دادههای بخش اشتغال و خوشبینی در مورد ممانعت از نکول بدهی ایالات متحده، احتمال سیاست پولی فشردهی فدرال رزرو را افزایش داد و دلار در روز گذشته کاهش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، دلار آمریکا در معاملات اولیهی اروپا در روز جمعه کاهش یافت، البته نزدیک به بالاترین حد دو ماههی خود باقی ماند؛ در ساعت ۰۲:۵۵ به وقت شرقی (۰۶:۵۵ به وقت گرینویچ)، شاخص دلار، که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر دنبال میکند، ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۰۳.۲۶۷ رسید، یعنی دقیقأ پایینتر از سقف قیمت دو ماهه ۱۰۳.۶۳۰ که روز پنجشنبه لمس کرد.
گفتنی است که شاخص دلار در این هفته در مسیر رشد اندکی کمتر از ۱ درصد قرار دارد و علت واضح آن است که اخبار مذاکرات سازنده برای پایاندادن به بنبست سقف بدهی فعلی در واشنگتن، خوشبینیها نسبت به دستیابی به توافق را تقویت کرد و از این رو، مانع نکول بدهی مضر شد. این امر به نوبهی خود باعث شد که موضوعات کلیدی همچون اظهارات و تصمیمات فدرال رزرو در مورد تغییرات نرخ بهره در آینده بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به نظر میرسد از سویی نگرانیها در مورد بخش بانکی کشور تا حدودی مرتفع شده و از سوی دیگر، آمارهای تورم اخیراً ثابت مانده است؛ در کنار اینها در حوزهی اشتغال، علاوه بر آنکه مطالبات بیکاری در روز پنجشنبه به بازار کار همچنان فشرده اشاره میکند، تعداد آمریکاییهایی که درخواستهای جدید برای دریافت مزایای بیکاری را ارائه میکنند نیز بیش از حد انتظار کاهش یافته است.
آنچه مسلم است دادههای قوی نیروی کار و خوشبینی مبنی بر اینکه میتوان از نکول بدهی ایالات متحده جلوگیری کرد، به حفظ سیاست پولی فشردهی فدرال رزرو برای مدت طولانیتر اشاره دارد.
تعدادی از مقامات فدرال رزرو در این هفته ابراز نگرانی کردهاند که سرعت کاهش تورم ایالات متحده آنقدر کافی نبوده است که به بانک مرکزی اجازه دهد چرخهی افزایش نرخ بهره خود را در ژوئن متوقف کند، و در واقع، توپ را در میدان سخنرانی جروم پاول قرار داده است که اواخر روز جمعه ایراد خواهد شد.
قراردادهای آتی صندوق فدرال رزرو حاکی از آن است که احتمال ۳۳ درصدی افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تا ۲۵ واحد پایهی دیگر در ماه آینده وجود دارد، در حالی که یک هفته پیش، میزان این احتمال تنها ۱۰ درصد بود.
یورو/دلار آمریکا ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱.۰۷۸۱ رسید؛ این جفتارز پس از آنکه قیمتهای تولیدکنندهی آلمانی در ماه آوریل قویتر از حد انتظار شد، از پایینترین سطح هفت هفتهای جلسهی قبل جهش کرد و انتظارات بیشتری را برای افزایش گستردهتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا برانگیخت.
لازم به ذکر است که شاخص PPI آلمان ۰.۳ درصد در ماه آوریل افزایش یافت، در حالی که پیشبینیها حاکی از کاهش ۰.۵ درصدی بود؛ و اما رقم سالانه ۴.۱ درصد، بالاتر از پیشبینی ۴.۰ درصد بود.
معاون رئیس بانک مرکزی اروپا، لوئیس دو گویندوس، روز پنجشنبه بر نگرانی خود نسبت به افزایش تورم در صنایع خدماتی اذعان داشت. در همین راستا، همکار وی ایزابل اشنابل قرار است بعداً سخنرانی کند و احتمالاً پیام تندروانهی دیگری در مورد افزایش هزینههای استقراض مادامی که تعدیل پایدار تورم اصلی لمس شود، ارائه خواهد کرد.
پوند/دلار (GBP/USD) ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱.۲۴۱۷ رسید؛ این جفتارز پس از مقاومت در برابر تقویت یک شبهی دلار، اندکی جهش یافت.
از سوی دیگر، سخنرانی جاناتان هسکل، سیاستگذار بانک انگلستان، نیز در کانون توجه خواهد بود و در صورتی که تأیید کند به دلیل بازار کار ضعیف و تورم بسیار بالا، دوازدهمین افزایش نرخ بهره در هفتهی گذشته در حکم آخرین مرحلهی افزایش نبوده است، نقطهی قوتی برای پوند(استرلینگ) ایجاد خواهد شد.
دلار/ین (USD/JPY) نیز پس از اینکه دادهها نشان داد تورم مصرفکنندهی ژاپن در آوریل به بالاترین حد خود در ۴۰ سال گذشته رسیده است، ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۳۸.۱۱ رسید و بانک ژاپن را تحت فشار قرار داد تا سیاستهای پولی بسیار سست خود را تعدیل کند.
دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) 0.4 درصد افزایش یافت و به ۰.۶۶۴۵ رسید، در حالی که دلار/یوان چین (USD/CNY) ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۷.۰۲۹۵ رسید؛ ناگفته نماند که یوان چین پیشتر به پایینترین سطح پنج ماههی خود رسیده بود، در حال حاضر این جفتارز بالاتر از سطح مهم روانی ۷ باقی مانده است.