چهارشنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-11
تبلیغات
کد خبر: 12898 |
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵ |
7 بازدید
می پسندم
ارسال به دوستان

قرار است امروز یکشنبه (۲۱ مرداد ماه)، فهرست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از سوی مسعود پزشکیان به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شود. با این حال پیش از اعلام رسمی، گمانه‌زنی‌‌های غیررسمی از اعضای کابینه پیشنهادی رئیس جمهور از سوی رسانه‌ها مطرح شده است.

قرار است امروز یکشنبه (۲۱ مرداد ماه)، فهرست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از سوی مسعود پزشکیان به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شود. با این حال پیش از اعلام رسمی، گمانه‌زنی‌‌های غیررسمی از اعضای کابینه پیشنهادی رئیس جمهور از سوی رسانه‌ها مطرح شده است.

عبدالناصر همتی؛ وزیر پیشنهادی اقتصاد

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در دولت حسن روحانی بود.

سفیر ایران در چین، کارشناس رسمی دادگستری، عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی در زمان حسن روحانی به مدت ۵ سال، رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس شورای عالی بیمه و مسئول کمیته اقتصادی جهاد دانشگاهی از جمله سوابق اجرایی همتی محسوب می‌شود.

محمد اتابک؛ وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت

محمد اتابک از مدیران برجسته و باسابقه در حوزه‌های صنعتی و انرژی در ایران محسوب می‌شود. او تجربه طولانی در مدیریت شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی دارد و همچنین سابقه مدیریتی در وزارت نیرو را نیز در کارنامه خود دارد.

او پیشتر در دوره ای معاون اقتصادی، مدیر عامل صنایع معدنی بنیاد مستضعفان و عضو اتاق بازرگانی بوده است.

ستار هاشمی، گزینه نهایی پزشکیان برای وزارت ارتباطات

سید ستار هاشمی یک متخصص برجسته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران است.

او در سال ۱۳۵۵ در یاسوج متولد شده و تحصیلات خود را در رشته هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رسانده است.

هاشمی به عنوان جوان‌ترین استاد تمام هوش مصنوعی در ایران شناخته می‌شود و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز است.

از جمله سوابق اجرایی او می‌توان به معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت، مدیرکلی ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، و معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اشاره کرد. او همچنین رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانسل بوده و در سال ۱۴۰۲ به عنوان مدیر برتر قوه قضاییه شناخته شد. علاوه بر این، هاشمی در تأسیس انجمن هوش مصنوعی ایران نیز نقش داشته است.

سید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد 

سیدعباس صالحی در دولت یازدهم معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، و پس از آن سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد و سپس وزیر شد، او در دولت دوازدهم نیز توانست با کسب رای اعتماد از مجلس به عنوان وزیر این وزارتخانه باقی بماند.

سیدعباس صالحی تحصیلات حوزوی داشته و در دانشگاه نیز در رشته فلسفه تحصیل کرده است. او مدیر موسسه مطبوعاتی اطلاعات است.

صالحی در دولت یازدهم معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، که پس از استعفای علی جنتی از وزارت فرهنگ به عنوان سرپرست وزارتخانه منصوب شد، و تا زمان اخذ رای اعتماد مجلس در همان سمت باقی ماند، پس از آن در دولت دوازدهم به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ به مجلس معرفی شد و توانست اعتماد نمایندگان را جلب کند. 

عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی نیرو

عباس علی‌آبادی استاد دانشگاه است. او پیشینه ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را دارد و اکنون مدیرعامل گروه مپناست. 

علی‌آبادی فارغ‌التحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه‌های صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل است.

از جمله پیشینه‌های کاری و مدیریتی علی‌آبادی نیز می‌توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون۳، مدیریت‌عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد.

احمد دنیامالی وزیر پیشنهادی ورزش

احمد دنیامالی نماینده حوزه انتخابیه بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیت مدیره باشگاه فوتبال ملوان بندر انزلی است.

او پیش‌تر به عنوان رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، معاون وزیر راه و راهبری، رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی ایران و رئیس فدراسیون قایقرانی ایران فعالیت کرده است.

او از نزدیکان محمدباقر قالیباف به شمار می‌آید.

عبدالله کریمی گزینه نهایی پزشکیان برای وزارت بهداشت

عبدالله کریمی فوق تخصص عفونی اطفال و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، چهره‌ای کاملاً علمی است که سوابق اجرایی در سطح دانشگاه و وزارتخانه را نیز دارد.

