با تضعیف بخش تولید و خردهفروشی در ایالات متحده و رشد دلار آمریکا پیرو افزایش شدید نرخ بهره، نفت امروز ۱ دلار کاهش یافت.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، معاملات آتی نفت روز پنجشنبه به دلیل ترس از رکود تا ۱ دلار سقوط کرد؛ علت آن بود که کاهش شدید خردهفروشی و تولید در ایالات متحده چشمانداز تقاضا را مختل کرد، در حالی که دادههای صنعت حاکی از آن است که جهش غافلگیرکنندهی ذخایر نفت خام آمریکا نیز قیمتها را تحت تأثیر قرار میدهد.
امروز پنجشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ مصادف با ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱، بهای معاملات آتی نفت برنت پس از کاهش حدود ۱ درصدی روز قبل، با ۸۲ سنت یا ۱ درصد کاهش به ۸۴.۱۶ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با ۹۰ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش، رقم ۷۸.۵۸ دلار در هر بشکه را ثبت کرد.
تینا تنگ، تحلیلگر در CMC Markets خاطرنشان کرد: «از آنجا که ترس از رکود دوباره بازارها را فرا گرفته، دادههای بد اقتصادی ایالات متحده چشمانداز تقاضای نفت را تیره و تار کرده است. بدیهی است که احساسات منفی باعث میشود کالاهای حساس به رشد، عمومأ نفت، کاهش یابند.»
از طرفی، «کسب سود» پیش از حصول درآمدهای بزرگ فناوری ایالات متحده، ممکن است دلیلی باشد که بر قیمت نفت فشار وارد میکند.
با نگاهی به رویدادهای ایالات متحده در دسامبر میتوان به وضوح دید که خردهفروشی در این ماه، با کاهش خرید وسایل نقلیهی موتوری و طیف وسیعی از کالاها، بیشترین کاهش را در یک سال گذشته داشته و هزینههای مصرفکننده و اقتصاد کلی را در مسیر رشد ضعیفتری قرار داده است.
از آنجا که هزینههای استقراض بالاتر به تقاضا برای کالاها لطمه زده است، بازده تولید نیز در ایالات متحده در ماه دسامبر بیش از حد انتظار کاهش یافت و بیشترین افت خود را در نزدیک به دو سال گذشته، به ثبت رساند.
با این حال، مقامات فدرال رزرو بر این باورند که حتی در شرایطی که تورم نشانههایی از اوج خود را نشان میدهد و فعالیتهای اقتصادی در حال کندشدن است، باید نرخها بیش از ۵ درصد افزایش یابد.
و بدین ترتیب، با افزایش شدید نرخ بهره، دلار آمریکا افزایش یافت و تقاضای نفت را تحت تاثیر قرار داد؛ چرا که دلار قویتر، این کالا را برای صاحبان ارزهای دیگر گرانتر میکند.
تحلیلگران ANZ Research در یادداشت مشتری، با اشاره به خطر ظهور رکود، قید کردند: «این موضوع، توهم ایجاد رکود را تقویت کرد و در نتیجه، دردسر پذیرش ریسک را به همراه داشت.»
به گفتهی منابع بازار، دادههای موسسه نفت آمریکا نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفتهی منتهی به ۱۳ ژانویه حدود ۷.۶ میلیون بشکه افزایش یافته است.
مطابق با برآورد ۹ تحلیلگر شرکتکننده در نظرسنجی رویترز، ذخایر نفت خام حدود ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. بدیهی است که تولید عظیم، نشاندهندهی دومین هفتهی متوالی افزایش موجودی کلان است.
به علاوه، ذخایر مشتقات نفت، که شامل گازوئیل (سوخت دیزل) و نفت گرمایشی میشود، در مقابل انتظار تحلیلگران برای افزایش ۱۲۰۰۰۰ بشکهای، حدود ۱.۸ میلیون بشکه کاهش یافت.