نفت خام آمریکا گرچه برای مدت کوتاهی به بالای ۷۴ دلار در هر بشکه رسید، اما به دلیل نگرانیها در مورد تقاضای چین، هفته را با کاهش به پایان رساند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از «افایکس امپایر» نفت خام برای ششمین هفته از هفتمین هفته کاهش یافت. معاملات آتی نفت خام سبک، با کاهش ۰.۹۴ درصدی بسته شد.
نفت خام آمریکا گرچه برای مدت کوتاهی به بالای ۷۴ دلار در هر بشکه رسید، اما به دلیل نگرانیها در مورد تقاضای چین، هفته را با کاهش به پایان رساند.
هفته گذشته، معاملات آتی نفت خام سبک به ۷۴.۸۳ دلار رسید که ۰.۷۱ دلار یا ۰.۹۴- درصد کاهش داشت.
تاثیر اقتصاد چین بر بازار نفت
تقاضای نفت چین همچنان یک نگرانی کلیدی برای معاملهگران است. دادههای اخیر نشان میدهد که تولید صنعتی چین کاهش یافته است. به علاوه، قیمت خانههای جدید کاهش، و بیکاری نیز افزایش یافته است. این عوامل به تضعیف تقاضای نفت در بزرگترین کشور واردکنندهی نفت جهان اشاره دارد. به علاوه، پذیرش فزاینده خودروهای الکتریکی در چین نیز مصرف طولانیمدت نفت را تهدید میکند.
سیگنالهای فدرال رزرو مبنی بر تغییر سیاست پولی
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد که زمان تعدیل سیاست فرا رسیده است. این اشاره به کاهش بالقوهی نرخ بهره تا حدودی از قیمت نفت حمایت کرد. آنچه مسلم است نرخهای بهرهی پایین اغلب باعث افزایش رشد اقتصادی و تقاضای نفت میشوند. با این حال، این اخبار مثبت برای غلبه بر احساسات منفی کلی بازار کافی نبود.
تنشهای خاورمیانه از کانون توجه محو میشوند
هلیما کرافت از RBC Capital Markets خاطرنشان کرد که ریسکهای ژئوپلیتیکی اهمیت خود را در بازار از دست دادهاند. تنشهای جاری در خاورمیانه، از جمله درگیری بالقوه بین ایران و اسرائیل، در حال حاضر، دیگر عامل اصلی قیمت نفت تلقی نمیشود. معاملهگران در عوض توجه خود را به نگرانیهای تقاضا معطوف کردهاند.
اوپک پلاس با تصمیم مهمی روبروست
بازار نفت هماکنون منتظر حرکت بعدی اوپک پلاس است. این گروه باید در مورد افزایش تولید طبق برنامه در اکتبر تصمیم بگیرد. عدم قطعیت اقتصادی جهانی ممکن است آنها را به سمت تأخیر در این افزایش سوق دهد. نوع تصمیمگیری آنها میتواند به طور قابل توجهی بر جهتگیری بازار تأثیر بگذارد. بدیهی است که افزایش تولید ممکن است فشار بیشتری را بر بازاری که در حال حاضر دچار تنش شده است، وارد کند.
انتظار میرود صادرات نفت ایالات متحده کاهش یابد
پیش بینی میشود صادرات نفت خام ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ رشد خود را متوقف کند. همچنین پیشبینیها از افزایش تولید داخلی تنها به میزان ۲.۳ درصد خبر داد. تقاضای جهانی، به ویژه از آسیا، همچنان پایین است. این عوامل به کندی رشد صادرات نفت ایالات متحده کمک میکند.
پیش بینی بازار: چشمانداز نزولی کوتاهمدت
چشمانداز کوتاهمدت قیمت نفت همچنان منفی است. نگرانیهای مداوم تقاضا، به ویژه از سوی چین، همچنان بر بازار تأثیر میگذارد. به علاوه، عدم اطمینان در مورد تصمیمات تولید اوپک پلاس نیز به احساسات نزولی میافزاید. بازار به جای تنشهای ژئوپلیتیکی بر عوامل عرضه و تقاضا تمرکز خواهد کرد.
معاملهگران باید اعلامیههای اوپک پلاس و تغییرات در دادههای اقتصادی چین را مدنظر قرار دهند. غیر از آن، هر گونه تغییر در سیاست فدرال رزرو که میتواند بر تقاضای جهانی نفت تأثیر بگذارد نیز حائز اهمیت است. در حالی که کاهش بالقوهی نرخ بهره، حمایتی را ارائه میدهد، تغییر قابل توجه در تقاضا یا عرضه جهانی نیز برای معکوسکردن روند منفی فعلی مورد نیاز است.