تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۹:۲۲

مسیر افزایش بهای نفت، هموار

با وجود نگرانی‌ها در مورد خطر نکوا بدهی ایالات متحده، قیمت نفت امروز به حرکت در مسیر افزایشی ادامه داد. نفت برنت نیز افزایش یافت.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز سه‌شنبه به افزایش خود ادامه داد؛ بهای معاملات آتی نفت برنت با ۰.۴۶ درصد افزایش یا ۳۵ سنت به ۷۶.۳۴ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۳۶ سنت یا ۰.۵۰ درصد افزایش به ۷۲.۴۱ دلار در هر بشکه رسید.
اگرچه نگرانی‌ها در مورد خطر نکول بدهی ایالات متحده باعث کاهش سود شد، سرمایه‌گذاران همچنان انتظار داشتند بازار بی‌رونق حاصل افزایش فصلی تقاضای بنزین و کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس باشد.
این دومین روز افزایش پس از صعود ۰.۵ درصدی برنت در روز دوشنبه بود. علاوه بر آن، WTI در بحبوحه‌ی افزایش ۲.۸ درصدی معاملات آتی بنزین ایالات متحده در آستانه‌ی تعطیلات یادبود در ۲۹ مه، ۰.۶ درصد افزایش یافت.
هیرویوکی کیکوکاوا، رئیس NS واحد بازرگانی از اوراق بهادار نیسان، خاطرنشان کرد: «قیمت نفت در حال تثبیت سطح پایین‌تر خود است که عواملی همچون افزایش فصلی تقاضای بنزین ایالات متحده از هفته‌ی آینده، کاهش تولید اوپک پلاس از این ماه و خریدهای برنامه‌ریزی شده‌ی ایالات متحده برای پرکردن مجدد ذخایر استراتژیک نفت (SPR) به آن کمک می‌کنند.»

هفته‌ی گذشته، وزارت انرژی ایالات متحده اعلام کرد که ۳ میلیون بشکه نفت خام برای تکمیل SPR برای تحویل در ماه اوت خریداری خواهد کرد. علاوه بر آن، انتظار می‌رود کاهش تولید داوطلبانه‌ی سازمان کشورهای صادرکننده‌ی نفت و متحدانش از جمله روسیه موسوم به اوپک پلاس که در ماه جاری اجرایی شد نیز بازارهای نفتی را محدود نگه دارد.
تحلیلگران گلدمن ساکس (NYSE:GS) در گزارشی در روز دوشنبه اعلام کردند از آنجا که کاهش تولید اوپک پلاس به طور کامل محقق، و میزان تقاضا بیشتر می‌شود، منتظر کسری پایدار عرضه‌ی نفت از ماه ژوئن هستند.
یکی از مدیران شرکت ویتول روز دوشنبه بر این امر تصریح کرد که آسیا رهبری اکثریت این رشد تقاضای نفت را بر عهده خواهد داشت و در نیمه‌ی دوم سال حدود ۲ میلیون بشکه در روز به مصرف اضافه خواهد کرد.
در عین حال، توجه سرمایه‌گذاران بر مذاکرات برای افزایش سقف بدهی ایالات متحده، بزرگترین مصرف‌کننده‌ی نفت در جهان متمرکز است. ناگفته نماند که نکول بدهی ایالات متحده نه‌تنها باعث هرج و مرج در بازارهای مالی و افزایش نرخ بهره خواهد شد، بلکه بر رشد تقاضای سوخت هم در داخل و هم کل دنیا تأثیر خواهد گذاشت.
جو بایدن، رئیس جمهور و کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان، روز دوشنبه بدون توافق در مورد چگونگی افزایش سقف بدهی ۳۱.۴ تریلیون دلاری دولت ایالات متحده به طور موقت به گفتگو پایان دادند و تنها ۱۰ روز قبل از نکول احتمالی این سری گفتگوها را ادامه خواهند داد.
جون رانگ ییپ استراتژیست بازار در IG در سنگاپور با تأکید بر نیاز به حرکت مثبت برای رسیدن به راه‌حل نهایی ابراز داشت: «با مرور رویدادهای روزهای اخیر می‌توان به وضوح دید که تمرکز اصلی برای محیط ریسک گسترده‌تر، حول محور مذاکرات سقف بدهی ایالات متحده بوده و این موضوع در حال حاضر محتاطانه است.»

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید