در پی افزایش ذخایر نفت ایالات متحده و بروز نگرانیها پیرامون تقاضا، بهای نفت امروز رشدهای قبلی خود را متوقف کرد و کاهش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه کاهش یافت و بدین ترتیب، رشد سه روزه را متوقف کرد.
قیمت نفت خام برنت نیز با ۵۲ سنت یا ۰.۷ درصد کاهش به ۷۶.۹۲ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با ۴۹ سنت و ۰.۷ درصد کاهش، به ۷۳.۲۲ دلار رسید.
آنچه مسلم است، افزایش غیرمنتظرهی ذخایر نفت ایالات متحده نگرانیهای تقاضا را برانگیخت؛ به گفتهی منابع بازار، موسسه امریکن پترولیوم روز سهشنبه گزارش داد که با بروز نشانهی احتمالی تضعیف تقاضا، ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی منتهی به ۵ می، حدود ۳.۶ میلیون بشکه افزایش یافت، در حالی که ذخایر بنزین ۳۹۹ هزار بشکه افزایش را به ثبت رساندند.
این دادهها انتظارات هشت تحلیلگر مورد نظرسنجی رویترز را مبنی بر کاهش ۹۰۰ هزار بشکهای ذخایر نفت خام و کاهش ۱.۲ میلیون بشکهای ذخایر بنزین نقض کرد. در همین راستا، دادههای کلیدی دولت ایالات متحده در مورد ذخایر نفت نیز روز چهارشنبه منتشر میشود که البته تأثیرگذار خواهد بود.
بدیه است که افزایش غافلگیرکنندهی ذخایر آمریکا همراه با کاهش واردات نفت خام و رشد نرمتر صادرات در چین در ماه آوریل، نگرانیها در مورد تقاضای جهانی نفت را تشدید کرد.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر شرکت فیلیپ نوا پیتیای، چشمانداز رشد اقتصادی را تیره و تار خواند و تأکید کرد: «سرمایهگذاران نفت باید مراقب سرنخهایی در مورد سلامت اقتصادی ایالات متحده باشند.»
علاوه بر آن، بازار منتظر ارقام شاخص قیمت مصرف کنندهی (CPI) ایالات متحده برای ماه آوریل است که قرار است در روز چهارشنبه منتشر شود؛ در آن سوی سناریو نیز سرمایهگذاران منتظر دادههای تورم ایالات متحده برای ارزیابی تصمیم بعدی نرخ در کشور بزرگ مصرفکنندهی نفت بودند.
جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک با اشاره به اینکه تورم همچنان بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: «حتی اگر بانک مرکزی ایالات متحده از دستورالعملهای لازم برای افزایشهای آینده صرفنظر کند، در صورت لزوم مجدداً نرخ بهره را افزایش خواهد داد.»
در کنار اینها، بازار منتظر گزارش ماهانهی نفت از سوی سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت (اوپک) است که قرار است در روز پنجشنبه منتشر شود تا بتواند سرنخهایی به دست آورد که آیا این گروه و متحدانش برای تقویت قیمتها نیاز به کاهش مجدد تولید دارند یا خیر.
اوپک و متحدانش موسوم به اوپک پلاس، ماه گذشته توافق کردند که تولید خود را از ماه می تا پایان سال ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.
رسانهها گزارش دادند که وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که کاهش تولید نفت این کشور تقریباً به سطوح مورد نظر در ماه آوریل رسیده است.
از سوی دیگر، عربستان سعودی که متعهد شده بود تولید خود را از ماه مه ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد، به خریداران آسیایی اطلاع داده که حجم کامل نفت خام درخواستی ماه ژوئن را تامین خواهد کرد. در همین راستا، به گفتهی منابع آگاه، برخی از پالایشگاههای چینی ممکن است تقاضای عرضهی کمتری داشته باشند که به بزرگترین صادرکنندهی نفت جهان کمک میکند تا به هدف تولید کمتر خود دست یابد.
افزون بر آن، آتشسوزیهای جنگلی به ویژه در استان نفتپرور کانادا، آلبرتا، تولیدکنندگان نفت و گاز را مجبور کرد حداقل ۳۱۹۰۰۰ بشکه معادل نفت در روز یا ۳.۷ درصد از تولید کشور را تعطیل کنند.
و در نهایت، آنچه که بازارها با دقت تحت نظر خواهند گرفت، اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده و قانونگذاران ارشد جمهوریخواه در مورد افزایش سقف بدهی ۳۱.۴ تریلیون دلاری ایالات متحده است، زیرا در صورتی که کنگره در سه هفتهی دیگر اقدامی انجام ندهد، نکول بیسابقهای ممکن است اتفاق بیفتد.