در بحبوحهی عدم اطمینان در مورد سیاستگذاری پولی آتی فدرال رزرو، بهای نفت امروز در حوالی پائینترین سطح پنج هفتهی اخیر، تغییر اندکی داشت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت روز چهارشنبه پس از رسیدن به پایینترین سطح پنج هفتهای در جلسهی قبل، تغییر چندانی نداشت؛ معاملات آتی برنت با ۳ سنت یا ۰.۱ درصد افزایش به ۷۵.۳۵ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با ۳ سنت کاهش به ۷۱.۶۳ دلار رسید.
هر دو معیار در جلسهی قبل به پایینترین میزان خود از ۲۴ مارس بسته شدند، و این زمانی بود که آنها بیشترین کاهش درصدی یک روزهی خود را از اوایل ژانویه ثبت کردند.
در این بین، سرمایهگذاران چشمانتظار شفافسازی در مسیر سیاستگذاری آینده، در مورد افزایش نرخ بهره در ایالات متحده و اروپا به گمانهزنی پرداختند.
وارن پترسون و اوا مانتی، تحلیلگران ING، در یادداشتی با اشاره به اینکه «احساسات در بازار نفت منفی است» به مشتریان خاطرنشان کردند: «به نظر میرسد سرمایهگذاران به طور فزایندهای نسبت به چشمانداز کلان و پیامدهای آن بر تقاضای نفت نگران هستند.»
انتظار میرود که فدرال رزرو آمریکا برای مقابله با تورم، در روز چهارشنبه نرخ بهره را ۲۵ واحد دیگر افزایش دهد، حال آنکه طبق انتظارات، بانک مرکزی اروپا نیز در نشست سیاستگذاری منظم خود در روز پنجشنبه، نسبت به افزایش نرخهای بهره اقدام خواهد کرد. گفتنی است که افزایش بیشتر نرخها میتواند رشد اقتصادی را کاهش دهد و به تقاضای انرژی نیز ضربه بزند.
ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در کارگزاری IG در یادداشتی ذکر کرد: «افزایش ۲۵ واحدی نرخ به طور کامل قیمتگذاری شده است، بنابراین تمرکز بر این مسأله خواهد بود که چگونه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، بین موضوعات عدم تغییر در گزینهی انقباض فدرال رزرو و آرامکردن اعصاب پیرامون آشفتگیهای مجدد بانکی، تعادل برقرار خواهد کرد.»
شایان ذکر است که در این حوزه، تنظیمکنندگان مقررات، بانک فرست ریپابلیک را توقیف کردند و داراییهای آن را به جیپیمورگان فروختند تا علاوه بر آنکه بزرگترین ورشکستگی بانک ایالات متحده از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ را حل کنند، بلکه خط و نشانی بر آشفتگی طولانیمدت بانکداری نیز بکشند.
و اما در استرالیا، بانک مرکزی با افزایش نرخ نقدی خود در روز سه شنبه، بازارها را متحیر کرد و هشدار نیز داد که ممکن است برای مبارزه با تورم بالا، تشدید بیشتری لازم باشد.
از سوی دیگر، در حالی که نگرانیها در مورد تقاضای دیزل در ماههای اخیر، قراردادهای آتی نفت گرمایش آمریکا را به پایینترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۱ کاهش داد، قیمت انرژی نیز تحت فشار قرار گرفته است.
این فشار ناشی از دادههای چین در آخر هفته بود که بیان میکرد فعالیتهای تولیدی در ماه آوریل به طور غیرمنتظرهای کاهش یافته است.
از آنجا که چین بزرگترین مصرفکنندهی انرژی و بزرگترین خریدار نفت خام در جهان است، طبعأ انتشار چنین دادههایی میتواند موضوعات مرتبط با انرژی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.. در همین راستا، صندوق بینالمللی پول با تأکید بر ارتقای پیشبینی اقتصادی خود برای این منطقه در روز سهشنبه خاطرنشان کرد: «بازگشایی اقتصاد چین برای آسیا بسیار مهم خواهد بود.» البته این صندوق در مورد خطرات ناشی از تورم مداوم و نوسانات بازار جهانی که ناشی از مشکلات بخش بانکی غرب است، هشدار داد.
در عین حال، دادههای رسمی ذخیرهسازی از ادارهی اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) نیز در روز چهارشنبه، ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت شرقی منتشر میشود که حائز اهمیت خواهد بود. علاوه بر آن، منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم در روز سهشنبه اعلام کردند، ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی گذشته با کاهش حدود ۳.۹ میلیون بشکهای، در واقع سومین هفتهی متوالی برای اولین بار از دسامبر را تجربه میکند.
نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه آوریل ۱۹۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. بدیهی است که با اجراییشدن دور جدید کاهشهای داوطلبانه که در ۲ آوریل رونمایی شد، تولید در ماه می کاهش بیشتری خواهد داشت.