کریمی، در سال‌های ۷۳ تا ۷۶ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بوده است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال‌های ۷۸ تا ۷۹؛ معاون آموزشی وزارت بهداشت در سال‌های ۷۹ تا ۸۴، از دیگر سوابق اجرایی کریمی است. وی از سال ۷۹ تاکنون، عضو هیأت بورد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی

غلامرضا نوری قزلجه دارای مدرک کارشناسی مهندسی کشاورزی-دامپروری، کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی و دانشجوی دکترای سیاست و توسعه کشاورزی است.

او نماینده مجلس نهم و یازدهم بوده، و سابقه معاونت اجرایی رئیس مجلس، کارشناس ارشد سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بستان آباد را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده است. 

او از دهه هفتاد در استخدام وزارت جهاد کشاورزی است و  در دوره ای  نیز به عنوان قائم مقام و مشاور وزیر در وزارت جهاد کشاورزی مشغول به خدمت بود. قزلجه که هم اکنون عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی است طی سه دوره نمایندگی مجلس نیز همواره در کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی عضویت داشته است.

دریادار سیاری وزیر پیشنهادی دفاع

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری هم‌اکنون معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

او از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ معاون امور اجرایی و پشتیبانی رزمی ستاد مشترک ارتش بود و از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ به عنوان جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش فعالیت می‌کرد.

او دوره‌های کلاه سبزی، دافوس و علوم استراتژیک را در دانشگاه عالی دفاع ملی گذرانده است.

دریادار سیاری در طول جنگ ایران و عراق از تکاوران نیروی دریایی ارتش بود و ۷۵ ماه حضور فعال در جنگ در سوابقش ثبت شده است. او از ناحیه روده، معده، دوازدهه و کبد بر اثر برخورد ترکش آسیب جدی دیده است و جانباز ۷۵٪ است.

عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه

سیدعباس عراقچی از دیپلمات های با سابقه است که از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای با گروه ۵+۱ بوده و سابقه سخنگویی وزارت خارجه و معاونت سیاسی وزیر امورخارجه را نیز در پیشینه خود به ثبت رسانده است. 

عراقچی مدرک کارشناسی خود را در رشته روابط بین الملل و کارشناسی ارشدش را در رشته علوم سیاسی، هر دو از دانشگاه تهران دریافت کرد، پس از آن به انگلیس رفت و مدرک دکترای اندیشه های سیاسی را از دانشگاه کنت گرفت. 

در پی استعفای رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه در ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲، عراقچی از سوی علی اکبر صالحی به عنوان سخنگوی وزارت خارجه منصوب شد، او در دولت دهم در سال ۱۳۹۲ به مدت ۴ ماه سخنگوی وزارت خارجه بود و پس از آن از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به عنوان معاون حقوقی و بین المللی وزیر امورخارجه فعالیت می کرد، و در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از ۱ بهمن سال ۱۳۹۶ معاونت سیاسی وزیر امور خارجه را بر عهده داشته است.

امین‌حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری

امین حسین رحیمی به عنوان وزیر دادگستری در دولت سیدابراهیم رئیسی مشغول فعالیت است که پیش از این در مشاغل مختلف قضایی همچون معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و مشاور رئیس قوه قضائیه حضور داشته است، همچنین نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی، دادستانی دیوان محاسبات کشور نیز از جمله مناسبی است که در کارنامه او به چشم می خورد.

او دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق عمومی از دانشگاه تهران، و دکتری در رشته فقه و حقوق جزا است. 

رحیمی ۳۵ سال سابقه فعالیت در قوه قضاییه در مشاغل مختلف قضایی را داراست.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و دبیر هیئت دولت در دولت حسن روحانی بود.

او سوابقی از جمله ریاست مرکز ملی بهره وری ایران، مشاور و مدیرکل دفتر امور مدیران ارشد دفتر رئیس جمهور، قائم مقام معاون آموزش و معاون اداری و مالی سازمان نهضت سواد آموزی را داراست.

حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم

حسین سیمایی صراف دبیر هیئت دولت در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی بوده است که سوابقی از جمله معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده وزارت عتف در کمیسیون ملی یونسکو نیز در کارنامه او به چشم می خورد. 

فرزانه صادق مالواجرد  وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

فرزانه صادق مالواجرد در طول دوران حرفه‌ای خود، در نقش‌های کلیدی نظیر معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، مشاور در امور شهرسازی و معماری، و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران فعالیت کرده است.

او به عنوان مدیر کل و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری، تجربه گسترده‌ای در حوزه شهرسازی و معماری دارد که شامل مدیریت پروژه‌های کلان شهری و تدوین سیاست‌های مؤثر در این زمینه است.

برچسب‌هاایران, سیاست

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط بانک و بیمه | بیما در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید