با تداوم افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و تضعیف دلار و همچنین بروز نگرانیها در مورد رکود اقتصادی، طلا امروز به بالاترین سطح ۹ ماه اخیر رسید.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت طلا روز پنجشنبه پس از افزایش شدید در جلسهی قبل، به بالاترین حد ۹ ماه گذشته رسید؛ چرا که تعهد فدرال رزرو برای ادامهی افزایش نرخهای بهره باعث کاهش ارزش دلار و افزایش نگرانیها دربارهی رکود بالقوهی اقتصادی در سال جاری شد.
هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش به ۱۹۵۴ دلار و ۱۷ سنت رسید، در حالی که قیمت هر اونس طلا تا ساعت ۲۱:۰۵ به وقت شرقی (۰۲:۰۵ به وقت گرینویچ) به ۱۹۶۹.۱۵ دلار در هر اونس رسید.
فلز زرد در این هفته تا حد زیادی از همتایان خود بهتر عمل کرد و از سوی دیگر، جلسهی فدرال رزرو نیز جذابیت طلا را به عنوان پناهگاه امن بهبود بخشید. پس از اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را به میزان نسبتأ کمتری و تا ۲۵ واحد پایه (bps) بالا برد و از پیشرفت خود در برابر تورم پرده برداشت، قیمت طلا بیش از ۱ درصد افزایش یافت. البته بانک مرکزی در مورد اینکه نرخ بهره کجا به اوج خود خواهد رسید، همچنان مردد است.
این امر انتظارات برای توقف افزایش نرخ بهرهی فدرال رزرو تا اواسط سال ۲۰۲۳ و کاهش احتمالی نرخ بهره تا پایان سال به دلیل کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده را افزایش داد. چنین سناریویی بیشک برای طلا مثبت خواهد بود.
لازم به یادآوری است که افزایش قیمت طلا با کاهش شدید دلار همزمان شد و ارزش دلار در برابر سبدی از ارزها به کمترین میزان در ۹ ماه گذشته رسید. بانک سرمایهگذاری ING پیشبینی کرد که فدرال رزرو احتمالاً قبل از اعلام اتمام سیاست پولی خود، یک بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
از چشمانداز ارزهای کلیدی، دلار نیز تحت فشار پیشبینی افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان قرار گرفت که باعث تقویت یورو و پوند شد. انتظار میرود که هر دو بانک نرخها را ۵۰ واحد در ثانیه افزایش دهند و با حرکت به سمت مهار تورم بالا، ورودی افزایشهای بیشتری را به تصویر بکشند.
اما افزایش نرخهای بهره احتمالاً بر رشد اقتصاد جهانی فشار بیشتری وارد میکند که همراه با ضعف دلار، موقعیت طلا را به عنوان یک پناهگاه امن تثبیت میکند.
سایر فلزات گرانبها نیز پیشرفت خوبی داشتند. معاملات آتی پلاتین با ۰.۶ درصد افزایش به ۱۰۱۸.۵۰ دلار در هر اونس رسید، در حالی که معاملات آتی نقره با ۲.۸ درصد افزایش به ۲۴.۲۷۰ دلار در هر اونس رسید.
در چشمانداز دیگر، فلزات صنعتی مانند مس به دلیل افزایش ترس از رکود در سال جاری عقب افتادهاند.
معاملات آتی مس با عیار بالا پس از افت نزدیک به ۳ درصدی در جلسه قبل، در روز پنجشنبه در سطح ۴.۱۷۸۷ دلار در هر پوند ثابت ماند. در این بین، عدم اطمینان در مورد بهبود اقتصادی در چین به دنبال انتشار دادههای مختلط از بزرگترین واردکنندهی مس جهان، تأثیر به سزایی داشت.