با رسیدن دلار به پائینترین سطح هفتماهه و همچنین رشد تقاضای چین، قیمت نفت با افزایش کمسابقهی یک دلار در هر بشکهای مواجه شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز جمعه بیش از یک دلار در هر بشکه بالاتر رفت و بدین ترتیب بزرگترین افزایش هفتگی خود از اکتبر را به ثبت رساند، زیرا از طرفی دلار آمریکا به پایینترین سطح هفت ماههی خود سقوط کرد و از سوی دیگر، شاخصهای بیشتری به افزایش تقاضا از سوی چین، که واردکننده بزرگ نفت است، تأکید کردند.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱.۲۵ دلار یا ۱.۵ درصد افزایش به ۸۵.۲۸ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای هفتمین جلسهی متوالی افزایش یافت و با ۱.۴۷ دلار یا ۱.۹ درصد افزایش به ۷۹.۸۶ دلار در هر بشکه رسید.
برنت در این هفته ۸.۶ درصد افزایش یافت، در حالی که WTI نیز ۸.۴ درصد افزایش یافت و بیشتر ضررهای هفتهی قبل را جبران کرد.
شاخص دلار آمریکا یک روز پس از آن که دادهها نشان داد تورم در دسامبر برای اولین بار در ۱/۵ تا ۲ سال گذشته کاهش یافت، به کمترین میزان در بیش از هفت ماه گذشته سقوط کرد و منجر به تقویت این امیدها شد که فدرال رزرو افزایش نرخهای خود را تعدیل خواهد کرد.
شایان ذکر است که دلار ضعیفتر باعث افزایش تقاضا برای نفت میشود و آن را برای خریدارانی که ارزهای دیگر دارند ارزانتر میکند.
به علاوه، خریدهای اخیر نفت خام چین و افزایش ترافیک جادهای در این کشور، امیدها را برای بهبود تقاضا در دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از بازگشایی مرزها و کاهش محدودیتهای کووید ۱۹، تقویت میکند.
جیووانی استونووو (Giovanni Staunovo)، تحلیلگر UBS، با اشاره به وضعیت صعودی تقاضا، خاطرنشان کرد: «همه به شاخصهای تحرک چین نگاه میکنند و جالب اینکه اشارهی مستقیم به سمت بالا، نشاندهندهی بهبود تقاضای نفت و حمایت از قیمتها است.»
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش، از جمله روسیه، در ماه فوریه برای ارزیابی شرایط بازار گرد هم میآیند؛ و در این بین، این نگرانی وجود دارد که این گروه پس از کاهشهای اخیر، دوباره تولید نفت خود را کاهش دهد تا قیمتها را تقویت کند.
اوپک پلاس در ماه اکتبر با کاهش قیمت جهانی نفت به زیر ۹۰ دلار در روز، تولید خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش داد.
رابرت یاوگر، تحلیلگر میزوهو با نگاهی به این موضوع، اظهار داشت: «ما رگهی پیروزی هفت روزه را در دست داریم… اما هنوز نتوانستیم به جایی برسیم که آخرین باری که اوپک پلاس تولید را کاهش داد، در آن جایگاه بودیم.»