با ۰.۳ درصد کاهش به ۱۹۳۱.۰۴ دلار رسید. طلای آمریکا با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۹۳۳.۵۰ دلار رسید.
هاریش وی (Hareesh V)، رئیس تحقیقات کالا در Geojit Financial Services با تأکید بر تأثیر دلار، ابراز داشت: «قیمت طلا پس از رسیدن به اوج، در درجهی اول به دلیل اصلاح فنی، کاهش یافته است؛ به علاوه، ثابتماندن دلار نیز بر احساسات تاثیر گذاشته است.»
تمرکز بازار اکنون بر روی دادههای تولید ناخالص داخلی سه ماههی چهارم ایالات متحده است که در روز پنجشنبه منتشر میشود؛ این دادهها میتوانند ادامهی مسیر را برای جلسهی سیاستگذاری ۳۱ ژانویه تا ۱ فوریه فدرال رزرو تعیین کنند.
بیشتر سرمایهگذاران انتظار دارند که فدرال رزرو هفتهی آینده نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه (bps) افزایش دهد. لازم به ذکر است که بانک مرکزی ایالات متحده پس از چهار افزایش متوالی ۷۵ واحدی در ماه گذشته، سرعت انقباض خود را به ۵۰ واحد در ثانیه کاهش داد.
به گفتهی ایلیا اسپیواک، رئیس بخش کلان جهانی در تستیلایو (Tastylive)، اگر نشانههایی مبنی بر کندشدن اقتصاد ایالات متحده وجود داشته باشد و فدرال رزرو به زودی از سرعت انقباض خود بکاهد و نرخ بهره را نیز کاهش دهد، طلا میتواند افزایش یابد.
با توجه به اینکه نرخهای پایینتر، به بازده کمتری از داراییهایی مشمول بهره مانند اوراق قرضه دولتی تبدیل میشود، سرمایهگذاران ممکن است طلای با بازده صفر را ترجیح دهند.
اسپیواک افزود: «با تمام اینها، برای اینکه قیمتها از سطح ۲۰۰۰ دلار عبور کنند، تضعیف دلار آمریکا باید ادامه یابد.»
به گفتهی وانگ تائو، تحلیلگر تکنیکال رویترز، طلا ممکن است در بازهی ۱۹۵۶ تا ۱۹۶۹ دلار افزایش یابد.
دادهها در روز سهشنبه نشان داد صادرات طلای سوئیس به کشورهایی از جمله چین، ترکیه، سنگاپور و تایلند به بالاترین میزان در سال ۲۰۲۲ رسید.
در میان سایر فلزات گرانبها، نقره با ۰.۴ درصد کاهش به ۲۳.۵۸ دلار در هر اونس رسید، در حالی که پلاتین ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۵۷.۷۵ دلار رسید. پالادیوم نیز با ۰.۳ درصد کاهش به ۱۷۳۷.۶۳ دلار رسید.