تاریخ: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۷

نفت به کف دوماهه ریخت

به دنبال تقویت دلار آمریکا و بروز نگرانی در مورد تقاضای سوخت از سوی چین، قیمت نفت به پائین‌ترین سطح دو ماه اخیر رسید. نفت برنت نیز با کاهش روبرو شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه با کاهش حدود یک دلار در هر بشکه، تا نزدیکی پایین‌ترین حد دو ماه اخیر کاهش یافت؛ چرا که در بحبوحه‌ی کاهش دغدغه‌ها در مورد عرضه‌، آنچه بر قیمت‌ها تأثیر مستقیم داشت، نگرانی‌ها درباره‌ی تقاضای سوخت از سوی چین و تقویت دلار آمریکا بود.

بهای معاملات آتی نفت برنت در ژانویه با ۷۴ سنت یا ۰.۸ درصد کاهش، در ساعت ۰۷۱۵ GMT به ۸۶.۸۸ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) در ماه دسامبر به ۷۹.۴۰ دلار در هر بشکه رسید که پیش از پایان قرارداد در اواخر روز دوشنبه، ۶۸ سنت یا ۰.۹ درصد کاهش داشت. قرارداد فعال‌تر ژانویه آخرین بار با ۵۹ سنت یا ۰.۷ درصد کاهش به ۷۹.۵۲ دلار در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص در روز جمعه به پایین‌ترین حد خود از ۲۷ سپتامبر بسته شدند و برای دومین هفته ضرر خود را افزایش دادند و برنت ۹ درصد و WTI نیز ۱۰ درصد کاهش یافت.

بهای معاملات آتی ماه اول برنت در هفته‌ی گذشته به شدت کاهش یافت در حالی که WTI به هزینه‌ی دیرکرد خرید (کنتانگو) تبدیل شد که منعکس‌کننده‌ی نگرانی‌های کاهش عرضه بود.

تینا تنگ، تحلیلگر CMC Markets بر این باور است که: «علاوه بر کاهش چشم‌انداز تقاضا به دلیل محدودیت‌های کووید در چین، امروز افزایش ارزش دلار آمریکا نیز یک عامل کاهشی برای قیمت نفت تلقی می‌شود.»

وی با بیان اینکه اظهارات تندروانه فدرال رزرو آمریکا در هفته‌ی گذشته، نگرانی‌هایی را در مورد چشم‌انداز اقتصادی ایالات متحده ایجاد کرده، افزود: «از قرار معلوم، احساسات ریسک شکننده می‌شود، زیرا آخرین داده‌های اقتصادی کشورهای بزرگ به سناریوی رکودی، به‌ویژه در بریتانیا و منطقه یورو اشاره می‌کنند.» 

تعداد موارد جدید کووید در چین نزدیک به اوج ماه آوریل باقی مانده است و این کشور به طور سراسری در حال مبارزه با شیوع در شهرهای بزرگ است. پس از اینکه مقامات از ساکنان خواستند در خانه بمانند، مدارس در برخی از مناطق پکن تعطیل، و کلاس‌ها به صورت آنلاین برگزار شد؛ و این در حالی است که شهر جنوبی گوانگژو دستور قرنطینه‌ی پنج روزه برای پرجمعیت‌ترین منطقه‌ی خود را صادر کرد.

نفت به کف دوماهه ریخت

در همین حال، با انباشته‌شدن ذخایر نفت خام توسط پالایشگاه‌ها در آستانه‌ی تحریم نفت روسیه در ۵ دسامبر، عرضه نفت خام در اروپا کاهش یافته است و بر بازارهای فیزیکی نفت خام در سراسر اروپا، آفریقا و ایالات متحده فشار وارد می‌کند.

مسئول سیاست انرژی اتحادیه اروپا به رویترز اعلام کرد که اتحادیه اروپا انتظار دارد مقررات خود را به منظور معرفی طرح G7 برای اقدام به موقع در زمینه‌ی محدودکردن قیمت نفت خام روسیه در ۵ دسامبر تکمیل کند.

مایک تران، تحلیلگر RBC Capital معتقد است که انقضای ضعیف قرارداد WTI در دسامبر نشان‌دهنده‌ی فروش بازار کاغذ به جای اعتدال واقعی بازار فیزیکی است.

او در یادداشتی ذکر کرد: «ذخیره‌های جهانی محدود، از منطق سنتی مازاد بشکه‌ها برای کنتانگو پشتیبانی نمی‌کند.»

از سوی دیگر، بازارهای دیزل همچنان در تنگنا قرار دارند و اروپا و ایالات متحده بر سر هر بشکه با هم رقابت می‌کنند. در حالی که چین صادرات دیزل خود را در ماه اکتبر نسبت به سال قبل دو برابر کرد و به ۱.۰۶ میلیون تن رساند، بدیهی است که این حجم بسیار کمتر از ۱.۷۳ میلیون تن در سپتامبر بود.

اما تقاضا در چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، همچنان تحت تأثیر محدودیت‌های ناشی از کووید قرار دارد، در حالی که انتظارات برای افزایش بیشتر نرخ بهره در جاهای دیگر، دلار را افزایش داده و کالاهای دلاری را برای سرمایه‌گذاران گران‌تر کرده است.

نفت به کف دوماهه ریخت

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید