در حالی که دلار آمریکا اندکی بالاتر از کف قیمت چند ماههی خود قرار دارد، یورو و ین ژاپن بالاترین سطوح ماههای اخیر خود را لمس کردند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از سایت خبری-تحلیلی «اینوستینگ»، دلار در روز سهشنبه به بالای کف قیمت چند ماهه رسید.
یورو که آخرین بار در حدود ۱.۰۸۲۵ دلار بود، در روز دوشنبه به ۱.۰۸۷۴ دلار و در واقع به بالاترین سطح ۹ ماه گذشته رسید.
در سرزمین آفتاب تابان، در حالی که سرمایهگذاران با نگاهی منتظر، نفس خود را برای تغییر سیاست بالقوه در بانک ژاپن حبس کردند، ین نزدیک به بالاترین حد هفت ماهه قرار گرفت.
ین روز دوشنبه در ساعات آسیایی به بالای ۱۲۷.۲۲ در هر دلار رسید، و سپس در روز سهشنبه در حدود ۱۲۸.۶۹ تثبیت شد.
در حالی که نوسانات ضمنی یک شبه به بالاترین حد خود در شش سال اخیر رسیده است، قراردادهای اختیار معامله (آپشن) حاکی از آن است که چنانچه بانک ژاپن (BOJ) نشست دو روزهی خود را در روز چهارشنبه به پایان برساند، بازاری را برای حرکتهای تند آماده خواهد کرد.
در حال حاضر گمانهزنیهایی در مورد تغییر یا پایان سیاست کنترل منحنی بازده ژاپن صورت گرفته که با توجه به اینکه بازار، بازدهی ۱۰ ساله را به بالای سقف تعیینشدهی ۰.۵ درصدی بانک مرکزی ژاپن(BOJ) رسانده است، این موضوع تا حدی گیجکننده به نظر میرسد.
از سوی دیگر، گزارش هفتهی گذشتهی روزنامه نیز انتظاراتی را برای ضرورت تغییرات ایجاد کرده است، از این رو، حتی اگر BOJ حرکتی انجام ندهد، معاملهگران منتظر واکنشی تند هستند. ین هفته گذشته ۳ درصد در برابر دلار افزایش یافت و نوسانات ضمنی یک هفتهای دلار/ین به بالاترین حد خود از مارس ۲۰۲۰ رسیده است.
تونی سایکامور، تحلیلگر کارگزاری IG Markets با تأکید بر اینکه «بازار با جدیت پیگیر این داستان است» به سه احتمال اصلی اشاره کرد: عدم تغییر سیاست، تغییری مشابه حرکتی در دسامبر برای افزایش باند هدف ۱۰ ساله، و کنارگذاشتن کامل کنترل منحنی بازده، که به نظر میرسد احتمال دوم، شدیدترین واکنش بازار را به همراه داشته باشد..
وی افزود: «در حالی که ین افزایش مییابد، بازده اوراق قرضهی دولتی ژاپن و در کنار آن، بازدهی جهانی نیز صعود خواهند کرد.»
در جاهای دیگر، شاخص دلار آمریکا از پایینترین سطح هفت ماهه ۱۰۱.۷۷، که روز گذشته ثبت شده بود و در ۱۰۲.۳۰ ثابت مانده بود، جهش کرد.
پوند به بالاترین میزان خود از اواسط دسامبر به ۱.۲۲۸۸ دلار رسید و در معاملات آسیایی نیز، به سطح ۱.۲۱۹۵ دلار بازگشت.
گرچه تاکنون واکنشی از سوی بازار ارز نسبت به آمارهای رشد بسیار قویتر از حد انتظار چین وجود نداشته است، یوان آخرین بار حدود ۰.۵ درصد ضعیفتر و در سطح ۶.۷۶۹۶ در هر دلار معامله شد. یک استراتژیست از بانک سنگاپور، این چشمانداز را به آینهی دید عقب برای بازاری تشبیه میکند که قبلاً تصمیم خود را برای بهبود و بازگشایی گرفته است.
دلار استرالیا که در روز دوشنبه به بالاترین سطح پنج ماه اخیر خود، کمی بالای ۰.۷۰ دلار رسید، در حدود سطح ۰.۶۹۷۶ دلار در نوسان بود. اما دلار نیوزیلند در سطح ۰.۶۴۰۲ دلار ثابت ماند.
بیت کوین که در روزهای اخیر در حال سقوط بوده است، به بالای ۲۰۰۰۰ دلار رسید و آخرین خرید خود را در سطح ۲۱۱۵۴ دلار به ثبت رساند.
و اما در چشمانداز رویدادها و گزارشهای کلیدی، معاملهگران منتظر دادههای نیروی کار بریتانیا، درآمدهای ایالات متحده و ارقام تورم کانادا هستند.