تاریخ: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۳

نفت از دل طوفان گذر کرد

در بحبوحه‌ی شرایط جوی طوفانی، به دنبال کاهش هفتگی ذخایر آمریکا، قیمت نفت امروز با افزایش روبرو شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، با انتشار داده‌هایی مبنی بر کاهش هفتگی بیش از حد انتظار ذخایر آمریکا، قیمت نفت در روز چهارشنبه بالاتر رفت؛ اگرچه نگرانی‌ها در مورد شرایط نامساعد جوی بر دورنمای تقاضای کوتاه‌مدت تأثیر گذاشته است.
داده‌های مؤسسه نفت آمریکا نشان داد که ذخایر نفت آمریکا در هفته‌ی منتهی به ۱۶ دسامبر، بیش از حد انتظار  و تا میزان ۳ میلیون بشکه کاهش یافته که نشان‌دهنده‌ی روند مشابهی در داده‌های رسمی است که انتظار می‌رود کاهش ۱.۷ میلیون بشکه‌ای در ذخایر را در اواخر روز نشان دهد. کاهش موجودی انبارها در بحبوحه‌ی اختلالات عرضه ناشی از بسته‌شدن موقت خط لوله کی‌استون رخ می‌دهد.
معاملات آتی نفت برنت لندن با ۰.۴ درصد افزایش به ۸۰.۱۰ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت تا ساعت ۲۰:۴۳ به وقت محلی (۰۱:۴۳ به وقت گرینویچ) با ۰.۱ درصد افزایش به ۷۶.۳۲ دلار در هر بشکه رسید.
گفتنی است که قیمت نفت خام از تضعیف دلار در این هفته منتفع شد، به ویژه پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن سیاست فوق‌العاده‌ی خود را برای اولین بار در یک دهه‌ی اخیر تغییر داد. این حرکت ین ژاپن را تقویت کرد و دلار را به نزدیکی پایین‌ترین سطح شش ماهه‌ی خود رساند که البته برای کالاهایی که به دلار قیمت‌گذاری می‌شوند، مفید است.

همچنین تعهد دولت ایالات متحده مبنی بر آغاز مجدد ذخیره‌سازی نفت استراتژیک خود از فوریه، که سیگنال خرید را به بازارها ارسال کرد، گام مثبتی در مسیر افزایش قیمت‌ها بود.
اما از سوی دیگر، بدترشدن طوفان در غرب ایالات متحده به اختلالات احتمالی سفر در طول تعطیلات پایان سال اشاره کرد که می‌تواند تقاضا برای سوخت را بیشتر کاهش دهد. همچنین قرار است با راه‌اندازی مجدد کامل خط لوله کی‌استون، منابع ایالات متحده افزایش یابد.
به علاوه، افزایش موجودی بنزین نیز نشان داد که تقاضای سوخت همچنان در بزرگترین مصرف‌کننده‌ی نفت جهان ضعیف است.
در حالی که قیمت‌های نفت در جلسات اخیر افزایش یافت، اما همچنان در سال جاری زیان‌های شدیدی را متحمل می‌شوند، زیرا افزایش نرخ‌های بهره و تورم بالا باعث نگرانی‌ها در مورد رکود بالقوه در سال ۲۰۲۳ شده است.
تغییر سیاست بانک مرکزی آمریکا گرچه باعث کاهش ارزش دلار شد، اما حاکی از آن است که تقریباً تمام بانک‌های مرکزی بزرگ در بازارهای توسعه‌یافته در حال آماده‌سازی سیاست‌های سخت‌گیرانه در سال ۲۰۲۳ هستند که می‌تواند تقاضای نفت خام را بیشتر کاهش دهد.
با نگاهی به رویدادهای هفته‌ی گذشته در بازار، سیگنال‌های تندورانه از سوی فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان، بازارهای نفت خام را متلاطم کرده بود. در حالی که چین با افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می‌کند، انتظار می‌رود که عدم اطمینان در مورد بازگشایی اقتصاد این کشور، در کوتاه‌مدت بر نفت خام نیز تأثیر بگذارد.

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید