در پی انتشار دادههای اقتصادی ضعیف در مورد چین، دلار آمریکا روز جمعه کاهش یافت و سایر جفتارزها نیز دستخوش نوسان شدند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از سایت اینوستینگ، پس از آنکه دادههای ضعیف، نگرانیها پیرامون کندی رشد بزرگترین اقتصاد جهان را تشدید کرد، دلار آمریکا در معاملات اولیه اروپا در روز جمعه کاهش یافت و از این رو، فدرال رزرو را وادار به تسهیل شدید سیاستهای پولی کرد.
در همین راستا، شاخص دلار، که ارزش دلار را در برابر سبدی از شش ارز دیگر ارزیابی میکند، با ۰.۲% کاهش به ۱۰۳.۹۹۷ رسید و در واقع پس از افت ۱.۷% در جولای که ضعیفترین عملکرد ماهانهی آن در این دوره است، باز هم به روند کاهشی ادامه داد.
دادهها نشان داد که فعالیتهای تولیدی ایالات متحده در ماه ژوئیه با سریعترین شتاب در هشت ماه اخیر کاهش یافت، در حالی که شاخص اشتغال با افت شدید مواجه شد و بر پتانسیل رکود در ایالات متحده افزود.
دادهها همچنین حاکی از آن است که ریسکهای مربوط به گزارش حقوق و دستمزدهای کلیدی که بعداً در جلسه تعیین میشود، در جهت نزولی هستند.
اقتصاددانان بر این باورند که اقتصاد ایالات متحده در ماه جولای ۱۷۷۰۰۰ شغل ایجاد میکند که نسبت به ۲۰۶۰۰۰ شغل ماه قبل، به رقم کمتری اشاره دارد.
از سوی دیگر، انتظار میرود نرخ بیکاری که در هر یک از سه ماه اخیر بالاتر رفته است، در سطح ۴.۱ درصد ثابت بماند.
تحلیلگران ING در یادداشتی، به داشتن دیدگاه نزولی نسبت به بهای دلار خاطرنشان کردند و دلایل این دیدگاه را دو مورد برشمردند الف) شواهد به دستآمده از مؤلفههای اشتغال در نظرسنجیهای ISM و NFIB حکایت از منحرفشدن ریسکها به سمت آمار ضعیفتر حقوق و دستمزد دارد، و ب) زمانی که آشفتگی سهام و تقاضای امن کاهش یابد، گردانندگان کلان باید دلار را پایین بیاورید.
پیرامون جفتارزها چه گذشت؟
در آسیا، در پی افزایش ۱۵ واحد پایه نرخ بهره توسط BOJ و افزایش احتمالی بیشتر در سال ۲۰۲۴، با توجه به برخی روندهای بهبود در اقتصاد ژاپن، ین ژاپن همچنان به رشد خود ادامه داد. در همین راستا، دلار/ین (USD/JPY) 0.3 درصد کاهش یافت و به ۱۴۸.۸۴ رسید.
در سرزمین اژدها، از آنجا که دادههای ضعیف PMI منجر به افزایش نگرانیها در مورد کندی اقتصاد شد، یوان سقوط کرد و دلار/یوان (USD/CNY) نیز با ۰.۵% کاهش به ۷.۲۰۷۱ رسید.
در اروپا، یورو/دلار (EUR/USD) با ۰.۳% افزایش به ۱.۰۸۲۰ رسید و پس از لمس پایینترین سطح سه هفتهای یعنی ۱.۰۷۷۷ جهش کرد.
دادههای منتشر شده در روز پنجشنبه نشان داد که فعالیت بخش تولید منطقه یورو در ماه ژوئیه در محدوده انقباض باقی مانده است که نشان میدهد بانک مرکزی اروپا مجبور خواهد بود به منظور تقویت اقتصاد کند، امسال بار دیگر نرخ بهره را کاهش دهد.
البته تقویم منطقه یورو در حال حاضر بدون رویداد است و دورهی آرام فصلی نه تنها برای دادهها، بلکه برای سخنرانان بانک مرکزی اروپا نیز جریان دارد. گذشته از آن، با توجه به اینکه شاخصهای فعالیت منطقه یورو اخیراً ضعیف بودهاند، احتمالاً حامل خبر خوبی برای یورو خواهند بود.»
و در نهایت، پوند/دلار (GBP/USD) در پی تصمیمگیری بانک مرکزی انگلیس مبنی بر کاهش نرخ بهره در روز پنجشنبه، با ۰.۱% کاهش به ۱.۲۷۳۴ رسید. البته پس از اینکه برای اولین بار از ۳ جولای تا سطح ۱.۲۷۰۸ سقوط کرد.
اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی اروپا، تصمیمی برای کاهش نرخها به میزان یک چهارم به ۵ درصد را رهبری کرد و ابراز داشت که بانک مرکزی با احتیاط به سمت جلو حرکت خواهد کرد که به معنای سرعت ثابت کاهش است.