تاریخ: ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
1

پای نفت لغزید!

با وجود نگرانی‌ها پیرامون کاهش تقاضا در چین و تشدید سیاست نرخ بهره ایالات متحده، نفت در دومین کاهش هفتگی خود، ۲ درصد افت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از رویترز، نفت در روز جمعه حدود ۲ درصد سقوط، و بدین ترتیب، دومین کاهش هفتگی را ثبت کرد که البته دلیل آن نگرانی از کاهش تقاضا در چین و افزایش بیشتر نرخ‌های بهره آمریکا بود.

هر بشکه نفت برنت به ۸۷.۶۲ دلار رسید و ۲.۱۶ دلار یا ۲.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با کاهش ۱.۵۶ دلاری یا ۱.۹ درصدی به ۸۰.۰۸ دلار در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص کاهش هفتگی داشتند که برنت حدود ۹ درصد و WTI تقریباً ۱۰ درصد کاهش یافت. گفتنی است که ساختار بازار هر دو معیار نفت به گونه‌ای تغییر کرد که منعکس‌کننده‌ی نگرانی‌های کاهش عرضه است.

از سوی دیگر، قوی‌تر شدن دلار آمریکا که نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر می‌کند، قیمت نفت خام را کاهش داد.

آنچه در چشم‌انداز قیمت نفت به روشنی قابل مشاهده است، با بروز نگرانی در مورد بحران روسیه و اوکراین، نفت خام در اوایل امسال به بالاترین حد خود نزدیک شد. علاوه بر این، قراردادهای آتی ماه اول تا میزان یک حق بیمه غول‌پیکر نسبت به قراردادهایی با موعد دیرتر افزایش یافت، این سیگنال حاکی از آن بود که مردم نگران در دسترس‌بودن فوری نفت، و مایل به پرداخت هنگفت تأمین عرضه هستند.

اما جای شکرش باقی است که نگرانی‌های عرضه در حال کاهش است. داده‌های Refinitiv Eikon نشان داد که قرارداد فعلی WTI اکنون با تخفیف نسبت به ماه دوم معامله می‌شود، ساختاری که برای اولین بار از سال ۲۰۲۱، به عنوان کانترانگو (هزینه‌ی دیرکرد خرید) شناخته می‌شود.

این شرایط همچنین به نفع کسانی خواهد بود که به دنبال ذخیره‌ی نفت بیشتر در انبارها برای آینده هستند، به خصوص با وجود ذخایری که هنوز در سطوح پایین است.

باب یاوگر، مدیر معاملات آتی انرژی در میزوهو در نیویورک، گفت: «هر چه کانتانگو عمیق‌تر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که بازار، بشکه‌های بیشتری را ذخیره کند.»

پای نفت لغزید!

برنت همچنان در ساختار مخالف، یعنی «خرید با قرارداد آتی» جایگاهی برای خود حفظ کرده است؛ اگرچه قیمت نفت برنت نزدیک به زمان بارگیری، در شش ماه گذشته به ۳ دلار در هر بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین رقم از آوریل محسوب می‌شد.

در چشم‌انداز کشورها، چین که به گفته‌ی منابع به دنبال کاهش واردات نفت خام از برخی منابع است، شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ بوده است؛ در حالی که اظهارات برخی از مقامات فدرال رزرو، امیدها برای رویکردی معتدل‌تر سیاست‌های این بانک را به یأس بدل کرده است.

جان کیلداف، شریک Again Capital LLC در نیویورک، خاطرنشان کرد: وضعیت در چین همراه با کووید در این بازار جریان دارد؛ به محض اینکه بخواهند بگویند بازارها بازگشایی می‌شوند، خوش‌بینی زیادی به بازار ورود می‌کند، اما واقعیت عینی کاملاً با چنین تحلیل امیدوارکننده‌ای، مغایر است.»

در حالی که ممنوعیت اتحادیه اروپا برای نفت خام روسیه در ۵ دسامبر در حال نزدیک‌شدن است، چشم‌انداز افزایش بشکه‌های روسیه بر بازار نفت خام نیز بر قیمت‌های آتی تاثیر گذاشته است.

از سوی دیگر، نگرانی‌های مربوط به رکود در این هفته نیز با تشدید عرضه توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش – که با هم به نام اوپک پلاس شناخته می‌شوند- غالب شده است.

نعیم اسلم از شرکت آواتراید معتقد است: در سمت تقاضا، نگرانی‌هایی در مورد کاهش رشد اقتصادی وجود دارد. به نظر می‌رسد مسیر کمترین مقاومت به سمت نزول منحرف شده است.

نظرسنجی رویترز نشان داد فدرال رزرو پس از چهار افزایش متوالی ۷۵ واحد پایه در ثانیه، در نشست سیاست‌گذاری خود در ۱۳ تا ۱۴ دسامبر، انتظار می‌رود نرخ بهره را ۵۰ واحد پایه (bps) افزایش دهد.

شایان ذکر است اوپک پلاس که دور جدید کاهش عرضه را در نوامبر آغاز کرده بود، در ۴ دسامبر نشست سیاستگذاری خود را برگزار می‌کند.

پای نفت لغزید!

برچسب های :

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرتان را بیان کنید