تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۲

فدرال رزرو، نرخ بهره و بازار کریپتو

فدرال رزرو با آشفته کردن بازارها، سرمایه‌گذاران را مجبور می‌کند در ترکیب پرتفوی‌شان تجدید نظر کنند. بازار کریپتو در سال جاری از این سیاست ضربه خورده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از کوین تلگراف، استراتژی فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره احتمالا هم‌چنان ادامه خواهد یافت، و این مسئله بازگشت صنعت ارزهای دیجیتال را به روزهای خوب گذشته بسیار دشوار می‌کند. دارایی‌های کریپتو برای آن‌که بتوانند به پوششی قابل اعتماد در برابر تورم تبدیل شوند، باید راه‌ خود را از بازارهای سنتی جدا کنند. از این رو، سیستم مالی غیرمتمرکز (DeFi) با کنار گذاشتن مدل‌های مالی قدیمی، می‌تواند راهی را برای خروج از این شرایط دشوار ارائه دهد.
چگونه سیاست‌های فدرال رزرو بر صنعت کریپتو تاثیر می‌گذارند؟
پل ولکر، رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو در دهه ۱۹۸۰، برای نخستین بار سیاست افزایش نرخ بهره را برای کنترل تورم معرفی کرد. ولکر نرخ بهره را در آن زمان به بیش از ۲۰ درصد افزایش داد و با کاهش ظرفیت خرید مردم، اقتصاد را وارد رکود کرد. استراتژی وی جواب داد و شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) از ۱۴.۸۵ درصد به ۲.۵ درصد کاهش یافت. فدرال رزرو در سال ۲۰۲۲ نیز هم‌چنان از همان روش برای کاهش نرخ تورم استفاده می‌کند.
در سال ۲۰۲۲، تورم ایالات متحده به بالاترین حد خود در ۴۰ سال گذشته رسید؛ این مسئله باعث شد فدرال رزرو تصمیم بگیرد به طور مداوم نرخ بهره را در طول سال جاری افزایش دهد. این استراتژی ضربه‌ی دردناک و مهلکی بر بازار ارزهای دیجیتال وارد کرده است. مایک مک‌گلون، استراتژیست ارشد بازار کالا در بلومبرگ اینتلیجنس، معتقد است استراتژی افزایش نرخ بهره مانند پُتکی بود که بر پیکر نحیف بازار ارزهای دیجیتال وارد شد. مک‌گلون معتقد است سیاست‌های فدرال رزرو می‌تواند منجر به ایجاد وضعیتی بدتر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شود.
داده‌های بازار و الگوهای قیمت در بازار کریپتو به وضوح نشان می‌دهند که با افزایش نرخ بهره در هر مرحله شاهد کاهش قابل‌توجه قیمت ارزهای دیجیتال بوده‌ایم. به عنوان مثال، پس از نشست فدرال رزرو در ۳ و ۴ ماه می (۱۳ و ۱۴ اردیبهشت) و افزایش ۰.۵ درصدی نرخ بهره، قیمت بیت کوین (BTC) در ۶ می (۱۶ اردیبهشت) به شدت کاهش یافت. هم‌چنین، افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره پس از نشست فدرال رزرو در ۱۴ و ۱۵ ژوئن (۱۳ و ۱۴ خرداد) قیمت بیت کوین را به ۱۷,۵۰۰ دلار کاهش داد.

افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن عامل اصلی کاهش ۷۰ درصدی ارزش محبوبیت‌ترین ارزهای دیجیتال بازار یعنی بیت کوین و اتریوم (ETH) بود. همان‌طور که نمودا‌رهای قیمت نشان می‌دهند، سیاست‌های فدرال رزرو با نوسان‌های بازار کریپتو ارتباط مستقیم دارند. همین مسئله تاکنون صنعت کریپتو را از بازگشت به روزهای اوج خود بازداشته است. از آن‌جایی که ارزهای دیجیتال به عنوان یک کلاس دارایی پرریسک شناخته می‌شوند، بی‌اعتمادی و نگرانی سرمایه‌گذاران با هر بار افزایش نرخ بهره بیش‌تر می‌شود. این مسئله نیز باعث می‌شود آن‌ها عطای بازار کریپتو را به لقای‌اش ببخشند.
فدرال رزرو در ماه نوامبر نیز نرخ بهره را ۰.۷۵ درصد افزایش داد. این نهاد اعلام کرده است تا زمانی که نرخ تورم تا سطوح مورد نظر کاهش نیابد، به اتخاذ همین سیاست ادامه می‌دهند. این مسئله آن‌چنان ذهن سرمایه‌گذاران کریپتو را درگیر کرده است که حتی افزایش نرخ بهره با رقمی کم‌تر از مقدار پیش‌بینی‌شده باعث خوشحالی‌شان می‌شود. بر اساس مطلبی تحت عنوان خبرهای خوش فدرال رزرو برای بیت‌کوین، پس از آن‌که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، اعلام کرد که ممکن است در ماه دسامبر نرخ بهره به میزان کم‌تری نسبت به گذشته افزایش یابد، بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH) و بیش‌تر التکوین‌ها لباس سبز به تن کردند.
از آن‌جایی که تورم هم‌چنان بالا است، هیچ دلیلی وجود ندارد که به پایان سیاست کنونی فدرال رزرو و توقف زنجیره‌ی افزایش نرخ‌های بهره خوش‌بین باشیم. و متاسفانه، این خبر خوبی برای دارایی‌های پر ریسکی نظیر ارزهای دیجیتال نیست. با وجود این، رابرت کیوساکی، نویسنده‌ی مشهور کتاب پرفروش «پدر پولدار پدر بی‌پول» تاکید دارد که تغییر موضع فدرال رزرو دارندگان بیت‌کوین را پولدار می‌کند. 
هم‌اکنون، در لحظه‌ی نگارش این مطلب – در حوالی ساعت ۹:۱۵ روز دوشنبه ۲۸ آذر – بیت کوین با ۰.۱۴ درصد کاهش نسبت به روز گذشته با قیمت ۱۶,۷۲۲ دلار معامله می‌شود. عملکرد هفتگی بیت کوین هم‌چنان منفی است، زیرا ارزش آن نسبت به هفت روز گذشته ۱.۲۳ درصد کاهش یافته است. ارزش کل بازار بیت کوین هم‌اکنون ۳۲۱,۸۲۱,۶۴۷,۱۳۵ دلار است.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید