تاریخ: ۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱

نیاز به گاز، فقط برای امروز و فردا نیست

پیرو احساس نیاز به گاز طبیعی در سال‌های پیش رو، وزرای انرژی قطر و امارات متحده عربی امروز به ضرورت تولید و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های گاز طبیعی تأکید کردند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، وزرای انرژی قطر و امارات متحده عربی روز شنبه اعلام کردند که جهان برای مدت طولانی به گاز طبیعی نیاز خواهد داشت و برای اطمینان از امنیت عرضه و قیمت‌های مقرون به صرفه طی انتقال جهانی انرژی، ضرورت بیشتری در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری بیشتر احساس می‌شود.
سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر، در نشست جهانی انرژی شورای آتلانتیک اظهار داشت که زمستان معتدل در اروپا شاهد کاهش قیمت‌ها بوده است، اما با توجه به اینکه تا سال ۲۰۲۵ گاز زیادی وارد بازار نمی‌شود، چشم‌انداز این نوسان برای مدت‌زمانی نه‌چندان دور، در راه است.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان انرژی نگران از بین رفتن تقاضا هستند، افزود: «مسئله این است که اگر آن‌ها (اروپا) بخواهند ذخایر خود را امسال و در سال آینده دوباره پر کنند، چه اتفاقی می‌افتد.»
مطابق با اظهارات کعبی، گاز «سوخت انتقالی نیست»، بلکه سوخت مقصد است و از آنجا که به عنوان بخشی از انرژی سبز تلقی می‌شود، برای برخی در غرب ناعادلانه است که بگویند کشورهای آفریقایی نباید حفاری نفت و گاز انجام دهند.. چرا که اقتصادها و جهان به عرضه‌ی بیشتری نیاز دارند.
قطر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی مایع در جهان است. امارات متحده عربی یکی از تولیدکنندگان نفت اوپک است که تمرکز خود را بر بازار گاز بیشتر کرده است؛ زیرا اروپا به دنبال جایگزینی واردات انرژی روسیه پس از کاهش عرضه از زمان اعمال تحریم‌های غرب علیه مسکو است.

با تمام این‌ها، وزیر قطر معتقد است گاز روسیه در نهایت به اروپا باز خواهد گشت.
سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی که در ابوظبی صحبت می‌کرد، بر ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر تأکید کرد و سرمایه‌گذاری بیشتر در گاز را به عنوان مبناء، مورد نیاز دانست.
مزروعی با صراحت بیان کرد: «تمام دنیا باید به فکر منابع و راهکارهایی باشند که شرکت‌ها را قادر به تولید بیشتر گاز کنند؛ گازی که در دسترس و مقرون به صرفه باشد.»
مزروعی بر این باور است که راهبرد و استراتژی نامشخص بسیاری از کشورها، تعهد به قراردادهای بلندمدت گاز را برای آن‌ها دشوار کرده است که به نوبه‌ی خود، به منظور سرمایه‌گذاری در توسعه‌ی ظرفیت تولید، مانعی بر سر راه تأمین مالی برای شرکت‌های انرژی تلقی می‌شود.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید